fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Spuitisolatie

Spuitisolatie: voor een koude vloer

Een koude vloer en vocht in huis? Overweeg dan zeker de vloer te isoleren. De vloer voelt fijner aan en u bespaart energiekosten. Veel vloeren in Nederland worden geïsoleerd met spuitisolatie. Dat gebeurt via de kruipruimte. Het plafond van de kruipruimte (/ onderkant van de vloer) wordt voorzien van een dikke laag schuim. Spuitisolatie wordt vaak toegepast omdat je de vloer overal kunt isoleren. Ook in lastige hoeken van de kruipruimte. Dat lukt nu eenmaal niet met platen. Daarnaast is spuitisolatie ook naadloos. Zo kan vocht uit de kruipruimte niet de woning binnen dringen en krijgt de woning een gezonder klimaat (lagere luchtvochtigheid).

Wat is spuitisolatie ?

Spuitisolatie bestaat uit 2 vloeistoffen, die met elkaar worden vermengd. Dit gebeurt computergestuurd. Het mengsel wordt tegen de onderkant van de vloer gesprayd waarna het binnen enkele seconde gaat opschuimen. Doordat het materiaal vloeibaar is, vult het zich in alle hoeken en kieren en ontstaat er een naadloos isolatiepakket.

Soorten spuitisolatie

Er zijn meerdere soorten spuitisolatie. De spuitisolatie die wij toepassen is vrij van HFK’s, dus beter voor het milieu. De Icynene spuitisolatie is 100% op waterbasis. Het is ook erg geschikt voor het isoleren van houten vloeren.

Kan je spuitisolatie zelf aanbrengen?

Het is voor de doe-het-zelver helaas niet mogelijk spuitisolatie zelf aan te brengen. Hier is namelijk de nodige apparatuur voor nodig. Het isoleren van de vloer is niet mogelijk met busjes PUR spuitisolatie die u bij de bouwmarkt koopt. Dit type schuim blijft niet goed aan de vloer hechten en is niet goed bestand tegen vocht.

Spuitisolatie: kosten en terugverdientijd

De spuitisolatie kosten voor een hoekwoning (ca. 46 m2 vloeroppervlak) bedragen ongeveer 2000 euro. Dat is eerlijk gezegd best een investering. Deze kosten voor spuitisolatie zijn wel eenmalig. Hier tegenover staat – naast het comfort dat het oplevert – een terugkerende besparing in stookkosten. Vloerisolatie levert u een besparing op van ca. 320 euro per jaar (Milieucentraal). U verdient de kosten van de spuitisolatie binnen 7 jaar terug.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag