Dakisolatie subsidie

Dakisolatie subsidie

Nu er weer subsidie beschikbaar is voor isolatiemaatregelen, is het goed om te kijken naar de diverse soorten isolatie en welke eisen er gesteld worden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Op deze pagina bekijken we hoe u met het dak isoleren subsidie kunt krijgen, en wat de hoogte is van de dakisolatie subsidie!

Voorwaarden dakisolatie subsidie

Er zijn een aantal algemene voorwaarden die voor alle soorten isolatie gelden:

  • U laat tenminste 2 energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren.
  • De woning is uw eigendom, en het is uw hoofdverblijf.
  • Er is niet eerder een SEEH-subsidie ontvangen voor de woning.
  • De subsidieaanvraag dient u in nadat de werkzaamheden en betalingen zijn uitgevoerd.
  • De werkzaamheden zijn gedaan na 15 augustus 2019.
  • Alle maatregelen zijn uitgevoerd door een deskundig bedrijf. Het is dus niet toegestaan de werkzaamheden zelf uit te voeren.

Daarnaast zijn er eisen aan de kwaliteit van de isolatiematerialen, en de hoeveelheid m2 die u laat isoleren. Hieronder bespreken we de vereisten om voor isoleren dak subsidie te kunnen ontvangen.

Kwaliteitseisen dakisolatie

De kwaliteit van de isolatiemaatregelen wordt uitgedrukt in een zogeheten Rd-waarde. Deze waarde geeft aan hoe goed de thermische isolatie is van het isolatiemateriaal. Om in aanmerking te komen voor de subsidie op isolatie dak of zolder- of vlieringvloer, dient het materiaal minimaal een isolatiewaarde te hebben van 3,5.

Minimaal geïsoleerde oppervlakte

Om voor de dakisolatie subsidie in aanmerking te komen, dient er een minimale oppervlakte te worden geïsoleerd. De oppervlakte die is vereist om bij isoleren dak subsidie te kunnen aanvragen verschilt per type woning.

Vrijstaande woningenHoekwoningen/ Twee-onder-een-kapwoningenTussenwoningenEtagewoningen
57 m238 m231 m215 m2

Subsidie per m2 dakisolatie

Voor alle soorten isolatiemaatregelen is een apart bedrag aan subsidie per m2 beschikbaar gesteld. U kunt voor het dak isoleren subsidie ontvangen van 20,- per m2. Woont u bijvoorbeeld in een tussenwoning, dan kunt u gelet op de minimale eis van 31 m2 maar liefst 620 euro ontvangen via de subsidie voor isolatie dak of zolder- of vlieringisolatie.

Opbrengst en kosten van dakisolatie

Over het algemeen kunnen we stellen dat de kosten voor het aanbrengen van dakisolatie bij een gemiddelde woning tussen de 3.500 en 4.800 euro bedragen. De besparing kan oplopen tot 500 euro per jaar! Waarmee de terugverdienperiode ongeveer 7 jaar is. De subsidie op isolatie dak zorgt er nog eens voor dat u de terugverdienperiode kunt inkorten met 1-2 jaar! Dat maakt de subsidies isolatie dak of zolder- / vlieringvloer erg waardevol.

Advies en opbrengst voor uw woning

Om exact te berekenen hoeveel u kunt besparen met dakisolatie en wat de kosten hiervan zijn, dient er gekeken te worden naar uw persoonlijke situatie. Dit doen we graag bij u op locatie, zodat we alle opties en mogelijkheden van dak isoleren subsidie direct met u kunnen bespreken. Neem vandaag nog contact met ons op, en profiteer binnenkort al van de dakisolatie subsidie! Gebruik onderstaand formulier voor advies rondom subsidie isoleren dak.