fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Isoleren in de provincie Friesland

Uw woning isoleren in de provincie Friesland

Bij Isolatiespecialist.nl zijn we enthousiast over onze groeiende aanwezigheid in Friesland, zeker met de overname van Isocoat-Isolatie door Isolatiespecialist.nl. Hiermee heeft Isolatiespecialist.nl nóg meer kennis in huis gehaald en weten wij precies hoe we uw woning in Friesland kunnen isoleren.

Word onderdeel van de gemeenschap in Friesland die al heeft gekozen voor onze professionele isolatieoplossingen. Verlaag uw energiekosten en verhoog het comfort van uw woning of bedrijfspand, net als uw mede-Frieslanders. Neem hieronder een kijkje en ontdek hoe we jouw buurt een stukje warmer maken!

Gratis isolatie advies op maat

Uw woning isoleren in Friesland

Wij gaan u helpen!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze isolatie diensten in Friesland

Wij bieden de volgende isolatie diensten aan in de provincie Friesland:

Spouwmuurisolatie in Friesland

Een van ons meest afgenomen diensten in Friesland is spouwmuurisolatie. Deze vorm van isolatie is ideaal voor huizen die tussen 1920 en 1980 zijn gebouwd, waarbij een luchtlaag (spouw) tussen twee muren aanwezig is. Wij gebruiken hoogwaardige materialen zoals EPS-parels en Knauf Supafil om deze ruimte te vullen, wat zorgt voor een aangenamer woonklimaat.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een lastige taak om goed uit te voeren en vereist ervaren isolatiespecialisten, maar goed dat we al meer dan 18 jaar bestaan. Voordat het isoleren begint, voert één van onze adviseurs een inspectie uit om te verzekeren dat de gevels geschikt zijn voor spouwmuurisolatie.

Onze aanpak voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie omvat verschillende stappen:

 • Visuele inspectie: De adviseur begint met een nauwkeurige visuele inspectie om de gevels te controleren op eventuele afwijkingen of bijzonderheden.
 • Boren van – kleine – gaten: Op strategische punten in de voegen worden gaten geboord volgens een vast patroon. Dit zorgt voor een optimale verdeling tijdens het inblazen van het isolatiemateriaal.
 • Inblazen van isolatiemateriaal: Het isolatiemateriaal wordt via een inblaasmachine in de spouwmuur gebracht. De isolatiemonteur begint bij de onderste gaten en werkt geleidelijk naar boven. De inblaasmachine is uitgerust met een automatische afschakeling om aan te geven wanneer een sectie volledig is gevuld.
 • Afdichten van gaten: Na het vullen van de spouw worden de boorgaten zorgvuldig afgedicht met voegsel. Dit voegsel wordt op kleur gemengd om een naadloze overgang met de bestaande voegkleur te garanderen.

Door deze zorgvuldige aanpak kunnen wij succesvol spouwmuurisolatie aanbrengen in de provincie Friesland.

Dakisolatie in Friesland

Het isoleren van daken is voor uw woning eventueel wel het meest besparend. Dit is vooral belangrijk in een regio als Friesland waar de winters koud kunnen zijn.  Zo helpt dakisolatie bij het vasthouden van warmte in de winter en houdt het huis koel in de zomer, oftewel faseverschuiving. Vooral bij biobased isolatiematerialen is de faseverschuiving erg positief, naast dat de isolatiematerialen duurzamer zijn, houd biobased isolatie ook nog langer de warmte buiten in de zomer.

De kosten dakisolatie bij een gemiddelde woning zijn ongeveer tussen 5.000 en 6.500 euro. Wilt u graag een prijs op maat voor het isoleren van uw dak, neem dan gewoon eens contact met ons op. Dit is gratis en vrijblijvend. Tegenover deze kosten staat een terugverdienperiode van ca. 5 jaar. En… comfort!

Echter, het isoleren van het dak heeft niet alleen als doel om de energierekening te verlagen. Er zijn ook andere voordelen. Een goed geïsoleerd dak zorgt ervoor dat je huis comfortabeler aanvoelt. Vergelijk het met een warme deken die over je huis wordt gelegd: de kou van buiten blijft buiten en onder de deken blijft het lekker warm. Bovendien draagt het verminderde gas- of stroomverbruik bij aan een beter milieu, waardoor dakisolatie ook een positieve impact heeft op het klimaat.

Kruipruimte-isolatie in Friesland

Kruipruimte-isolatie zijn belangrijk voor het verhogen van het comfort in huis. Koude vloeren kunnen onaangenaam zijn, vooral in oudere woningen. Wij bieden oplossingen zoals het aanbrengen van isolatiematerialen onder de vloer of op de bodem van de kruipruimte, wat leidt tot een warmer en comfortabeler huis.

Het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie kan verwarrend zijn. Beide worden uitgevoerd in de kruipruimte onder uw huis. Maar bij bodemisolatie wordt niet de onderkant van de vloer geïsoleerd, maar de bodem van de kruipruimte zelf.

Als uw kruipruimte minstens 50 centimeter hoog en goed bereikbaar is, is vloerisolatie meestal effectiever dan bodemisolatie. Maar als uw kruipruimte niet zo hoog is, is bodemisolatie een goed alternatief. De minimale hoogte voor bodemisolatie is 40 centimeter.

Wat gaat bodemisolatie of kruipruimte isolatie kosten voor uw huis? De gemiddelde kosten zijn vanaf 28,- per m2. Dit is een richtprijs. De precieze prijs voor het isoleren van de kruipruimte hangt af van bijvoorbeeld de bereikbaarheid, de dikte van de isolatielaag, de grootte van de woning en de complexiteit van een kruipruimte. Voor een rijwoning betaalt u vanaf 1.200,-.  Er is een mooie tegemoetkoming in de kosten kruipruimte-isolatie: In 2024 kunt u € 6,00 per m2 aan subsidie terugkrijgen.

