fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Isolatie wordt aangebracht door de Isolatiespecialist.nl

Subsidie woningisolatie

Mei 2024: Subsidie woningisolatie

In dit artikel proberen we meer inzicht te geven in de huidige beschikbare woningisolatie subsidie. Voor welke maatregelen kunt u aanspraak maken op de woning isolatie subsidie, en hoe zien de verschillende isolatiemaatregelen er in het kort uit.

Mogelijke isolatiemaatregelen

Vrijwel alle soorten isolatie komen in aanmerking voor de subsidie woningisolatie. Zolang men in elk geval voldoet aan de kwaliteitseisen en minimaal te isoleren oppervlakten. Daarnaast dienen er ten minste twee soorten isolatiemaatregelen uitgevoerd te worden, en moeten ze uitgevoerd en betaald zijn na 15 augustus 2019. Hieronder zullen we kort bespreken wat elke isolatiemaatregel omvat, en wat de mogelijke woningisolatie subsidie is per maatregel.

Spouwmuurisolatie

Onder spouwmuurisolatie valt het isoleren van bestaande spouwmuren in de thermische schil. Om in aanmerking te komen voor de isolatie woning subsidie, dient de toegevoegde isolatie te voldoen aan de eis van een minimale Rd-waarde van 1,1 [m2 K/W]. De oppervlakten die gedaan dient te worden is 10 m2.

Deze maatregel levert u een subsidie woningisolatie op van € 8 per m2.

Dakisolatie

Onder dakisolatie verstaan we het isoleren van het bestaande dak in de thermische schil, of van de bestaande (onverwarmde) zolder- of vlieringvloer. Aanspraak op de pot voor subsidies isoleren woning is mogelijk als een minimale Rd-waarde van 3,5 [m2 K/W] bereikt is met de toegevoegde isolatie. . De bijbehorende minimale oppervlakte is 20 m2.

Deze maatregel levert u een subsidie isolatie woning op van € 30 per m2.

Vloerisolatie

Vloerisolatie heeft betrekking op het isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem (ofwel de kruipruimte) in de thermische schil. Voor een uitgebreide uitleg over subsidie voor deze vormen van isoleren, en de verschillen verwijzen we u graag door naar deze pagina (link naar vloerisolatie subsidie). De minimale Rd-waarde dient 3,5 [m2 K/W] te zijn, en de minimale oppervlakte is 20 m2.

Vrijstaande woningHoekwoning/ Twee-onder-een-kapwoningTussenwoningEtagewoning
44 m232 m227 m220m2

Aangezien er onderscheid is gemaakt in vloer- en bodemisolatie, verschilt het bedrag per maatregel. De twee aparte subsidies isoleren woning bedragen € 11 voor vloerisolatie, en € 6 euro voor bodemisolatie.

Gevelisolatie

Het isoleren van de bestaande binnen- of buitengevel met isolatiemateriaal noemen we gevelisolatie. Deze vorm van isoleren is een vrij grote investering, maar levert ook veel besparing en subsidie woningisolatie op. De minimale Rd-waarde dient 3,5 [m2 K/W] te zijn, en tenminste 10 m2 dient geïsoleerd te zijn.

Zoals gezegd, van alle subsidies voor isoleren woning, ontvangt u bij deze maatregel het meest, met € 38,- per m2.

Welke maatregel is het meest geschikt?

Het is vooraf lastig te zeggen wat de meest geschikte maatregel is. Dit hangt af van het type woning, maar ook van de unieke situatie per adres. Om te kunnen bepalen welke van de maatregelen voor de subsidie woningisolatie de beste is, komen we graag bij u langs om uw situatie te bekijken. Vul het formulier in om vrijblijvend advies aan te vragen, en we nemen spoedig contact met u op.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag