fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Houten vloer isoleren in kruipruimte

Houten vloer isoleren

Houten vloer isoleren kruipruimte

Houten vloer isoleren? De kans is groot dat u in een wat oudere woning woont. Veel woningen die gebouwd zijn voor 1950 hebben een houten vloer. Dat draagt vaak bij aan de charme van zo’n oude woning. Wel kunnen houten vloeren erg koud aanvoelen, vooral door de koude tocht vanuit de kruipruimte. Gelukkig zijn houten vloeren heel(!) goed comfortabel te krijgen met een goede vloerisolatie. De houten vloer isoleren doen wij via de kruipruimte, zodat er in de woning zelf geen verbouwing nodig is. Er zijn een aantal goede, betaalbare systemen voor het isoleren van de houten vloer.

Vrijblijvende offerteaanvraag

Wilt u uw houten vloer isoleren? Neem dan meteen contact met ons op via onderstaand formulier en ontvang een gratis en vrijblijvende offerteaanvraag t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Houten vloer isoleren (onderzijde)? Voorkom houtrot!

Wilt u de houten vloer isoleren vanuit de kruipruimte? Het isoleren van een houten vloer vanaf de onderzijde vraagt altijd extra aandacht. Een verkeerde isolatiemethode kan vervelende en kostbare gevolgen hebben zoals bijv. houtrot. Het is belangrijk bij het isoleren van een houten vloer dat deze kan blijven ‘ademen’, zodat het hout niet verstikt. Een belangrijk principe voor het isoleren van de houten vloer is dat de vloer altijd moet kunnen ‘ademen’. Een houten vloer die goed geïsoleerd is, voorkomt problemen als optrekkend vocht, houtrot en schimmels.

“Altijd weer trots op het resultaat. Vanwege de mooie hoogte is gekozen om de houten vloer te isoleren tussen de balken (dus vanuit de kruipruimte). Hier hebben onze mannen ecose dekens gemonteerd. Deze vorm van isolatie is onbrandbaar, geluiddempend en damp-open. Hierdoor is het zeer geschikt voor een houten vloer.

Houten vloer isoleren: Voordelen

Wat zijn nou precies de voordelen van uw houten vloer isoleren? Hieronder sommen we het kort op:

Voordelen: Houten vloer isoleren

  • Een behaaglijke (!) vloer
  • Minder warmteverlies naar de kruipruimte, dus energiebesparing
  • Gezonder binnenklimaat (minder vocht)
  • Terugverdientijd ca. 4 - 6 jaar (door hoge gasprijzen nog korter)
Klik hier voor contact
Besparen door te isoleren

Houten vloer isoleren: Kosten

De vloerisolatie kosten voor het isoleren van een houten vloer zijn indicatief vanaf € 35 per m2. Voor een advies en prijs op maat komen we graag bij u langs en verrichten wij een kruipruimtecheck. Daarbij controleren wij een aantal zaken zoals de vochtigheid van het hout en de kruipruimte, de bereikbaarheid en de ventilatie. U ontvangt daarna een duidelijk advies en overzicht van de kosten houten vloer isoleren.

Houten vloer isoleren / isoleren zoldervloer: Besparing

Hoeveel een houten vloer isoleren (kruipruimte) u bespaart, is afhankelijk van een aantal factoren. De terugverdientijd bedraagt  4 tot 6 jaar. Het isoleren zorgt gemiddeld voor een stijging van de vloertemperatuur van ca. 4 graden! Naast het comfort levert u dit natuurlijk dan een enorme besparing op uw energierekening op. Tegenover de vloerisolatie prijs staat een gemiddelde besparing van ongeveer €7,50 per m2.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Kosten besparen

Door de hoge gasprijzen bespaart u nog meer wanneer u gaat isoleren! Bent u geïnteresseerd? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op!

Klik hier voor contact!

Vloerisolatie houten vloer: Subsidie

Er is een subsidie voor de houten vloer isolatie. Deze bedraagt € 11,00 per m2. Dit is een landelijke subsidieregeling. Om hiervoor in aanmerking te komen zullen er minimaal 2 isolatiemaatregelen genomen moeten worden, bijv. spouwmuurisolatie of dakisolatie. Ook worden er eisen gesteld aan de isolatiewaardes. De isolatiewaarde voor houten vloer isolatie dient minimaal Rd 3,5 te zijn. Er zijn ook gemeentes die daarnaast ook nog eens een subsidie verstrekken. Het is de moeite waard hiernaar te informeren.

Houten vloer isoleren: Advies

Voor een goed en helder advies over een houten vloer isoleren komt onze adviseur graag bij u langs. Want de manier van houten vloer isolatie hangt af van meerdere factoren:

  • De relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte;
  • De hoogte van de kruipruimte onder de vloer;
  • De bereikbaarheid van de kruipruimte;
  • De afwerklaag op de vloer.

Vraag hier direct een offerte aan of neem contact op met 0182-760 901!

Vloerisolatie houten vloer: Was is het beste isolatiemateriaal?

De houten vloer isoleren vanaf de onderzijde kan gedaan worden met verschillende materialen, zoals steenwol, pur en EPS (piepschuim). Omdat wij houten vloeren niet helemaal willen afsluiten, raden wij vaak een minerale wol (steenwol / glaswol) aan. Wij gebruiken hiervoor de Ecose glaswol omdat deze wol uitsluitend bestaat uit natuurlijke en gerecyclede grondstoffen. Bij vochtige kruipruimtes waar een verhoogd risico bestaat uit houtrot adviseren wij bij isolatie houten vloer EPS (/piepschuim). Dit kunnen bijv. isolatieparels of isolatiechips zijn. Beide materialen worden los op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Het effect van deze kruipruimte-isolatie (ook wel: bodemisolatie) is een warme en droge kruipruimte. Hiermee voorkomt u houtrot aan de vloerbalken.

Houten vloer isoleren met pur: Kan dat?

Regelmatig krijgen wij de vraag of het verstandig is een houten vloer te isoleren met pur. U kunt in dat geval het beste kiezen voor Icynene, een opencellig isolatieschuim. Het voordeel van dit spuitisolatie systeem is (net als bij pur) de zeer goede blijvende hechting en de kierdichting.

Zoldervloer: Isoleren?

Uw houten zoldervloer isoleren?  Wij hebben voor het isoleren van de zoldervloer verschillende mogelijkheden. De houten zoldervloer isoleren kan al zonder veel gedoe: Dan kunt u denken aan Easycell (cellulose) vlokken of Supafil zolderisolatie. Laat u eens (vrijblijvend!) adviseren over de beste manier van zoldervloer isoleren.

Isoleren zoldervloer: Investering

De kosten voor de zoldervloer zijn afhankelijk van de te isoleren tussenruimte. Houdt u rekening met een prijsindicatie vanaf 38-45 euro per m2. Wilt u een vloerisolatie prijs op maat voor isoleren zoldervloer: neem gerust eens contact op, de adviseur komt vrijblijvend langs voor een advies en vloerisolatie kosten plaatje.

 

Offerte vloerisolatie houten vloer?

Isolatiespecialist.nl komt gratis bij u langs voor een advies. Neem gerust contact om een afspraak met u te maken.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag