fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Kosten geluidsisolatie

Kosten Geluidsisolatie

Kosten geluidsisolatie

Geluidsoverlast is erg hinderlijk en vervelend. Gelukkig zijn de kosten geluidsisolatie niet hoog. Dit komt doordat er in veel gevallen geen verbouwing nodig is, waardoor de geluidsisolatie kosten meevallen. Een bijkomend voordeel is dat geluidsisolatie aanbrengen daardoor ook snel is gedaan. Binnen een dag kunt u al af zijn van het lawaai. Geluidsisolatie is onder te verdelen in vloerisolatie, plafondisolatie en muurisolatie. Afhankelijk van uw situatie zal er gekozen worden voor één of meerdere methodes. De kosten van geluidsisolatie verdient u terug door lagere stookkosten en door de meerwaarde van uw woning.

Geluidsisolatie tussen woningen

Veel huizen in Nederland zijn rijtjeswoningen. Bij een tussenwoning heeft u aan beide zijden buren. Zeker een oude gehorige woning isoleren heeft veel voordelen. Wij isoleren de woning door de spouwmuur tussen de woningen te vullen. Wij kiezen altijd het beste isolatiemateriaal voor de geluidsisolatie, afhankelijk van de situatie. De kosten voor geluidsisolatie tussen woningen zijn gemiddeld vanaf zo’n 1.300 tot 1.600 euro voor een eengezinswoning. De geluidsisolatie kosten zijn mede afhankelijk van bereikbaarheid van de spouwmuur en het volume dat nodig is om deze te vullen. Hoe meer isolatiemateriaal er nodig is, hoe hoger de kosten vanzelfsprekend zullen zijn. Het effect van de geluidsisolatie zal ook sterker worden naarmate er meer materiaal wordt gebruikt. Een laag van 25 cm kan een geluidsreductie van 6,25 dB bewerkstelligen.

Geluidsisolatie appartement verbeteren

Bij appartementen kan geluidsisolatie nodig zijn voor zowel de wanden, het plafond als de vloer. Voor geluidsisolatie voor bovenburen kiest u voor plafondisolatie of kiezen uw bovenburen voor vloerisolatie. U kunt met hen overleggen om beide te doen en de geluidsisolatie kosten te delen. Ook hier geldt dat het effect beter zal zijn naarmate de dikte van de geluidsisolatie laag toeneemt. Hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt voor wanden tussen woningen isoleren, kan gebruikt worden voor vloeren en plafonds isoleren. De geluidsisolatie kosten voor plafond en vloer zullen vaak iets lager zijn, doordat er minder materiaal in een vloer of plafond gaat.

Wat gaat geluidsisolatie voor vloeren kosten?

Bij vloerisolatie voor de begane grond, zoals kruipruimte isolatie, wordt een ander isolatiemateriaal gekozen dan voor het plafond isoleren tussen verdiepingen. Bij isoleren tegen geluid zijn andere eigenschappen nodig. Het voordeel van spuitisolatie in de vloer aanbrengen, is dat er geen ingrijpende verbouwing nodig is. Wij dienen enkel een aantal gaten te boren. Wat gaat geluidsisolatie voor de vloer precies kosten? Wij maken een berekening op maat. Dit hangt namelijk helemaal af van de bereikbaarheid, verdieping en bijvoorbeeld of er geluidsisolatie tussen balken aangebracht moet worden. Overleg of uw buren thuis zijn wanneer wij langskomen. In sommige gevallen zal geluidsisolatie voor plafonds minder kosten. Wij kunnen die optie dan ook mee in overweging nemen.

Wat gaat geluidsisolatie voor plafonds kosten?

Geluidsisolatie voor het plafond is ideaal bij bijvoorbeeld een gipsplaat plafond isoleren. Zelfs als er geen bovenburen zijn, wordt dit gekozen om een huis minder gehorig te maken. De holle ruimte tussen het plafond en de bovenliggende vloer is te vergelijken met een klankkast van een gitaar. Vul deze op en geluiden zullen veel zachter klinken. De kosten voor een plafond isoleren zullen ongeveer tussen de 1.400 en 1.800 euro bedragen. Dit is afhankelijk van de dikte van de laag. Ook hier geldt dat u dit bedrag terug kunt verdienen door lagere stookkosten. Als u bovenburen heeft, wilt u niet voor de buren stoken en bij een eengezinswoning isoleren kan dit handig zijn om de warmte beneden, en de slaapkamers koel te houden.

Wat gaat geluidsisolatie muur kosten?

Zoals eerder genoemd, zijn de kosten voor geluidsisolatie vanaf de 1.300 tot 1.600 euro. Deze kosten zou u kunnen delen met de buren. Zij zullen namelijk ook baat hebben bij de isolatie, aangezien de geluiden uit uw huis door de muur heen niet meer te horen zullen zijn.

Kosten voorzetwand geluidsisolatie

Bij spouwmuurisolatie is het plaatsen van voorzetwanden niet nodig. Tussen woningen is vrijwel altijd een spouw aanwezig. Is de spouw te klein of is de geluidsoverlast weliswaar minder maar nog steeds te veel aanwezig? Dan kunt u een voorzetwand tegen geluidsoverlast plaatsen. Dit heeft echter niet de voorkeur omdat er een verbouwing voor nodig is. Zo dienen stopcontacten en leidingwerk verplaatst te worden. Er dient een regelwerk te komen met plaatmateriaal. De kosten voor geluidsisolatie zijn hiermee een stuk hoger. Is dit toch de enige optie voor u? Neem dan contact op. Kant-en-klare isolatieplaten zijn meestal effectiever en goedkoper dan een gipsplaat met isolatiemateriaal erachter.

Vrijblijvend advies

Dagelijks isoleren wij woningen en bedrijfspanden in heel Nederland. Wij kunnen u ook gratis en vrijblijvend adviseren. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over geluidsisolatie kosten. We bespreken uw probleem, dragen oplossingen aan, geven een beeld van de kosten van geluidsisolatie en informeren over isolatie subsidie. Kortom, een gesprek waar u veel aan gaat hebben. Wij doen dit overigens geheel vrijblijvend. Wij zijn een familiebedrijf en zetten ons in om Nederland energiezuiniger te maken en het wooncomfort voor mensen te vergroten.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag