Gaat subsidie dakisolatie ook voor u de drempel om te isoleren verlagen? Nu er weer dakisolatie subsidie beschikbaar is voor isolatiemaatregelen, is het goed om te kijken naar de diverse soorten isolatie en welke eisen er gesteld worden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Op deze pagina bekijken we hoe u met het dak isoleren subsidie kunt krijgen, en wat de hoogte is van de dakisolatie subsidie! Geen tijd om het hele artikel te lezen? Wij bespreken de mogelijkheden van de subsidie voor dakisolatie ook graag in een persoonlijk gesprek.
Neem nu contact op om te kijken of dakisolatie überhaupt voor uw pand mogelijk is en of u aan de voorwaarden voor dakisolatie subsidie voldoet. Niet alle daken zijn geschikt voor het plaatsen van dakisolatie en niet alle isolatiematerialen kunnen in ieder pand geplaatst worden. Dit is belangrijk om te weten, want bij de aanvraag van dakisolatie subsidie zal een meldcode opgegeven moeten worden van het materiaal dat gebruikt wordt. Deze meldcode geven wij aan u door. Neem daarom nu direct contact op.
Er zijn een aantal algemene voorwaarden die voor alle soorten isolatie gelden:
Daarnaast zijn er eisen aan de kwaliteit van de isolatiematerialen, en de hoeveelheid m2 die u laat isoleren. Hieronder bespreken we de vereisten om voor isoleren dak subsidie te kunnen ontvangen.
De kwaliteit van de isolatiemaatregelen wordt uitgedrukt in een zogeheten Rd-waarde. Deze waarde geeft aan hoe goed de thermische isolatie is van het isolatiemateriaal. Om in aanmerking te komen voor de subsidie op isolatie dak of zolder- of vlieringvloer, dient het materiaal minimaal een isolatiewaarde te hebben van 3,5. Onze specialisten rekenen voor u uit welk materiaal in combinatie met uw dak voor de subsidie dakisolatie in aanmerking komen.
Om voor de dakisolatie subsidie in aanmerking te komen, dient er een minimale oppervlakte te worden geïsoleerd. De oppervlakte die is vereist om bij isoleren dak subsidie te kunnen aanvragen is 20 m2.
Voor alle soorten isolatiemaatregelen is een apart bedrag aan subsidie per m2 beschikbaar gesteld. U kunt voor het dak isoleren subsidie ontvangen van 30,- per m2. Woont u bijvoorbeeld in een tussenwoning, dan kunt u gelet op de minimale eis van 31 m2 maar liefst 930 euro ontvangen via de subsidie voor isolatie dak of zolder- of vlieringisolatie.
De combinatie dakisolatie en zolder/vliering vloerisolatie komt niet in aanmerking voor subsidie, want de tweede maatregel zou immers niet effectief zijn. Er wordt dan alsnog maar één maatregel tegen het lage tarief vergoed. Lees altijd de actuele eisen voor subsidie dakisolatie 2023 door op de site van de subsidieverstrekker. Dit voorkomt teleurstelling. Komt u niet aan de minimale eis voor dakisolatie subsidie per m2? Of is de minimale dikte niet haalbaar? Dab hebben wij uiteraard nog andere opties. Voor een onverwarmde zolder zou alleen de zolder- of vliering vloer isoleren een optie kunnen zijn.
Over het algemeen kunnen we stellen dat de kosten voor het aanbrengen van dakisolatie bij een gemiddelde woning tussen de 3.500 en 4.800 euro bedragen. De besparing kan oplopen tot 500 euro per jaar! Waarmee de terugverdienperiode ongeveer 7 jaar is. De subsidie op isolatie dak zorgt er nog eens voor dat u de terugverdienperiode kunt inkorten met 1-2 jaar! Dat maakt de subsidies isolatie dak of zolder- / vlieringvloer erg waardevol.
Om exact te berekenen hoeveel u kunt besparen met dakisolatie en wat de kosten hiervan zijn, dient er gekeken te worden naar uw persoonlijke situatie. Dit doen we graag bij u op locatie, zodat we alle opties en mogelijkheden van dak isoleren subsidie direct met u kunnen bespreken. Neem vandaag nog contact met ons op, en profiteer binnenkort al van de dakisolatie subsidie! Gebruik onderstaand formulier voor advies rondom subsidie isoleren dak.
Bij Isolatiespecialist krijgen we veel vragen over dakisolatie subsidie. Logisch, want iedereen weet dat de warmte opstijgt en er veel warmte door het dak verloren kan gaan. Er is onderzocht dat ongeveer 30% van de warmte door het dak verdwijnt. Dit is een van de grootste bronnen van warmteverlies. Lees meer over dit en andere onderwerpen in de veelgestelde vragen.
Waarom warmteverlies door het dak aanpakken? Naast dat een groot deel van de warmte door het dak naar buiten gaat, komt in de zomer juist veel hitte door het dak naar binnen. Mensen die in een slaapkamer direct onder een dak slapen zullen dit herkennen. Dakisolatie verhoogt daarmee flink het wooncomfort. Dit geldt zowel voor platte daken als voor pannendaken. Een uitzondering wanneer dakisolatie minder relevant kan zijn, is als u onverwarmde woonlagen heeft. U verwarmt bijvoorbeeld alleen beneden en heeft de kachel in de slaapkamers altijd uitstaan. In zo’n geval kunnen er soms beter voor andere, meer effectieve isolerende maatregelen gekozen worden.
Het totaal te ontvangen dakisolatie subsidiebedrag voor het dak isoleren en eventueel een tweede isolerende maatregel bedraagt een deel van de totale kosten. Er wordt dus niet 100% vergoed, u zult zelf ook een deel moeten betalen. Indien uiteraard aan alle voorwaarden voldaan wordt, kan de subsidie dakisolatie 15 euro per vierkante meter bedragen (zoals op 2 februari 2023 geconstateerd). Bij een tweede isolerende maatregel verdubbelt dit bedrag. Zonder de subsidie twee energiebesparende maatregelen, dus wanneer alleen voor bijvoorbeeld dakisolatie gekozen wordt, is het totale bedrag lager. Bespreek daarom met ons welke tweede maatregel interessant is voor uw woning.
De RVO-subsidie voor particulieren (waaronder de ISDE-subsidie), schrijft verschillende voorwaarden voor. Waaronder een eis aan de dikte van het isolatiemateriaal. De subsidie dakisolatie wordt alleen gegeven als de laagdikte voldoende is. Er wordt op de site van de RVO niet duidelijk genoemd hoe dik de laag moet zijn, maar dit weten wij op locatie wel te bepalen. Let erop dat de dikte van al aanwezige dakisolatie niet meetelt!
Wanneer u een nieuwe aanbouw laat plaatsen, kiest voor een dakkapel of een nieuwe verdieping, is een dakisolatie subsidie niet mogelijk. Een ruimte van uw woning die op dit moment in gebruik is als schuur of garage, komt ook niet in aanmerking voor de dakisolatie subsidie of andere subsidies. Uw woning moet bovendien een bouwjaar eerder dan 2019 hebben of een omgevingsvergunning met een datum van aanvraag voor 1 juli 2018.
Nee, een van de voorwaarden subsidie dakisolatie is dat de isolerende maatregelen door een erkend isolatiebedrijf uitgevoerd worden. Houd er rekening mee bij een isolatiebedrijf voor dakisolatie zoeken dat het bedrijf geschiky is voor de dakisolatie subsidie regeling. Er dient bijvoorbeeld wel een isolatiemateriaal gebruikt te worden dat op de lijst van de ISDE staat.
Wist u dat er meerdere subsidieregelingen van toepassing kunnen zijn? Denk aan isolatie subsidie 2023 Rijksoverheid, maar ook aan gemeenten. In sommige gebieden zijn leuke extra subsidieregelingen beschikbaar. Kijk bovendien verder dan de site van de gemeente, in Noord-Nederland kunt u op de site van de SNN subsidies te vinden. Ook op websites van provincies kunt u informatie vinden voor uw regio. Contact met ons opnemen kan natuurlijk ook, wij zijn immers dagelijks door heel Nederland actief.
Het mag logisch zijn dat dakisolatie subsidie onderzoeken even wat werk is. Het gaat immers om een verbouwing waar u jarenlang plezier van gaat hebben. Sterker nog, wanneer de dakisolatie goed gekozen en aangebracht wordt, kunt u er zo lang u in uw woning woont plezier van hebben. De subsidie dakisolatie is een mooie bonus, de echte winst zit in de besparing op de stookkosten. De keuze voor het te gebruiken isolatiemateriaal is daarom zo belangrijk. Dit bepaalt de besparing op stookkosten en daarmee het geld dat u in uw portemonnee kunt houden.
Aan de informatie op deze pagina in het bijzonder en onze website in het geheel kunnen geen rechten ontleend worden. Houd er rekening mee dat subsidie voorwaarden, bedragen en regelingen kunnen veranderen. Op de officiële websites van de subsidieverstrekkers kunt u actuele informatie vinden.
U kunt bij vragen altijd contact met ons opnemen, wij denken graag mee in subsidiemogelijkheden voor al uw isolerende maatregelen.
Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.
Bel 0182-639709Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.
Offerte aanvraag