fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Jaren 30 woning isoleren

Isoleren jaren 30 woning

Spouwmuurisolatie jaren 30 woning

De jaren 30 woning is vaak een geliefde woning. Begrijpelijk: de bouwstijl, het metselwerk, de glas-in-lood-ramen en andere karakteristieken geeft charme aan deze oude woning. Maar een jaren 30 huis kan ook erg koud aanvoelen. Toentertijd werd een woning niet voorzien van isolatie. Door een jaren 30 huis te isoleren is er veel winst te behalen. Niet alleen op het gebied van comfort, maar ook op het gebied van energiebesparing. Betaalbare en effectieve maatregelen voor een oud huis is muurisolatie en vloerisolatie. Hieronder leest u meer over isolatie van de muren voor een oude woning.

Isolatie muren oude woning: mogelijk?

Woningen vanaf ongeveer 1930 zijn in Nederland de eerste huizen die gebouwd zijn met spouwmuren. Een spouwmuur is een buitenmuur met een luchtlaag (spouw) tussen de buitenmuur en de binnenmuur. Via deze muur verdwijnt er op koude(re) dagen veel warmte naar buiten. Dat is eigenlijk niet nodig. Door deze tussenruimte op te vullen met isolatie is dit eenvoudig op te lossen. Via kleine gaatjes in het metselwerk wordt er isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Hierdoor ontstaat er een compacte isolatielaag in de buitenmuur en wordt voorkomen dat er warmte verloren gaat naar buiten.

Oud huis isoleren: problemen

Het isoleren van een oud huis vraagt de nodige aandacht. Niemand zit te wachten op vocht en schimmel problemen. Er zal vooraf een goede inspectie uitgevoerd moeten worden. Zo zullen de spouwmuren goed gecontroleerd moeten worden op spouwvervuiling. Spouwvervuiling komt regelmatig voor bij oude huizen. Een vervuilde spouw kan na het aanbrengen van spouwmuurisolatie namelijk vochtplekken op de muur van het huis veroorzaken.

Vraag gewoon eens (vrijblijvend, zonder verplichtingen!) een gratis spouwcheck aan. 

Spouwmuurisolatie oud huis: aandachtspunt

Veel oude woningen uit de jaren 30 hebben schitterend, fijn voegwerk. Regelmatig met een knipvoeg, een voeg die netjes uitgesneden is. Bij deze woningen vraagt het aanbrengen van muurisolatie extra aandacht, omdat het beschadigen van gevelstenen en het verprutsen van het voegwerk voorkomen moet worden. Speciaal voor deze woningen hebben wij een special care program. Neem gerust contact op voor een duidelijke uitleg hierover.

Ervaringen spouwmuurisolatie jaren 30 woning

Een oud huis voelt koud aan. Spouwmuurisolatie is een eenvoudige maatregel die het comfort flink verhoogd, zijn de ervaringen van woningeigenaren. Een veelgehoorde ervaring is dat de thermosstaat ’s nachts een aantal graden lager kan, terwijl de woning ’s morgens warmer aanvoelt omdat de woning minder snel af koelt. Ook ervaren bewoners minder koude trek langs de muren.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag