fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Muurisolatie: alles over muur isoleren. Van soorten tot kosten

U overweegt muurisolatie? Dan wilt u wellicht gas besparen en meer comfort in huis. De kosten voor de te isoleren muur kunnen heel verschillend zijn. Dat komt omdat u de muren op verschillende manieren kunt isoleren.  Daar vertellen u meer over. De goedkoopste en meest eenvoudige manier om de muren te isoleren is spouwmuurisolatie.

Muurisolatie: welke manieren zijn er?

Muurisolatie kan op 3 verschillende manieren:

  • Het isoleren van de lege ruimte (spouw) tussen de buitenmuur en binnenmuur.
  • Muur isoleren vanaf de binnenkant.
  • Muur isoleren aan de buitenkant.

Elke manier van muur isoleren leggen wij u hieronder uit:

1. Muurisolatie d.m.v. spouwmuur isolatie

Muurisolatie wordt het meest gedaan via spouwmuurisolatie. De lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur wordt namelijk opgevuld met isolatiemateriaal, bijv. met wol (Supafil) of pareltjes (HR++ isolatieparels). Spouwmuurisolatie is mogelijk bij een bestaande woning die gebouwd is na 1930, omdat deze woningen voorzien zijn van spouwmuren. Daarvoor niet.

Spouwmuurisolatie: eenvoudig!

Spouwmuurisolatie is de meest eenvoudige manier van muur isoleren. Het is geen verbouwing en bijna altijd klaar in 1 dag(deel). De spouwmuurisolatie kosten zijn dan ook relatief laag. De terugverdientijd is ca. 3 jaar. U kunt hiervoor ook in aanmerking komen voor de subsidie isoleren. Dit is € 8,00 per m2.

Wilt u precies weten wat de muur isoleren kost voor uw woning? Neem gewoon contact op voor een GRATIS spouwmuur-check, incl. advies.

Spouwmuurisolatie: aandachtspunten

De isolatiewaarde van deze manier van isoleren is afhankelijk van de spouwbreedte. Dit is natuurlijk niet te veranderen. Meestal is dit 6 cm. Wanneer de spouw van de te isoleren muur erg smal is bijv. 2 cm, is spouwmuurisolatie niet mogelijk. Het geeft te veel risico’s. Bovendien is dan ook de isolatiewaarde te laag zijn. In dat geval zal er gekeken moeten worden naar een andere oplossing die we hieronder gespreken.

2. Binnenmuur isoleren

U kunt de muur ook isoleren vanaf de binnenkant. Dit wordt veel gedaan bij woningen die voor 1930 zijn gebouwd (geen spouwmuur!) De te isoleren muur wordt dan voorzien van een voorzetwand. De ruimte tussen de binnenmuur en de voorzetwand wordt dan opgevuld met isolatie. Bij deze manier van muur isoleren komt er veel kijken. Dit vraagt een verbouwing in huis en de woning verliest natuurlijk ook wat woonruimte omdat de muren dikker worden. Bovendien zullen er aanpassingen gedaan moeten worden aan de elektra.

Voordeel is wel dat de isolatiewaarde hoger kan zijn dan spouwmuurisolatie, omdat u de dikte van de isolatie kunt aanpassen. De kosten voor binnenmuur isolatie zijn indicatief € 100,-  per m2.

3. Muur isoleren vanaf buitenkant

U kunt ook de muur isoleren vanaf de buitenkant. Dit noem je ook wel gevelisolatie. De buitenmuur wordt voorzien van een isolatielaag en een afwerklaag. Hiervoor heeft u wel een vergunning nodig, omdat het aanzicht van de woning wijzigt.

De kosten voor gevelisolatie zijn best hoog: € 200,00. U kunt ook hiervoor in aanmerking komen voor subsidie: €38,00 / m2. Wel zullen er minimaal 2 isolatie maatregelen genomen moeten worden: bijv. vloerisolatie, kruipruimte-isolatie of dakisolatie.

Deze manier van muur isoleren wordt meestal gedaan bij oudere woningen die geen spouwmuren hebben.

Muurisolatie prijzen: vergelijking

Van de drie soorten muurisolatie, is dus spouwmuur isolatie de meest snelle en goedkope manier van besparen. Heeft u dus een woning uit 1930 dan adviseren wij u te beginnen spouwmuurisolatie.

Wilt u een goed advies voor de te isoleren muur? Neem gewoon eens – vrijblijvend – contact met ons op. U kunt dan een afspraak inplannen met een van onze specialisten en die komen bij u thuis advies geven!

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag