Aminotherm

Aminotherm spouwmuurisolatie

Aminotherm gietschuim wordt door ons toegepast voor het na-isoleren en herstellen van spouwmuurisolatie. Via kleine gaatjes in het voegwerk gieten wij de Aminotherm in de spouw. Kenmerkend is daarom ook het uitstekende vullende vermogen. Ook bij smalle spouwbreedtes is Aminoschuim daarom goed toe te passen. Heeft u interesse in Aminotherm isolatie of heeft u eventueel vragen en/of opmerkingen? Neem gerust even contact op!

Voordelen Aminotherm

  • Zeer goede afdichting en kieren
  • Geen chemische stoffen
  • Geen vlekvorming op de gevel
  • Waterafstotend

Gemiddelde besparing

Soort isolatieSpouwmuurVloerisolatieDakisolatie
Hoekwoning/twee-onder-één-kap€ 550€ 190€ 600
Tussenwoning€ 210€ 160€ 500
Vrijstaande woning€ 800€ 330€ 1.000
Gemiddelde terugverdientijd4 jaar9 jaar7 jaar

Wat is Aminotherm?

Aminotherm is een opencellig (‘scheerschuim’- achtig) schuim dat in vloeibare vorm in de spouwmuur wordt gegoten. De vloeibare substantie zorgt voor een goede vulling en afdichten van naden en kieren. Aminoschuim heeft de afgelopen jaren een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt en heeft een zeer gunstige isolatiewaarde verworven.

Oud UF schuim in de spouwmuur

Ook voor het herstellen van oud UF schuim is Aminotherm uitstekend geschikt. Veel woningen zijn in de jaren ’70 en ’80 geïsoleerd met UF-schuim. Soms is het UF-schuim na veel jaren nog van prima kwaliteit, maar vaak laat de kwaliteit te wensen over. De reden is dat een juiste bereiding en voldoende gistingsperiode (3 dagen) in het verleden vaak werd onderschat. Daar komen we nu het resultaat van tegen: UF-isolatie dat gescheurd, uitgezakt of geheel ‘verpoederd’ is. Hierdoor ontstaan vocht- en schimmel problemen op de muren. In dit geval gaan we het uf schuim verwijderen en herstellen met Aminotherm.

“Na vochtproblemen een blik in deze spouwmuur. Deze gevel is 28 jaar geleden geïsoleerd met UF-schuim. De UF-isolatie is verpulverd. Wij hebben deze spouwmuurisolatie hersteld met Aminotherm gietschuim.”

UF schuim Verwijderen (spouw-sweep) of herstellen

Isolatiespecialist.nl heeft een afzuiginstallatie, de zgn. spouw-sweep, voor het verwijderen van het UF-schuim .

Velen schrikken van de hoge kosten voor het verwijderen van UF-schuim. Indicatief is de prijs per m² voor het verwijderen van UF schuim €30,- tot € 35,-per m². Dit is afhankelijk van de status en de hoeveelheid van de isolatie. Daarbij komen dan ook nog weer eens de kosten voor het opnieuw isoleren van de spouwmuren.

Een verantwoord en prijs vriendelijk alternatief voor de spouw-sweep is het herstellen van de spouwmuurisolatie met Aminoschuim.

Vragen?

Stel ze onze productspecialist!

  • Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ervaringen Spouwmuurisolatie
8,5
270 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Woning met aminotherm laten naisoleren voor een mooie prijs en dito uitvoering”

Martijn van den Hoef