fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Soorten spouwmuurisolatie

Wist u dat er meerdere soorten spouwmuurisolatie zijn? Als deze term genoemd wordt, lijkt het alsof het om hetzelfde product gaat. Toch is het verstandig, wanneer u spouwmuur isolatie laat plaatsen, te onderzoeken wat de beste spouwmuurisolatie is. Op deze vraag is niet een eenduidig antwoord te geven. Bij Isolatiespecialist.nl maken we een keuze uit de spouwmuurisolatie soorten op basis van iedere unieke situatie. Een service die we daarom leveren is de gratis spouwmuurisolatie check. Vraag deze gerust aan, het is geheel vrijblijvend! Op deze pagina vertellen we graag alvast meer over de soorten spouwmuurisolatie die er zijn.

Goed om te weten

Vooraf goed om te weten: spouwmuurisolatie voor de buitenmuur kan aangebracht worden zonder breek- of sloopwerk. De terugverdientijd is ongeveer 3-4 jaar en in veel gevallen is subsidie mogelijk. We kunnen beginnen met het uitlichten van de verschillende spouwmuurisolatie soorten en de daarbij behorende voordelen.

3 meeste gebruike soorten spouwmuurisolatie

De top 3 meest gebruikte soorten spouwmuurisolatie in Nederland, zijn glaswolvlokken (Supafil), isolatie parels en isolatieschuim. Al deze soorten voldoen op het moment van schrijven aan de eisen die er voor subsidies gesteld worden. We lichten graag van deze spouwmuurisolatie de voordelen en de nadelen uit.

Spouwmuurisolatie soorten: glaswolvlokken spouw

Waarom voor spouwmuurisolatie glaswol kiezen? Glaswolvlokken van Knauf Supafil in de spouw zijn een goedkope en duurzame oplossing. Glaswol bestaat letterlijk uit gerecycled glas. U kunt glaswol kopen op een rol, maar deze worden als vlokken in de spouwmuur geblazen. De vlokken zijn vochtwerend en brandvast. Ze hebben een goede isolatiewaarde zowel op het gebied van warmte als geluid. Om glaswol effectief aan te brengen, doen wij van Isolatiespecialist.nl dit alleen in een spouw breder dan 5 cm. Daarbij moet een boorgat van richting de 2 centimeter mogelijk zijn.

Een vaak gehoord nadeel van glaswolvlokken is dat deze spouwmuurisolatie kunnen zakken in de muur. Door het inklinken zou er ruimte ontstaan. Tegenwoordig is dit nauwelijks meer zo. Knauf, een bekende fabrikant van isolatiemateriaal en andere bouwmaterialen, maakt de vlokken inmiddels zeer klein waardoor ze nauwelijks ruimte hebben om te zakken.

Spouwmuurisolatie soorten: isolatieparels spouw

Bij moderne spouwmuurisolatie soorten denkt men meteen aan isolatieparels. Maar wat zijn isolatieparels eigenlijk? Isolatieparels zijn kleine bolletjes piepschuim. Waar is piepschuim van gemaakt? Piepschuim is bekend bij specialisten onder de afkorting EPS. Dit staat voor geëxpandeerd polystyreen. Hoewel het een kunststof is, mag het niet bij plastic afval. Ze worden apart ingezameld voor recycling. Hoewel de Isolatieparels niet van een duurzame grondstof gemaakt zijn, kunnen ze door recycling en de lange levensduur toch als duurzaam gezien worden. De isolatiewaarde is vergelijkbaar aan glaswol, maar de geluidsisolatie ervan is minder. Dit kan dus een reden zijn om toch voor glaswol te kiezen.

Verschillende soorten isolatieparels

U weet nu dat er meerdere soorten spouwmuurisolatie bestaan. Maar wist u ook dat er meerdere soorten isolatieparels zijn? Zo zijn er Neopixels, HR, HR+ en HR++ isolatieparels. Hierbij worden Neopixels verlijmd waardoor de spouwmuurisolatie niet kan zakken. Ook hebben Neopixels een beter in elkaar passende vorm. Uiteraard maakt het verlijmen ervan het tot een minder duurzaam materiaal. Indien u al weet dat u isolatieparels in uw spouw wilt laten plaatsen, laat dan alsnog de gratis isolatiecheck door ons uitvoeren. Wij kijken graag welke van de EPS spouwmuurisolatie soorten het beste aansluit bij uw wensen.

Spouwmuurisolatie soorten: isolatieschuim

De laatste in de lijst met veelgebruikte soorten spouwmuurisolatie is isolatieschuim. Dit schuim is bij de meeste mensen wel bekend als PUR. Maar als (Isolatie)specialist in isoleren gebruiken wij natuurlijk niet de kleine busjes uit de bouwmarkt. En ook hier weer; er is niet één soort isolatieschuim maar er zijn meerdere soorten.

Aminotherm

Wij gebruiken bij Isolatiespecialist.nl aminotherm isolatieschuim in de spouw als nieuwe spouwmuurisolatie of ter reparatie van oude spouwmuurisolatie. Doordat het vloeibare schuim zich goed verdeelt, bereikt het alle plekken. Een voordeel van Aminotherm is dat ook smallere spouwmuren geïsoleerd kunnen worden en dat lastig bereikbare plekken toch door het schuim opgevuld worden. Heeft Aminotherm nadelen? Jazeker, doordat het schuim overal heen wil moet de muur overal, dus ook rondom kozijnen en dakranden, goed dicht zijn. Bovendien worden met Aminotherm de spouwmuurisolatie kosten hoger dan met bovenstaande twee oplossingen.

Enverifoam

Enverifoam is qua eigenschappen vergelijkbaar aan Aminotherm, maar het is iets goedkoper. Wij gebruiken dit materiaal veel bij woningen die in het verleden met UF schuim zijn geïsoleerd. Enverifoam zorgt voor een goede aansluiting op de verzakte spouwmuurisolatie.

PUR

Als we over spouwmuurisolatie soorten praten, mag PUR niet ontbreken. Bij een smalle voeg zal voor deze oplossing gekozen worden of voor het na-isoleren van woningen waar al spouwmuurisolatie aanwezig is. Toch kiezen we niet altijd voor PUR. De reden is dat PUR zich hecht aan de omgeving. In sommige gevallen kan dit niet wenselijk zijn. Doordat PUR relatief duur is, zal bij een bredere spouw goedkope spouwmuurisolatie in de vorm van glaswol of isolatieparels verstandiger zijn.

Veel gestelde vragen bij spouwmuurisolatie soorten

U weet nu meer over de soorten spouwmuurisolatie. Ongetwijfeld dat u nog met een aantal vragen voor uw situatie zal zitten. Bijvoorbeeld: “Is voor spouwmuurisolatie parels of glaswol beter?” of “Welke spouwmuurisolatie soorten kan ik het beste kiezen om de kosten laag te houden?” We hopen met dit artikel duidelijk gemaakt te hebben dat het echt per pand verschilt wat de beste oplossing is. Factoren die meespelen zijn:

  • De ouderdom van het pand;
  • Eventueel aanwezige verouderde spouwmuurisolatie;
  • De breedte van de spouw;
  • De wensen met betrekking tot isoleren (warmte binnen of juist buiten houden of geluidsisolatie);
  • De bereikbaarheid van de muur en de breedte van de voeg.

Nodig Isolatiespecialist.nl uit

bij Isolatiespecialist.nl houden we van een hands-on aanpak. We zijn ons isolatiebedrijf begonnen vanuit een interesse voor isoleren en voor duurzaamheid. Inmiddels is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een bedrijf waar we met meer dan 70 enthousiaste medewerkers werken. Nodig ons uit en laat ons uw situatie bekijken en een goed advies uitbrengen. Omdat u maar één keer isolatie in de spouw kunt aanbrengen, is de juiste keuze maken belangrijk. Dat is de reden waarom wij graag gratis en vrijblijvend langskomen.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag