fbpx
Gratis offerte 0182-639709
vloerisolatie kosten

Vloerisolatie kosten

Vloerisolatie kosten

Wat goed dat u vloerisolatie overweegt: met minder stookkosten, meer comfort. Maar wat zijn de vloerisolatie kosten eigenlijk? En nu de energieprijzen de pan uit rijzen: Welke besparing staat er tegenover deze kosten vloerisolatie? Wellicht heeft u gehoord over de subsidie isoleren: maar hoeveel subsidie kunt u krijgen op vloerisolatie? Op deze pagina vertellen wij u meer over de vloerisolatie kosten. Wel is het goed om te weten dat ieder huis uniek is en dat voor een precieze prijs voor vloer isoleren altijd een berekening op maat nodig is. Vraag gerust een GRATIS kruipruimtecheck aan!

Gemiddelde vloerisolatie kosten

Om u een impressie te geven: de vloerisolatie prijs van een rijwoning is ca. 2.200 euro. Het is goed om te beseffen dat de kosten voor vloer isoleren afhankelijk zijn van meerdere factoren. Een houten vloer isoleren vraagt om een andere aanpak dan een betonvloer isoleren. In sommige gevallen zijn er extra handelingen nodig om vloerisolatie uit te kunnen voeren, bijv. als de kruipruimte wat lager is of ingewikkeld is door het veel leidingwerk.

De beste vloerisolatie: hoogste prijs?

Wat is nu de beste vloerisolatie? De beste vloerisolatie is het systeem dat het best bij de woning past. Soms is dat bijv. isolatieschuim, soms isolatiefolie. Het is dus niet zo dat bij de beste vloerisolatie de kosten het hoogst zijn.

Vloerisolatie prijs per m²?

De kosten vloerisolatie per m² kunnen varieëren vanaf 30 t/m 50 euro. De precieze prijs is bijv. afhankelijk van de bereikbaarheid van de kruipruimte, de vloersoort, het vloeroppervlak en de hoogte van de kruipruimte.

Wat is de terugverdientijd van vloerisolatie?

De terugverdientijd van vloerisolatie is ongeveer 7 jaar. Dit is een indicatie: het hangt erg af van het energieverbruik en de prijs die u betaalt voor energie. Hoe hoger de gasprijs, hoe korter de terugverdientijd voor vloerisolatie.

Subsidie vloerisolatie: hoeveel?

Er is een flinke isolatie subsidie te krijgen wanneer u vloerisolatie laat aanbrengen: 11 euro per m2. Deze subsidie kunt u aanvragen nadat u uw huis heeft laten isoleren. Voorwaarde is dat u naast het aanbrengen van vloerisolatie nog een isolatiemaatregel neemt, bijv. spouwmuurisolatie of dakisolatie. Aan het isolatiemateriaal worden eisen gesteld: zo zal de isolatiewaarde minimaal 3,5 (Rd) moeten zijn. Ziet er u tegenop om subsidie aan te vragen, dan kunt u gebruik maken van onze subsidie-hulp.

Soorten vloerisolatie: kosten?

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten vloerisolatie zijn. Niet elk materiaal is namelijk geschikt voor elke woning. Het is belangrijk o.a. goed te kijken naar de vloersoort, complexiteit van de kruipruimte en het klimaat. Dit is nodig voor het opstellen van het isolatieplan en de vloerisolatie kosten. Er zijn 2 methodes om de kruipruimte te isoleren: vanaf de onderkant van de vloer (= vloerisolatie) of het aanbrengen van een isolatielaag op de grond van de kruipruimte (= kruipruimte-isolatie, ook wel bodemisolatie). Het aanbrengen van kruipruimte-isolatie is meestal wat goedkoper dan vloerisolatie.

Welke vloerisolatie soorten zijn er?

Er zijn verschillende systemen voor vloer isoleren:

  • Het inschuimen van de onderkant van de vloer: bijv. met HR++ isolatieschuim of Icynene.
  • Het aanbrengen van een isolatiefolie: bijv. reflectiefolie of PIF vloerisolatie.
  • Het isoleren van de vloer met dekens: bijv. Ecose dekens (glaswol).
  • Het isoleren van de vloer met isolatieplaten. Dit systeem bieden wijzelf niet aan omdat deze methode minder geschikt is voor kruipruimtes. Een kruipruimte is vaak een ingewikkelde ruimte met leidingen en obstakels. Het is uitdaging om de platen zonder isolatielekken aan te brengen. Daarnaast is deze methode wat betreft logistiek vaak niet praktisch, omdat kruipruimtes meestal behoorlijk krap zijn.
  • Het aanbrengen van kruipruimte-isolatie: bijv. isolatiechips of isolatieparels.

Precieze vloerisolatie kosten

Wilt u precies weten waar u qua kosten voor vloerisolatie aan moet denken? Maak even een afspraak voor een gratis kruipruimte-check. Een kruipruimte-check is noodzakelijk om een goede keuze te kunnen maken voor de vloerisolatie. En of er bijv. nog bijkomende werkzaamheden nodig zijn, zoals bijv. het aanbrengen van ventilatieroosters. Onze adviseur beoordeelt de situatie in de kruipruimte en maakt op basis van de bevindingen een plan en een overzicht van de vloerisolatie kosten.

Kosten vloerisolatie zonder kruipruimte

De vloer isoleren kunt u prijs technisch en gemaksvriendelijk het beste doen via de kruipruimte. Maar soms heeft een woning geen kruipruimte. Dan zal de vloer van bovenaf voorzien moeten worden van isolatie. Dat vraagt om een behoorlijke verbouwing en bovendien is het prijskaartje anders. Heeft uw woning wel een kruipruimte maar is deze niet bereikbaar dan zijn er soms nog mogelijkheden om deze van buitenaf te isoleren.

Gratis kruipruimte check

Wij hopen met dit artikel u een goede indicatie van de kosten vloerisolatie te geven. Maar, we hopen met name dat u het belang ervan inziet om de vloerisolatie goed te kiezen en te laten aanbrengen. Vloerisolatie laten aanbrengen doet u eigenlijk maar één keer. Bij een verkeerde keuze kan er schade ontstaan. Vloerisolatie verwijderen, dus er weer uithalen, en reparatiewerk is een dure klus. Dat is de reden dat wij vrijblijvend en gratis op locatie langskomen. Wij zullen nooit een advies geven zonder de locatie gezien te hebben.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag