fbpx
Gratis offerte 0182-639709
vloerisolatie aangebracht door de Isolatiespecialist

Soorten vloerisolatie

Soorten vloerisolatie

Door de hoge energieprijzen en aantrekkelijke subsidies voor isoleren, is de kans groot dat u zoekt naar vloerisolatie van uw woning of pand. Wist u echter dat er niet één soort isolatie bestaat, maar dat er meerdere soorten vloerisolatie bestaan? Afhankelijk van uw situatie maken wij van Isolatiespecialist de keuze voor wat de beste vloerisolatie voor u is. U weet zeker dat u de beste oplossing krijgt door onze jarenlange ervaring en doordat we beschikken over alle bekende vloerisolatie soorten. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of lees verder voor algemene informatie over de soorten vloerisolatie die er zijn.

Keuze maken in soorten vloerisolatie

Bij verschillende soorten vloerisolatie vergelijken, is het goed om eerst uw eigen situatie in kaart te brengen. Denk aan vragen als:

  • Heeft u wel of geen een kruipruimte?
  • Wat is de hoogte van uw kruipruimte?
  • Heeft u een betonvloer of houten vloer?
  • Heeft u vloerverwarming of radiatoren?

Er zijn veel vragen die bepalen wat de beste vloerisolatie is. Zo kan de onderzijde van de vloer geïsoleerd worden, maar ook de grond onder de kruipruimte. Hoewel dit artikel de verschillende onderwerpen behandelt, is dit geen vervanging voor een inspectie op locatie. Met 70 medewerkers staan we altijd voor u klaar. U hoeft zich dus niet niet bezwaard te voelen om ons vrijblijvend en kosteloos langs te laten komen.

Welke soorten vloerisolatie zijn er?

Welke soorten vloerisolatie zijn er en wat is het beste materiaal voor vloerisolatie? De meest gebruikte soorten vloerisolatie om de onderkant van de vloer mee te isoleren zijn:

  • Minerale isolatiematerialen (glaswol en steenwol);
  • Isolatieschuim;
  • Reflectiefolie;
  • Isolatiedekens.

Hoe kan ik het beste mijn vloer isoleren? U hoeft daar zelf niet over na te denken, een medewerker van Isolatiespecialist.nl kan daarvoor langskomen.

Beste vloerisolatie betonvloer

Moderne huizen hebben vaak een betonvloer. Vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw wordt dit al toegepast. Isolatieschuim behoort tot de beste vloerisolatie voor betonvloeren. Warmte trekt hiermee minder snel weg en vocht trekt niet meer omhoog. Er zijn meerdere soorten isolatieschuim. Wij gebruiken in de meeste gevallen HR++ isolatieschuim. Dit schuim is snel aan te brengen en daardoor zeer kostenefficiënt. In 2-3 uur is een gemiddelde woning voorzien van vloerisolatie. Indien de kruipruimte lager is dan 50 centimeter, moet er echter een andere oplossing gekozen worden, er is dan te weinig ruimte.

Beste vloerisolatie houten vloer

Wat is de beste vloerisolatie voor een houten vloer? Naast de bekende isolatiematerialen zoals glaswol en steenwol kunnen we ook hier een schuim gebruiken. We kiezen dan vaak voor de Icynene H2 Foam (Ecospray). Dit isolatieschuim heeft een dampdoorlatende werking waardoor het hout niet volledig afgesloten wordt. Doordat het een schuim is komt het isolatiemateriaal wel in alle kieren. Een bijkomend voordeel van deze soort vloerisolatie, is dat er geen giftige en vluchtige stoffen vrijkomen. Icynene werkt met water in plaats van met gas. In ruimtes met een hogere kans op houtrot, kan het slim zijn om voor isolatieparels op de grond van de kruipruimte te kiezen.

Welke soorten vloerisolatie voor een verdiepingsvloer?

Niet iedereen woont op de begane grond. Het isoleren van de vloer van uw appartement kan vanuit de wens komen om de warmte te behouden, maar ook om geluidsoverlast tegen te gaan. Om de vloer van uw appartement of andere verdiepingsvloeren te isoleren, kiezen we weer een andere soort isolatiemateriaal. Wij isoleren in zo’n geval met isolatievlokken. Het mooie van deze vlokken is dat ze zowel thermisch als akoestisch isoleren. Uw woongenot kan daardoor dubbel toenemen!

Is vloerisolatie zonder kruipruimte ook mogelijk?

De vorige alinea brengt ons op het volgende onderwerp: is vloerisolatie zonder kruipruimte ook mogelijk? Jazeker, dit kan middels de isolatievlokken bij een houten vloer. De isolatie wordt dan tussen de balken aangebracht. Indien dit niet mogelijk is of de ruimte tussen de balken te klein is om effect te hebben, kan er een nieuwe vloer op de bestaande vloer gemaakt worden. Dit kan bijvoorbeeld met een Supafil timber frame. Zoals u ziet, is er altijd wel een oplossing.

Leuk om te weten

Wist u dat wij het bedrijf Isolatiespecialist.nl begonnen zijn vanuit de achtertuin door zelf testen te doen en te kijken wat wel en niet werkt? We zijn nog steeds een familiebedrijf en werken inmiddels zeer professioneel. Nog steeds hebben we echter die persoonlijke en praktische aanpak waarbij we langskomen en samen met u de situatie bekijken. Zo komen we keer op keer tot de beste oplossing. Maar liefst 97% van onze klanten raadt ons aan.

Neem nu contact op om uw wensen te bespreken, of lees eerst nog het antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Ik zie bij de soorten vloerisolatie niet TONZON of pur, bieden jullie dit aan?

Mensen vragen ons nog wel eens naar TONZON vloerisolatie. Vaak is de vraag die wij krijgen: wat is beter TONZON of PUR? Beide zijn in onze ogen minder geschikt dan de andere vloerisolatie soorten die op de markt verkrijgbaar zijn. PUR is een chemisch product en sluit in veel gevallen teveel af waardoor er eerder problemen kunnen voorkomen. Er zijn isolatieschuim soorten die een stuk vriendelijker zijn voor mens, milieu en voor uw gebouw. Van het product TONZON is het nadeel dat de aanbrenging veel tijd kost en daarmee hoge kosten voor vloerisolatie met zich meebrengt. Bij balken en leidingen is het niet mogelijk of lastig aan te brengen. Daarom is het in onze ogen vaak niet de beste oplossing. Knaagt ongedierte het kapot na verloop van tijd? Dan gaat de werking meteen achteruit. Kortom; er zijn betere soorten vloerisolatie.

Welke vloerisolatie bij vloerverwarming?

Als we kijken naar vloerisolatie soorten en het rendement, dan is een vloer isoleren met vloerverwarming zeker een aanrader. Doordat de vloerverwarming in de vloer zit, moet u de bovenzijde niet isoleren, maar de dekvloer direct erop aanbrengen. Is er daardoor sprake van dat de vloer met vloerverwarming koud aanvoelt wanneer deze uitstaat? De vloer isoleren vanaf de onderzijde is daarom ook zeer aan te raden. Dit kan ook op de stookkosten besparen! In principe gelden voor de isolatiematerialen voor vloerverwarming dezelfde principes als eerder in dit artikel beschreven.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag