fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Subsidie isolatie Rotterdam besparen

Subsidie isolatie Rotterdam

Subsidie isolatie Rotterdam

Welke subsidie isolatie Rotterdam beschikbaar stelt, is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst is het goed om te weten dat naast in Rotterdam isolatie subsidie aanvragen, dit ook landelijk mogelijk is. U heeft vast wel eens gehoord van de ISDE subsidie. Deze subsidie voor isolerende maatregelen wordt al jaren landelijk gegeven. Wel is de invulling en zijn de eisen van deze subsidie meerdere malen aangepast. Welke subsidies zijn er in Rotterdam? Naast de landelijke subsidie, kunt u in aanmerking komen voor een duurzaamheid en energie subsidie Rotterdam. U leest er in dit artikel meer over.

Subsidie Rotterdam woning

Voor uw eigen woning kunt u meerdere regelingen vinden. U kunt de subsidie aanvragen gemeente Rotterdam voor gemeentespecifieke subsidies, en bij de RVO voor de landelijke ISDE subsidie. Indien u bij een VVE zit kunt u onderzoek doen naar de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Huurt u een woning of verhuurt u een woning? Dan zou de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) iets voor u kunnen zijn. Naast deze subsidies is er dus regiogebonden subsidie isolatie gemeente Rotterdam.

Subsidie isolatie gemeente Rotterdam

Voor een actueel overzicht van subsidie isolatie gemeente Rotterdam, kunt u het beste even op de gemeente Rotterdam subsidie pagina kijken. Specifiek voor duurzaamheid subsidie isolatie Rotterdam is er deze pagina. Zoals u ziet trekt Rotterdam flink de portemonnee als het aankomt op verduurzamen. Van isoleren en energie besparen tot groen en water; er is veel om uit te kiezen. Er bestaan ook leningen in plaats van of als aanvulling op en subsidie isolatie Rotterdam. Zolang het maar woningverbetering betreft. Er wordt voorrang gegeven op aangewezen woningen met achterstallig onderhoud.

Rotterdam isolatie subsidie: dit moet u echt weten

Voordat u snel een subsidie isolatie Rotterdam aanvraagt, zijn er een aantal dingen die u moet weten. Als specialist in het plaatsen van isolerende maatregelen weten wij van Isolatiespecialist hier alles van af. Bij zowel landelijk als voor u in Rotterdam isolatie subsidie aanvragen, kunt u op dit moment onze gratis isolatiecheck aanvragen. Wij doen dit, omdat er veel onduidelijkheid is over wanneer u nu wel en wanneer u niet voor de Rotterdam isolatie subsidie in aanmerking komt. Ook is er onduidelijkheid over welke isolerende maatregelen rendement geven. Vergeet niet: het gaat niet om het bedrag dat u via de subsidie isolatie Rotterdam krijgt, maar om de verlaging van uw stookkosten. Daar zit de echte winst in!

Voorbeeld subsidie isolatie gemeente Rotterdam

We gaan in dit voorbeeld een mogelijkheid van de subsidie gemeente Rotterdam verduurzamen woning bekijken. De ISDE is echt een uitstekende regeling. Deze is geldig voor woningen met een bouwjaar voor 2019 of een bouwvergunningsaanvraag van voor 1 juli 2018. U dient de isolatie via een erkend bedrijf te laten plaatsen. En het kan alleen voor bestaande bouw met woonfunctie. Voldoet u hieraan, dan kunt u van spouwmuurisolatie tot kruipruimte of zolderisolatie laten subsidiëren.

Welke isolatiematerialen vallen onder de subsidie isolatie Rotterdam?

Voor het aanvragen van de ISDE subsidie heeft u een meldcode nodig. De meldcode kunt u vinden op uw factuur en is per isolatiemateriaal anders. Welk isolatiemateriaal wij kiezen, hangt af van uw pand. Er dient een minimale oppervlakte geïsoleerd te worden en er dient een minimale isolatiewaarde bereikt te worden. Dit is de Rd-waarde van het materiaal. Dit soort eisen zijn specifiek voor isoleren, en hebben dus niets te maken met wanneer u bij de gemeente Rotterdam subsidie voor zonnepanelen aanvraagt.

Rotterdam isolatie subsidie berekenen

Voor het berekenden van de Rotterdam isolatie subsidie moet u ten eerste weten welke maatregelen u treft. Deze kunt u zelf uit gaan zoeken, maar vele malen makkelijker is het om ons in te schakelen. Tijdens de gratis isolatiecheck voeren wij een aantal metingen uit en doen wij een isolatie inspectie. Niet iedere muur heeft bijvoorbeeld een spouw en niet iedere spouw is geschikt. Een te ondiepe spouw of vochtige spouw kunt u beter niet isoleren, dit kan vochtproblemen tot gevolg hebben. Een goede check is dus essentieel. Daarnaast kunnen wij uitrekenen welke besparing u krijgt.

Dit is het moment om te isoleren

Tot slot kunnen wij u zeggen dat dit het moment is om te isoleren. Nederland moet woningen verduurzamen en zeker steden zoals Rotterdam hebben een uitdaging daarin gevonden. Logisch dus dat nu middels de subsidie isolatie gemeente Rotterdam probeert hier vaart achter te zetten. Landelijk wordt de ISDE subsidie regelmatig aangepast. Waar het om gaat is dat u niet direct de isolatie hoeft te laten plaatsen, maar dat u tenminste uitzoekt wat voor uw pand mogelijk is en hoeveel het subsidiebedrag bedraagt. De beste volgende stap is om de isolatiecheck in te plannen, zo weet u zonder veel moeite wat wel én wat niet kan.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag