fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Dakisolatie

Energienota rijst de (dak)pan uit. Isoleer het dak.

Dakisolatie

Dakisolatie is een goede manier om uw woning te isoleren. Er is een grote kans dat u de meeste warmte verliest via het dak. Uw dak isoleren kan vanaf de binnenzijde en de buitenzijde. Ook is er momenteel een mooie subsidieregeling beschikbaar die de terugverdientijd van uw investering laat dalen!

Maar hoe gaat dakisolatie nou precies in zijn werk en wat zijn de voor- en nadelen ervan. Dit soort vragen horen wij vaak van onze klanten. Op deze pagina leest u de belangrijkste informatie over dakisolatie of wilt u liever iemand aan de lijn? Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Vrijblijvende offerteaanvraag

Heeft u interesse in dakisolatie? Of wilt u dit combineren met spouwmuurisolatie, vloerisolatie of bodemisolatie? Vul dan onderstaand contactformulier in en ontvang gratis isolatieadvies ter waarde van €75,00 euro!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dakisolatie: Schuine daken isoleren

Het dak isoleren kan op 2 manieren: aan de binnen- of de buitenkant. Isolatiespecialist.nl isoleert het (hellend) dak altijd aan de binnenzijde. Dit is de meest goedkope oplossing. Dit kunnen wij met verschillende soorten dakisolatie. Voor specifiek advies van isolatie voor uw woning kunt u een afspraak maken met een van onze adviseurs.

Biobased dakisolatie: Wat is het?

Biobased dakisolatie bestaat uit isolatiemateriaal dat vervaardigd is uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen, zoals plantaardige vezels, Gutexhennep, vlas, of inblaasstro, in tegenstelling tot synthetische materialen. Dit type isolatie biedt milieuvriendelijke en duurzame oplossingen die bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

Het isoleren van uw dak zorgt voor een comfortabeler huis, niet alleen in de winter, maar ook in de zomer. Biobased dakisolatie biedt namelijk een verkoelend effect dankzij faseverschuiving. Deze verschuiving tussen de buiten- en binnenwarmtepieken zorgt ervoor dat de hitte buiten wordt gehouden, waardoor uw huis koeler blijft. Biobased isolatiematerialen bieden hierbij optimale prestaties.

De faseverschuiving vormt een sterk argument voor het kiezen van biobased dakisolatie, aangezien biobased materialen op dit gebied vaak beter presteren dan traditionele isolatiematerialen. Het is echter belangrijk om te weten dat biobased isolatie doorgaans iets duurder is.

Wilt u verder meer weten over mogelijke subsidies? Bekijk dan onze subsidiepagina voor biobased isolatie en ontdek de financiële mogelijkheden!

Wie zijn wij?

Isolatie uitleg video

Dakisolatie: Wat zijn de kosten

De dakisolatie kosten zijn lastig in te schatten, aangezien dit afhankelijk is van meerdere factoren. De staat van uw dak, het aantal vierkante meters en het isolatiemateriaal. Wij komen daarom graag bij u langs om voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek, zodat wij een offerte op maat kunnen maken. Tijdens het adviesgesprek wordt er een grondige isolatiecheck gedaan door onze adviseur, zodat we niet voor verrassingen komen te staan. U moet er wel rekening mee houden dat uw woning natuurvriendelijk geïsoleerd moet worden bij dakisolatie.

De kosten dakisolatie bij een gemiddelde woning zijn ongeveer tussen 5.000 en 6.500 euro. Wilt u graag een prijs op maat voor het isoleren van uw dak, neem dan gewoon eens contact met ons op. Dit is gratis en vrijblijvend. Tegenover deze kosten staat een terugverdienperiode van ca. 5 jaar. En… comfort!

Voordelen Dakisolatie

Er zijn een aantal dakisolatie voordelen:

U gaat minder hoeven stoken in huis, waardoor u kosten gaat besparen op uw energierekening!

In de zomer wordt de warmte tegengehouden, waardoor het aangenaam en koel blijft in uw woning.

Uw huis voelt aangenamer aan. Het verbeterde wooncomfort heeft u relatief snel terugverdiend.

Er is een stevige dakisolatie subsidie. Bij 2 of meer isolerende maatregelen krijgt u €30,- subsidie per m2!

Dakisolatie: Terugverdientijd

De terugverdientijd dakisolatie is onder andere afhankelijk van uw stookgedrag, het gekozen isolatiemateriaal en de gasprijzen. Ook moet u er rekening mee houden dat u natuurvriendelijk moet isoleren. Over het algemeen ligt de terugverdientijd tussen de 5-10 jaar bij dakisolatie. Ook wordt uw wooncomfort verbeterd door dakisolatie.

Dakisolatie subsidie

Er is een landelijke subsidieregeling voor dakisolatie, namelijk de ISDE subsidie. De materialen die wij gebruiken zijn goedgekeurd en komen in aanmerking voor de subsidie. Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de dakisolatie subsidie:

  • Het isolatiemateriaal moet worden aangebracht door een gecertificeerd isolatiebedrijf.
  • De aanvraag moet binnen een jaar na het uitvoeren van de (eerste) isolatiemaatregel worden ingediend
  • Het aantal minimaal benodigde vierkante meters is 20
  • Het maximum aantal vierkante meters – waarvoor u subsidie krijgt – is 200
  • Er moet een minimale Rd-waarde van 3,5 worden behaald

Bij een enkele isolatiemaatregel krijgt u €15,- per vierkante meter subsidie. Bij meerdere isolatiemaatregelen krijgt u €30,- isolatie subsidie per vierkante meter.

Dakisolatie: Natuurvriendelijk Isoleren

Wanneer wij uw dak isoleren, moeten wij dit op een natuurvriendelijk manier doen en moet wij natuurvriendelijk isoleren. Dit houdt in dat uw woning eerst natuurvrij gemaakt moet worden, voordat wij mogen aanvangen met de isolatiewerkzaamheden. Er moet rekening gehouden worden met de natuurkalender en we moet vervangende verblijfplaatste voor de dieren realiseren.

Dakisolatie voor een plat dak

Bij een plat dak adviseren wij u het dak aan de buitenkant te isoleren.  Het isoleren van een plat dak aan de binnenzijde verhoogt de kans op vochtproblemen aanzienlijk. Dit wilt u natuurlijk voorkomen!

Voor advies op maat adviseren wij contact op te nemen met bijvoorbeeld een dakbedekkingsbedrijf. Het verkeerd isoleren van een plat dak kan vervelende gevolgen hebben, zoals bijvoorbeeld vochtproblemen. Isolatiespecialist.nl isoleert geen platte daken en wij hebben helaas geen referenties. Wij raden u aan om contact op te nemen met een gespecialiseerd dakbedekkingsbedrijf.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag