Icynene vloerisolatie

Isolatiespecialist.nl gaat aan de slag met Icynene

Per juli 2017 hebben wij Icynene H2Foam in ons assortiment. Een bewuste keus! Icynene is namelijk een isolatieschuim zonder HFK’s en is 100% op waterbasis. Tijdens het aanbrengen van Icynene komen er geen schadelijke, vluchtige stoffen vrij. Het materiaal bestaat voor 99% uit lucht.

Icynene: een goed doorwinterd product

Steeds meer krijgt men in Nederland oog voor het Icynene schuim. Icynene is dertig jaar geleden ontwikkeld in Canada. Het product is resultaat van de extreme temperaturen en de strenge milieueisen.   Inmiddels heeft Icynene al diverse groene labels in Canada en Amerika verworven.

HFK’s in 2023 verboden

Vanaf 2023 zijn HFK’s in vloerschuim verboden. HFK’s zijn blaasmiddelen die gebruikt worden om de isolatie goed te laten schuimen. Uit onderzoek is gebleken dat deze HFK’s behoorlijk belastend zijn voor het milieu. Steeds meer mensen kiezen daarom voor Icynene omdat dit isolatieschuim geheel vrij is HFK’s.

Wanneer passen wij Icynene H2Foam toe?

Icynene kunnen wij voor alle vloeren toepassen. Ook voor houten vloeren! Omdat Icynene opencellig materiaal is, verschikt het hout niet. Een kruipruimte met een hoogte van 50-60 cm kan al voorzien worden van dit schuim.

Overzicht nieuwsitems