fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Bodemisolatie aanbrengen in kruipruimte door Isolatiespecialist.nl

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte-isolatie wordt veel toegepast om een vochtige kruipruimte te isoleren. Met kruipruimte isolatie wordt vocht en schimmel problemen aangepakt. Door uw kruipruimte te isoleren pakt u ook de muffe (grond) lucht goed aan en daarom maakt u uw kruipruimte minder aantrekkelijk voor – vocht-liefhebbend – ongedierte als muggen. Maar wat is kruipruimte-isolatie?

Op deze pagina leest u o.a. meer over het verschil tussen kruipruimte isolatie en vloerisolatie, soorten kruipruimte isolatie, wanneer de kruipruimte isoleren de beste oplossing is en de kosten.

Wat is kruipruimte isoleren?

Kruipruimte-isolatie is NIET hetzelfde als vloerisolatie. Veel mensen halen deze 2 isolaties door elkaar. Er zit namelijk een groot verschil tussen het isoleren van de kruipruimte of de vloer.

Kruipruimte-isolatie wordt los op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Daarom wordt kruipruimte-isolatie ook wel bodemisolatie genoemd. Door de kruipruimte te isoleren wordt optrekkend vocht uit de bodem geremd. Ook stijgt de temperatuur in de kruipruimte, waardoor er minder koude trek de woning binnendringt.

Bij vloerisolatie isoleren we de vloer direct tegen de onderkant. Hierdoor wordt de vloer qua temperatuur een stuk behaaglijker.

Wanneer kruipruimte-isolatie, wanneer vloerisolatie?

Het isoleren van de kruipruimte is daarom aan te raden als een u vochtige en lage kruipruimte heeft. Het effect van de isolatie is in deze situaties verrassend. Heeft u een wat hogere (vanaf 50 cm) en droge kruipruimte en geen vochtproblemen? Dan is vloerisolatie effectiever.

Vochtige kruipruimte

Het isoleren van uw kruipruimte is verstandig als u last van het vocht in de kruipruimte heeft. Een vochtige kruipruimte geeft vervelende problemen: schimmel achter de bank of kast, schimmelplekken op de muur maar ook een hele vieze lucht. Kruipruimte-isolatie helpt hier tegen er goed! Vocht wordt vaak veroorzaakt door het hoge grondwater niveau. Ook bodemverzakking (bij veengrond) kan een oorzaak zijn. 20% van de woningen in Nederland heeft een vochtige kruipruimte.

”Sommige woningen, meestal in West Nederland, hebben een zwembad onder het huis. Het hele jaar door staat er water in de kruipruimte. In dit geval adviseren wij deze kruipruimte te isoleren met isolatie chips. De chips blijven altijd op het water drijven, waardoor de werking gegarandeerd blijft.”

Kruipruimte-isolatie; de voordelen op een rij

Een vochtige kruipruimte zorgt niet voor een vochtig huis, maar is kan ook problemen geven voor de gezondheid. Een vochtige kruipruimte isoleren voorkomt schade als hout- en betonrot en schade aan muren en leidingen.

Voordelen Top 10 kruipruimte isoleren

  • Geen vocht meer uit de kruipruimte naar de woning
  • Een droger klimaat in huis.
  • Minder muffe lucht in huis.
  • Minder stoken > een droger huis, stook makkelijker warm.
  • Voorkomt schimmels en zwammen
  • Gezonder woonklimaat, zeker voor reuma- en astma-patiënten.
  • Minder kans op allergie.
  • Minder huisstofmijt
  • Kruipruimte-isolatie weert ongedierte als muggen, slakken, pissebedden en zilvervisjes.

Soorten kruipruimte-isolatie?

Isolatiespecialist.nl heeft verschillende soorten kruipruimte-isolatie: isolatiechips en HR++ isolatieparels Welke soort het beste is voor uw woning is onder meer afhankelijk van de bereikbaarheid en de hoogte van de kruipruimte. Neem gerust eens contact met ons op wat de beste kruipruimte-isolatie is voor uw woning.

Kruipruimte isoleren kosten?

Bent u benieuwd naar de kruipruimte isolatie kosten? De prijs hangt o.a. af van het oppervlak van de kruipruimte, de bereikbaarheid van de kruipruimte en het gekozen isolatiemateriaal. De kruipruimte-isolatie kosten zijn vanaf € 25,00 per m². Voor een prijs op maat komen we altijd de kruipruimte ter plaatse bekijken. U krijgt van ons een deskundig advies over de beste oplossing voor uw kruipruimte. U kunt met een van onze specialisten een afspraak inplannen, hij zal dan alle mogelijkheden met u doorspreken. Daarnaast kunt u ook al uw vragen aan hem stellen.

Kruipruimte isolatie subsidie

U kunt voor de kruipruimte isolatie subsidie ontvangen, wanneer u 2 isolatiemaatregelen neemt. De tegemoetkoming in de kruipruimte-isolatie kosten bedragen € 6,00 per m². Wij vertellen u graag meer over de kruipruimte isolatie subsidie.

Waarom werkt kruipruimte-isolatie?

Hoe kan het dat kruipruimte-isolatie werkt? Dat is eenvoudig te verklaren. U kunt dit vergelijken met uw autoruit. De autoruit beslaat in de winter omdat het buiten koud is en het in de auto warm(er) is. De voorruit is het condenspunt. Dit gebeurt ook bij veel vloeren. In huis is het warm, de kruipruimte is koud. De vloer is het condenspunt. Daardoor zijn veel vloeren vochtig, wat een risico is voor rot. Door de bodemisolatie is het dauwpunt niet meer de vloer, maar de grond (bodem). De vloer wordt gegarandeerd droog! Voor houten vloeren is kruipruimte-isolatie een uitkomst, omdat houtrot van de vloerbalken voorkomen wordt.

Kruipruimte-isolatie zelf aanbrengen

U wilt de kruipruimte-isolatie zelf aanbrengen? U kunt bij ons kruipruimte-isolatie kopen en afhalen. De kruipruimte-isolatie is verpakt in 500 liter zakken.

Kruipruimte isolatie verwijderen uit de kruipruimte

Soms is het nodig om kruipruimte isolatie uit de kruipruimte te verwijderen. Dat kan namelijk nodig zijn bij de sloop van een woning maar ook natuurlijk is veel verschillende voorbeelden. Wij hebben machines waarmee kruipruimte-isolatie gemakkelijk uit de kruipruimte te verwijderen is. 

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag