fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Subsidie isolatie Amsterdam

Subsidie isolatie Amsterdam

Subsidie isolatie Amsterdam

Welke subsidie isolatie Amsterdam mogelijk is, hangt af van uw situatie. Allereerst kunt u, net als in heel Nederland, ook voor isolatie subsidie Amsterdam de RVO raadplegen. De ISDE is u wellicht bekend, deze isolatie subsidie wordt verstrekt voor woningeigenaren. Voor verhuurders en VVE’s zijn er tegenwoordig mogelijkheden met Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) en de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). De SpUk (Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie) is voor Subsidie isolatie gemeente Amsterdam van toepassing maar moet aangevraagd worden door de gemeente zelf. De gemeente kan ook naast dit alles eigen subsidies hebben.

Welke subsidie isolatie Amsterdam?

U heeft vast wel eens gehoord dat in de gemeente Amsterdam subsidie duurzaamheid mogelijk is. Om te bepalen welke isolatie subsidie Amsterdam voor u beschikbaar is, wordt er gekeken naar uw situatie. De SVVE en de SVOH zijn daar heel specifiek in. De ISDE voor woningeigenaren lichten we nader toe. Lang niet iedere woningeigenaar komt voor elk van de subsidiemaatregel in aanmerking. Dit heeft met name te maken met specifieke kenmerken van uw woning, die bepaalde maatregelen wel of niet mogelijk maken. Tijdens de gratis isolatiecheck maken wij een vrijblijvend rapport, maar we lichten dit graag eerst even toe.

Let op: minimale eisen subsidie Amsterdam!

Voor de ISDE subsidie dient uw pand een bouwjaar ouder dan 2019 te hebben of een bouwvergunning van voor 1 juli 2018! U dient de isolerende maatregelen door een erkend isolatiebedrijf – zoals Isolatiespecialist – te laten plaatsen. U kunt alleen subsidie aanvragen voor het isoleren van bestaande bouw met bestemming wonen. Subsidie voor een nieuwe aanbouw of dakkapel wordt niet gegeven.

Gemeente Amsterdam subsidie ISDE aanvragen

U kunt als eigenaar van een woning de ISDE subsidie aanvragen in gemeente Amsterdam. U doet dit echter niet bij de gemeente, maar bij de RVO. Voor u de aanvraag in kunt dienen zijn er nog veel keuzes te maken. Ten eerste moet u bepalen welke isolerende maatregelen in uw pand gerealiseerd kunnen worden. Voor een bovenwoning is isolatie in de kruipruimte plaatsen natuurlijk niet mogelijk en bij een benedenwoning is de zolder isoleren onmogelijk. Bij het berekenen van subsidie isolatie Amsterdam kiest u bij voorkeur twee isolerende maatregelen die in uw pand gerealiseerd kunnen worden. U krijgt dan namelijk het maximale subsidiebedrag.

Isolatie subsidie Amsterdam eisen

Wanneer bepaald is welke maatregelen u kunt nemen, is het tijd om te kijken of u aan de eisen voldoet. Wij gaan hierbij eerst de maatregelen bepalen. Aan iedere maatregel kunnen andere eisen zitten met betrekking tot minimaal te isoleren oppervlakte en minimale isolatiewaarde. Omdat dit per pand anders is, gaan we ze hier niet allemaal noemen. U ziet de actuele eisen op de site van de ISDE. Wij komen graag bij u langs om te bepalen welke isolatiematerialen de minimale en beste isolatiewaarde, Rd-waarde, geven. U kunt de meldcode – die u nodig heeft om uw isolatie subsidie aan te vragen – vinden op uw factuur.

Subsidie isolatie gemeente Amsterdam

Welke lokale subsidie isolatie Amsterdam beschikbaar, ziet u terug op de site van de gemeente. Zoals u op de pagina voor duurzaamheid en energiebesparing subsidie isolatie gemeente Amsterdam ziet, zijn het er vrij veel. Een deel van de subsidies zijn giften, maar sommigen bestaan uit een lening. Sommige zijn voor eigenaren van panden, maar er is ook een isolatie subsidie Amsterdam voor VVE’s. Het is even wat uitzoekwerk, maar u kunt er wel mee besparen en zo uw terugverdientijd aanzienlijk verkorten.

Kies in één keer goed: eenmalige subsidie gemeente Amsterdam energie

Dat de gemeente Amsterdam energie subsidie verstrekt, betekent niet dat u dit eindeloos vaak kunt aanvragen. De meeste isolatie subsidies zijn eenmalig. Kiest u verkeerd, doordat u bijvoorbeeld weinig energiebesparende isolerende maatregelen liet uitvoeren, dan kunt u niet altijd zomaar weer een andere aanvraag doen. Het is tegenwoordig wel zo dat u bij de landelijke ISDE subsidie meerdere aanvragen kunt doen. Wanneer u één maatregel heeft laten uitvoeren én subsidie heeft aangevraagd (+-15%,) en binnen 365 dagen een 2e maatregel uit laat voeren, dan mag u nog een keer subsidie aanvragen. Die tweede maatregel gaat dan voor de +-30% subsidieregeling én u heeft ook recht erop om voor de 1e maatregel nog de 15% subsidie extra terug te krijgen. Wij raden wel aan om alles in één keer aan te vragen.

Nodig Isolatiespecialist bij u uit

Omdat wij als geen ander begrijpen dat isolatie een specialisme is, hebben wij de isolatiecheck in het leven geroepen. Wij komen uw pand bekijken, voeren metingen en geven u een offerte op maat. Ook kunnen wij adviseren welke subsidie isolatie Amsterdam verstandig is om aan te vragen. Neem als voorbeeld een spouw isoleren: er zijn vele soorten isolatiematerialen, maar niet alle materialen zijn geschikt voor iedere spouw. Ook vallen niet alle isolatiematerialen onder de subsidie isolatie Amsterdam. De materialen moeten namelijk gecertificeerd zijn. Alle materialen die Isolatiespecialist gebruikt zijn gecertificeerd! De isolatiecheck is altijd gratis en vrijblijvend. Dien uw aanvraag direct in en wij een maken een plan op maat voor u.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag