fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Geluidsisolatie muur

Geluidsisolatie muur

Geluidsisolatie muur

Met geluidsisolatie muur ervaart u geen overlast meer. Wij van Isolatiespecialist.nl plaatsen geluidsisolatie wand of muur, dit kan tussen woningen zijn of binnen één huis. Geluidsoverlast van buren is vervelend en kan met spouwmuurisolatie opgelost worden. Het kan ook vervelend zijn om binnenshuis geluid door de muren tussen kamers te horen. Geluidsisolatie in de muur van de slaapkamer plaatsen is bijvoorbeeld erg populair. U slaapt er rustiger door en ook geluid uit de slaapkamer dringt minder door de muren heen.

Beste geluidsisolatie voor de muur

Voor geluidsisolatie in een muur plaatsen, gebruiken wij een ander materiaal dan voor de standaard spouwmuurisolatie. Wij hebben de beste geluidsisolatie voor een muur om burengeluiden tegen te houden. De beste geluidsisolatie heeft ook de laagste kosten. Zonder verbouwing spuiten wij de spouwmuur vol met isolatievlokken die geluidsabsorberend zijn. Deze vlokken isoleren ook de warmte. U bespaart dus ook op stookkosten doordat de warmte beter in uw woning blijft. Indien spouwmuurisolatie niet mogelijk is, kunnen wij ook een geluidsisolatie wand aanbrengen. Dit kan met bestaande voorzetwanden of wij kunnen nieuwe wanden plaatsen.

Geluidsisolatie muur tussen woningen in appartementencomplex

Geluidsisolatie is belangrijk in ieder gebouw waar mensen vlak naast elkaar wonen. U kunt bij ons terecht voor een rijtjeshuis, een twee-onder-een-kapwoning of een appartement geluiddicht maken. Bij tussenwoningen en twee-onder-een-kapwoningen isoleren, zijn eigenlijk alleen de wanden een probleem. Bij appartementen nemen wij in het isolatieplan ook de vloer- en plafondisolatie mee. Het is hoe dan ook verstandig om met uw buren te overleggen over de geluidsisolatie. Idealiter zijn zij aanwezig als wij voor een isolatiecheck langskomen. Wij kunnen dan kijken vanaf welke kant de geluidsisolatie voor wand, vloer of plafond het beste geplaatst kan worden. Ook kunt u overleggen met uw buren om de kosten voor geluidsisolatie te delen. Zij zullen immers ook profijt hebben van de isolatie.

Geluidsisolatie muur slaapkamer, muziekkamer of studeerkamer

In de inleiding noemden we de geluidsisolatie voor slaapkamers al. Door de slaapkamer als voorbeeld te nemen voor geluidsisolatie van tussenwanden, gaan we hier graag dieper op in. Uiteraard is geluidsisolatie van de wand ook voor wanden tussen andere kamers mogelijk. Zoals een studeer- of werkkamer isoleren of een kamer isoleren voor muziek zoals drummen. Door de slaapkamer te isoleren kunt u nog rustiger slapen. Geluid van buiten dringt veel minder goed door in de kamer. Andersom zullen geluiden uit de slaapkamer ook in huis minder goed te horen zijn. Hoe dikker de laag isolatie, des te groter het effect. Bij een spouwmuur isoleren, zoals een muur tussen woningen, kan er vaak veel isolatiemateriaal in. Bij tussenwanden isoleren is dit minder.

Dunne geluidsisolatie muur

Bij het isoleren van bestaande wanden, is de ruimte bepalend voor het effect. Bij tussenwanden is er vaak geen isolatiemateriaal aangebracht. Zonde, want ook de warmte trekt door het hele huis, zelfs in kamers die u niet wilt verwarmen. Bij onze inventarisatie kijken we of de holle wand te isoleren is en of er voldoende isolatiemateriaal in kan. Om met dunne geluidsisolatie de muur nog stiller te krijgen, kan overwogen worden om isolerende platen op de bestaande muur aan te brengen.

Geluidsisolatie wand

Geluidsisolatie van een wand kan ook middels een voorzetwand met muurpanelen. Hierdoor is een afwerking met gipsplaat niet nodig. De kosten voor een voorzetwand plaatsen zijn wel hoger dan voor een muur vullen met geluidsisolerend materiaal, er is namelijk een verbouwing voor nodig. Wel kan het effectiever zijn, zoals in het voorbeeld van een tussenwand of spouwmuur die erg smal is.

Wat gaat geluidsisolatie voor een muur kosten?

U weet nu welke mogelijkheden er zijn, namelijk spouwmuurisolatie, tussenwand isolatie en het gebruik van isolerende platen. Wat zijn de kosten geluidsisolatie? Dat hangt af van de gekozen methode, de benodigde hoeveelheid isolatiemateriaal en de bereikbaarheid. Spuitisolatie zoals isolatievlokken is veruit de goedkoopste isolatietechniek. Ook het aanbrengen is snel snel gedaan, de werkzaamheden duren slechts een dag. Isolatiepanelen plaatsen vergt een verbouwing en zal daardoor duurder zijn.

Vrijblijvend advies

Isolatiespecialist.nl is een familiebedrijf met meerdere vestigingen in Nederland. Wij dragen graag ons steentje bij aan het energiezuinig maken van woningen en bedrijfspanden in Nederland, en het verhogen van het wooncomfort. Alle vormen van isolatie, dus ook geluidsisolatie, verdienen zich terug door lagere stookkosten en een hogere waarde van uw woning. Dit maakt ons product en onze dienstverlening zeer positief en ons werk erg leuk. Wij komen graag bij u langs voor advies. Waarom doen wij dit? Voor iedere situatie is een ander isolatiemateriaal het beste. Wat voor uw woning of pand het beste isolatiemateriaal tegen geluidsoverlast is? Dat advies geven wij u graag in een gesprek. Neem direct contact met ons op.

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Uw isolatieproject

Snel gerealiseerd

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag