Vloerisolatie met PIF isolatiefolie

Een materiaal voor het isoleren van uw vloer is PIF isolatiefolie. Vanuit de kruipruimte monteren wij deze robuuste isolatiedeken tegen de onderkant van de vloer. Met recht mag de PIF isolatiefolie uniek genoemd worden. Het is een compacte, maar ook sterke isolatiefolie met een hoge isolatiewaarde. De PIF luchtkussenfolie is voor zowel houten vloeren als betonvloeren zeer geschikt, het is dan ook een hele goede oplossing voor vloerisolatie!

Wat zijn de kosten van PIF vloerisolatie?

Om de kosten voor het aanbrengen van de PIF isolatiefolie te bepalen, komen we altijd in de kruipruimte van uw woning kijken. Qua kosten kunt u – als indicatie– rekening houden met ca. € 40,- per m². De prijs is afhankelijk van bijv. de bereikbaarheid van uw kruipruimte, het vloeroppervlak en ook wat de vloertype is. Dit word altijd door een van onze specialisten ter plaatse bekeken, zo kunnen wij een scherpe maar ook een eerlijke offerte opstellen voor uw woning. Heeft u interesse gekregen in PIF vloerisolatie? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek met een van onze specialisten.

Voordelen PIF isolatiefolie

  • Neemt weinig ruimte in;
  • Gezonde isolatie;
  • Een sterke isolatiefolie.

PIF isolatiefolie en garantie

Isolatiespecialist.nl geeft 10 jaar garantie op uw PIF vloerisolatie, zowel op het isolatiemateriaal als de montage. Wij zijn aangesloten bij Insula Certificatie. Concreet betekent dat wij werken volgens vastgestelde richtlijnen en dat onze werkzaamheden steekproefsgewijs op kwaliteit worden gecontroleerd.

Wanneer is PIF isolatie mogelijk?

Lees meer...

Om dat PIF isolatie netjes aan te kunnen brengen is het belangrijk dat de kruipruimte goed bereikbaar is en voldoende werkhoogte heeft, minimaal 60 cm. Omdat een luchtdichte montage van de PIF isolatiefolie vereist is, mogen er niet te veel obstakels in de kruipruimte aanwezig zijn, zoals bijv. leidingstelsels en poeren. Onze adviseur zal ter plaatse, in uw kruipruimte, beoordelen of PIF isolatie verantwoord is. Indien de kruipruimte niet geschikt is voor PIF isolatie, zijn er nog voldoende alternatieven, zoals bijvoorbeeld de naadloze PUR isolatie.

Het geheim van PIF isolatie 

Het geheim achter de PIF isolatie is het reflecterend vermogen in combinatie met ‘stilstaande’ lucht. De PIF Isolatiefolie bestaat namelijk uit meerdere lagen aluminiumfolie die op afstand gehouden worden door luchtkussens. De aluminiumfolie zorgt voor de thermische reflectie: de warmte wordt weerkaatst. De PIF isolatiefolie zorgt voor stilstaande lucht. De combinatie van deze twee, reflectie en stilstaande lucht, zorgt voor een optimale isolatie. Dit wordt thermoreflectie genoemd. U komt dit in de praktijk ook tegen bij bijv. de thermosfles.

PIF isolatiefolie = vakwerk!

Het aanbrengen van PIF isolatie is een eenmalige klus. Het vraagt wel de nodige aandacht voor de details. Het is namelijk belangrijk dat de PIF isolatie luchtdicht afgewerkt wordt. Wanneer dit niet gebeurt, gaat er warmte en energie verloren. Het volledige vloeroppervlak wordt geïsoleerd tot aan de randen. PIF vloerisolatie is vakwerk!

PIF isolatiefolie: de voordelen

  • PIF isolatiefolie houdt zijn optimale reflecterende eigenschappen in de kruipruimte. Dit komt doordat de reflecterende laag beschermd wordt door een laag polyethyleen, waardoor deze niet kan vervuilen / verstoffen.
  • PIF isolatiefolie is een gezond isolatiemateriaal. Het is vriendelijk voor huid en luchtwegen.
  • PIF is een duurzame en volledig recyclebare thermosfolie.
  • In of op de PIF vindt geen condensvorming plaats.
  • PIF isolatiefolie heeft een ISSO-kwaliteitsverklaring. Hierdoor heeft de PIF erkende Rc-waarden voor EPC-berekeningen (energielabel) en subsidies.

Brengen jullie ook bodemfolie aan?

Indien u wenst, kunnen wij op de bodem van de kruipruimte een stevige bodemfolie aanbrengen. Bij vochtige en klamme kruipruimtes is dit geen overbodige luxe. De bodemfolie voorkomt optrekkend vocht uit de bodem. Daarnaast houdt het ook radongas tegen.

 

Vragen? Stel ze aan onze productspecialist

Productspecialist Devon
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Foto's van PIF isolatiefolie