Wilt u precies wilt weten wat de kruipruimte isoleren voor uw woning kost? Neem gewoon contact op voor een GRATIS kruipruimte-check, incl. advies.

Geluidsisolatie in Friesland

Geluidsoverlast kan een grote bron van irritatie zijn, vooral in drukke steden of huizen dicht bij drukke wegen. Maar ook zeker als een luidruchtige vrachtwagen of trekker voorbijkomt.

Een van de meest effectieve oplossingen om dit probleem te verhelpen is geluidsisolatie. Geluidsisolatie is het proces van het verminderen of blokkeren van geluidsoverdracht van buitenaf naar binnenruimtes, of tussen verschillende ruimtes in een gebouw. Het wordt toegepast om ongewenste geluiden buiten te houden en de geluidsbalans in huis te verbeteren.

Bij last van geluidsoverlast van verkeer, luidruchtige buren en zelfs van geluiden uit andere kamers in uw huis kan geluidsisolatie helpen om de overlast van deze geluiden te minimaliseren.

Isolatiespecialist: Uw expert in Natuurvriendelijke Isolatie in Friesland

Bij Isolatiespecialist zijn we trots op onze expertise in het natuurvriendelijk isoleren van woningen en bedrijfspanden. Toen de Wet natuurbescherming in 2023 van kracht ging, was dit een enorme switch voor de isolatiebranche. Daarom waren wij van Isolatiespecialist.nl blij dat we onze bedrijfsvoering hierop hadden aangepast en sindsdien isoleren wij elke woning Natuurvriendelijk.

Waarom kiezen voor Natuurvriendelijke Isolatie door Isolatiespecialist?

 • Menselijkheid: De wereld wordt steeds digitaler, daarmee ook de meeste dienstverlening. Maar wij merken dat wij het menselijke aspect voor zowel ons als de klant nog steeds enorm belangrijk is. Wil je contact met ons opnemen? Dan krijg je direct iemand te spreken, geen robot maar een echt persoon. Zoals het hoort!
 • Ervaring: Al sinds 2005 zijn wij bezig met het verduurzamen van Nederland door het isoleren van duizenden woningen en bedrijfspanden. Zo hebben onze medewerkers alles al gezien en is niks nieuw. Is er een probleem, dan weten wij al de oplossing.
 • Lokale Ervaring: Met meerdere succesvolle projecten in Friesland, begrijpen we waar de valkuilen zitten in het isoleren van woningen in Friesland.

Ontdek uw Subsidiemogelijkheden voor Isolatie in Friesland

Bent u een inwoner van Friesland en overweegt u uw woning te isoleren? Dan zijn er subsidies beschikbaar waar u voor in aanmerking komt. Er zijn verschillende soorten subsidies beschikbaar, zo zijn er landelijke subsidies, maar ook plaatselijke subsidies beschikbaar.

Landelijke Isolatiesubsidies: Wat u moet weten

 • Subsidiebedrag: De subsidie voor isolatie is een vast bedrag per vierkante meter. Dit betekent dat hoe groter het gebied dat u isoleert, hoe hoger de subsidie kan oplopen.
 • Extra voordeel bij meerdere maatregelen: Als u kiest voor twee of meer isolatiemaatregelen, kan het subsidiebedrag per vierkante meter verdubbelen. Dit biedt een geweldige kans om uw woning nog uitgebreider te isoleren.
 • Voorwaarde van professionaliteit: Een voorwaarde voor het ontvangen van deze subsidie is dat de isolatiewerken uitgevoerd moeten worden door een professioneel isolatiebedrijf. Hier valt Isolatiespecialist uiteraard onder.

Lokale Subsidies in Friesland

Naast de landelijke subsidies biedt de gemeente Friesland mogelijk extra subsidiemogelijkheden voor woningisolatie. Deze lokale subsidies kunnen variëren, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 • Blijf geïnformeerd: Voor de actuele informatie over lokale subsidies in Friesland, bezoek Verbeterjehuis.nl. Hier vindt u uitgebreide informatie over de beschikbare subsidies en hoe u deze kunt aanvragen. Hier kunnen wij u natuurlijk ook mee helpen, mocht u er niet uitkomen.

Nu kunnen wij begrijpen dat u niet meer helemaal helder hebt hoe alle subsidies in elkaar zetten en waar u deze kan vinden. Daarom hebben wij hier een speciale pagina voor gemaakt om u te ondersteunen. Verder zijn onze collega’s altijd beschikbaar om u verder te helpen met uw subsidieaanvraag.

Uw perfecte isolatiepartner in Friesland

Wij zijn een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het bieden van hoogwaardige isolatieoplossingen. Met een breed scala aan diensten en een focus op duurzaamheid en natuurvriendelijk isoleren, zijn wij een uitstekende keuze voor iedereen die zijn huis wil isoleren. Of het nu gaat om het verbeteren van het wooncomfort, het verlagen van energiekosten of het bijdragen aan een beter milieu, wij bieden een oplossing op maat voor elke behoefte.

Offerte voor uw woning in Utrecht? Helemaal vrijblijvend!

U overweegt isolatie, dan is de 1ste stap al gezet. Voor een offerte komt Isolatiespecialist.nl altijd even bij u langs. Dit is gratis. Tijdens de inspectie letten onze adviseurs op verschillende punten, dit ligt eraan wat voor soort isolatie u wilt. Na deze inspectie adviseren wij welke vorm van isolatiemateriaal het beste is. U ontvangt een duidelijke en onderbouwde isolatie offerte. Neem daarom gewoon even contact met ons op en plan uw afspraak in. Heeft u nog andere isolatievragen? Stel ze gerust!

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag