fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Subsidie woningisolatie

Wanneer u nu zoekt op subsidie woningisolatie, hebben wij goed nieuws voor u. Doordat de overheid het energieverbruik van woningbezitters omlaag wil krijgen, zijn de voorwaarden voor woningisolatie subsidie versoepeld. Als specialist in isolatie vertellen wij u er graag over. Wij hopen dat de extra subsidie u helpt om voor woningisolatie te kiezen en uw huis te gaan verduurzamen. Wij hebben een gratis en vrijblijvende isolatiecheck. Tijdens deze inspectie kijken we of uw pand geschikt is voor isolatie, voor welke subsidie u in aanmerking komt en wat de terugverdientijd is.

Woningisolatie subsidie 2023

De subsidie woningisolatie 2023 is gelijk aan de subsidie isolatie van 2022. Dit is prettig, want in 2022 zijn er een aantal positieve wijzigingen geweest op de woningisolatie subsidie regeling.

Woningisolatie subsidie: vanaf 1 maatregel

De belangrijkste wijziging in 2022 voor de woningisolatie subsidie was dat het vanaf 1 maatregel al mogelijk werd om subsidie te krijgen. Voorheen was het uitvoeren van 2 isolerende maatregelen verplicht om voor subsidie in aanmerking te komen. Voor 2023 geldt dit ook nog. Wilt u bijvoorbeeld alleen de populaire spouwmuurisolatie laten doen, dan kan dat. Wat wij wel moeten vermelden is dat voor 1 maatregel het maximale percentage subsidie woningisolatie lager ligt dan voor 2 maatregelen.

RVO subsidie isolatie 2023: combinaties die niet gesubsidieerd worden

Voor de RVO subsidie isolatie 2023 zijn er een aantal combinaties die niet tot een subsidie leiden. U kiest voor vloerisolatie of bodemisolatie. Wanneer u voor allebei kiest, krijgt  u alsnog maar één keer subsidie. Hetzelfde geldt voor dakisolatie of zolder/vliering isolatie. Wat de beste keus voor u is, hangt helemaal af van uw situatie. Heeft u een verwarmde zolder? Dan zal de zolder/vlieringisolatie überhaupt niet onder de woningisolatie subsidie vallen. U kunt dan beter kiezen voor dakisolatie. Om een advies over de kruipruimte isolatie te geven, moeten wij een inspectie doen. Vraag deze nu gratis aan.

Uitgebreid pakket aan woningisolatie valt onder de subsidie

Van dak tot vloer tot spouw: er zijn heel veel isolerende maatregelen waarvoor momenteel subsidie gegeven wordt. Zelfs voor het plaatsen van HR++ glas kunt u subsidie krijgen. Het is onze ervaring dat u het meeste uit de subsidies én uit het rendement van de isolatie haalt wanneer er een overkoepelend plan gemaakt wordt. Ook raden wij aan om er snel bij te zijn.

Zocht u bijvoorbeeld in 2022 op de hoogte van HR++ subsidie, dan was dit nog 26,50 per m2, maar zoekt u naar hoeveelheid subsidie op HR++ glas 2023? Dan is dit 23 euro per m2. Ook voor triple glas en kozijnen is de woningisolatie subsidie gedaald.

Subsidie woningisolatie: wat kunt u van Isolatiespecialist verwachten?

Onze naam zegt het al; wij zijn specialist in isolatie. Als specialist besteden wij extra aandacht aan informatieverstrekking. Wij doen dat met artikelen zoals deze, maar met name middels advies op maat. U kunt bij ons nu helemaal kosteloos en vrijblijvend uitnodigen voor een isolatiecheck.

Subsidie isolatie 2023: particulieren, verhuurders en bedrijven

De overheid wil vaart maken met het isoleren, daarom zijn de mogelijkheden verruimd. Niet alleen particulieren kunnen subsidie isolatie aanvragen, verhuurders en bedrijven kunnen dit ook. De werkwijze, volgorde en voorwaarden zijn wel anders per groep. Dus laat ons u er goed over informeren. Naast de subsidie RVO, kunt u voor de subsidieaanvragen ook de gemeente overwegen. Uiteraard verschillen de mogelijkheden per gemeente. Doordat we landelijk werken zijn we met de meeste regelingen wel bekend.

Hoeveel subsidie op isolatie 2023?

Een overzicht van de 2023 subsidie voor woningisolatie, vindt u  op de website van de RVO. Deze tarieven kunt u echter niet klakkeloos overnemen, u dient namelijk wel aan de voorwaarden voor de subsidie te voldoen en uw pand moet ervoor geschikt zijn. Stel u heeft een te smalle spouw of een gevel met vochtproblemen, dan is spouwmuurisolatie niet geschikt. Heeft u een te lage kruipruimte? Dan kan deze eventueel niet geïsoleerd worden. Ook vallen niet alle isolatiematerialen onder de subsidie. In ons assortiment zitten alleen maar isolatiematerialen waar u subsidie voor kunt krijgen. Wij helpen u met de subsidie isolatie 2023 aanvraag, door bijvoorbeeld de meldcode op de factuur te vermelden. Zo hoeft u deze niet op te zoeken en weet u zeker dat u de juiste meldcode heeft.

 

Kan ik subsidie krijgen als ik zelf isoleer?

Tot slot beantwoorden wij deze veelgestelde vraag. Het antwoord op de vraag is nee; u dient de isolatie door een gecertificeerd bedrijf uit te laten voeren. Subsidie ontvangen voor woningisolatie is niet mogelijk wanneer u dit zelf gaat doen. Bovendien is het zelf doen niet wenselijk, want hoe weet u zeker dat de isolatie goed is aangebracht? Kies voor een optimale situatie voor een gecertificeerd isolatiebedrijf met materialen die binnen de subsidie woningisolatie vallen.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag