fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Muurisolatie kosten

Wat gaat muurisolatie kosten en is subsidie mogelijk? Wij van Isolatiespecialist.nl hebben duizenden isolatieprojecten gedaan en kunnen u vertellen welke kosten muurisolatie met zich meebrengt, welke oplossingen er zijn en hoe u met muren isoleren kosten omlaag brengt. De meest bekende vorm van muren isoleren is spouwmuurisolatie. Deze vorm van isoleren wordt vanaf de buitenmuur gedaan en is bedoeld om warmte binnen te houden. Een andere reden van muurisolatie is om een geluidsreductie te bereiken. Ook dit behandelen we in dit artikel. Lees verder om een beeld bij kosten muren isoleren te krijgen of neem contact op voor een prijsberekening.

Spouwmuurisolatie kosten

We beginnen met de meest voorkomende en populairste vorm van muren isoleren, namelijk spouwisolatie. Een buitenmuur bestaat uit twee muren met daartussen ruimte, de spouw genoemd. Deze ruimte is meestal leeg en is bedoeld om vocht buiten te houden en ter isolatie. Met spouwmuurisolatie wordt deze functie verbeterd. De kosten spouwmuurisolatie 2-onder-1 kap, vrijstaande woning, hoekwoning, tussenwoning of appartement zijn allemaal anders. De muurisolatie kosten voor spouwmuurisolatie bedragen vaak vanaf 18 euro per vierkante meter. Bij een tussenwoning zullen de kosten voor muurisolatie op zo’n 1000 euro uitkomen. Bekijk onderstaand spouwmuurisolatie kosten per woningtype.

Spouwmuurisolatie kosten berekenen

U heeft nu een antwoord op de vraag “wat kost spouwmuurisolatie per m²”, maar dit is slechts een inschatting. De breedte van de spouw bepaalt de hoeveelheid isolatiemateriaal die nodig is om de spouw te isoleren. Hoe meer isolatiemateriaal, des te hoger de kosten muurisolatie. En hoe beter geïsoleerd, hoe sneller kosten voor muren isoleren terugverdiend kunnen worden. Hoewel voor een hoekwoning muren isoleren kosten met zich meebrengt die hoger zijn dan voor een tussenwoning, is de besparing gemiddeld maar liefst 650 euro per jaar op de energierekening. Wij kunnen de spouwmuurisolatie kosten en besparing berekenen voor uw woning. Neem gerust contact op. Ons advies is geheel gratis en vrijblijvend.

Beste spouwmuurisolatie

Tijdens het adviesgesprek, waarbij we vaak op locatie komen kijken, bekijken we wat de beste spouwmuurisolatie voor u is. Wij doen dit met uw budget, uw type woning en uw wensen in gedachten. Zo is de beste spouwmuurisolatie in Nederland vaak Knauf Supafil. In een woning van tussen 1930 en 1980 kan vaak ook gekozen worden voor HR++ isolatieparels omdat dit de kosten voor muurisolatie omlaag brengt, dampdoorlatend is en ook geschikt is voor fijner voegwerk. Isolatiespecialist kan alle bekende vormen van isolatie bieden, denk aan isolatievlokken, parels, pur of schuim. Hierdoor weet u zeker dat u echt de beste spouwmuurisolatie krijgt tegen de beste prijs.

Foam spouwmuurisolatie kosten

Foam spouwmuurisolatie kosten zijn hoger, maar geschikt voor het na-isoleren van spouwmuren. Zeker bij woningen die in het verleden in de spouwmuur UF-schuim hebben gekregen, kan na-isoleren nodig zijn. Deze vorm van muren isoleren kost meer, zo’n 20 euro per vierkante meter, maar er hoeft immers ook minder in waardoor de totaalprijs zeer betaalbaar blijft.

Subsidie op spouwmuurisolatie

De overheid wil het energiezuinig maken van panden stimuleren. Zij betalen momenteel dus letterlijk mee in de kosten voor muren isoleren! Meestal zit de subsidie op zo’n 8 euro per m²! Dit brengt zowel de kosten spouwmuurisolatie per m² omlaag als de terugverdientijd. Deze subsidie wordt door veel gemeenten alleen toegekend bij meerdere isolatiemaatregelen. Bijvoorbeeld wanneer u ook de vloer of het dak gaat isoleren. Vraag een offerte aan en wij maken een mooie berekening voor u waarin we voldoen aan de eis voor de subsidie en u het maximale rendement op uw muurisolatie kosten krijgt.

Maak kennis met Isolatiespecialist.nl

Wij van Isolatiespecialist zijn een uniek bedrijf. Wij zijn een familiebedrijf en zijn in 15 jaar uitgegroeid naar een team van 70 specialisten en zijn actief in heel Nederland. Dat onze formule van totaalisolatie een succes is, dat is inmiddels een feit. Maar liefst 97% van onze klanten raadt ons aan. Dit heeft overigens niet alleen met de lage kosten te maken, maar ook met onze praktische en meedenkende aanpak. Als specialist benaderen wij isoleren vanuit een andere hoek. Wij kijken naar het uiteindelijke wooncomfort dat het u oplevert en kiezen daar de beste muurisolatie bij. Soms kunnen de kosten een klein beetje hoger zijn dan dat u voor onze goedkoopste muurisolatie oplossing gaat, maar is bijvoorbeeld de geluidsreductie wel de moeite waard.

Uw wensen bespreken

U heeft hopelijk een beeld gekregen van wat muurisolatie gemiddeld kost. Zoals gezegd is elk huis anders en moeten de kosten altijd op maat berekend worden. Ook is dit een mooi moment om uw wensen te bespreken. Zeker bij voor subsidie een tweede isolatiemaatregel kiezen, kunnen wij uw wooncomfort verhogen. Last van geluid van verkeer of buren? Last van schimmel op de muur of optrekkend vocht? Wij kunnen al dit soort problemen voor u oplossen. Neem contact op, en maak kennis met ons.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag