Buitenmuur isoleren? Gevelisolatie zeer effectief!

Ook als u geen spouwmuur heeft, is het mogelijk uw buitenmuur te isoleren. Dit wordt ook wel gevelisolatie genoemd. De gevel isoleren kan van binnenuit of aan de buitenkant. Wat in uw geval de beste keuze is, hangt af van uw situatie. We adviseren u graag over buitenmuur isoleren. Vraag ons gratis isolatieadvies op maat aan voor meer informatie over de gevel isoleren, en over de prijs en terugverdientijd van gevelisolatie.

Isolatie buitenmuur: subsidies

Duurzame veranderingen aan uw woning worden beloond met speciale subsidies en regelingen. Dus ook wanneer u uw buitenmuur isoleert! We hebben er enkele op een rijtje gezet:

6% btw op arbeidskosten

Als uw woning ouder dan 2 jaar is, profiteert u van de 6%-regeling. Oftewel: u betaalt 6% btw op arbeidskosten in plaats van 21%! Let op: met uitzondering van het isolatiemateriaal.

Energiebespaarlening voor woningeigenaren

Bent u eigenaar van uw woning? Dan komt u in aanmerking voor een aantrekkelijke lening uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit fonds is opgericht door de overheid, Rabobank en ASN Bank.
De lening is minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-.
Meer weten over de energiebespaarlening? Ga naar ikinvesteerslim.nl.

Groenhypotheken

Buitenmuurisolatie betekent ook dat u in aanmerking komt voor een voordelige tweede hypotheek. De opties zijn talrijk; niet geschikt om hier te bespreken. Vraag dit aan uw hypotheekadviseur! Of kijk eerst op energiesubsidiewijzer.nl. U zult verbaasd staan over de mogelijke voordelen van buitenmuurisolatie.

Uw gemeente helpt wellicht ook

Ook gemeentes stimuleren duurzame verbeteringen aan woningen. Veelal in de vorm van subsidies. Informeer of uw gemeente dat ook doet, en hoe u die aanvraagt.