fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Subsidie voor huisisolatie

Doordat nu voor een huis isoleren subsidie gegeven wordt, is dit hét moment om voor isolerende maatregelen te kiezen. Vergeet echter niet dat de subsidie huis isolatie niet het belangrijkst is. Uiteindelijk is de besparing op stookkosten het allerbelangrijkste. Voor de subsidie huis isoleren dienen bepaalde isolatiematerialen gebruikt te worden. Wij van Isolatiespecialist werken met deze goedgekeurde isolatiematerialen. Naast de materialen zijn er nog een aantal voorwaarden om voor huis isolatie subsidie in aanmerking te komen. We vertellen er meer over in dit artikel of tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Juli 2024: Subsidie voor huisisolatie

Wilt u geld besparen en tegelijk duurzaam bijdragen aan het milieu? Kijk dan snel naar de nieuwe subsidie voor huisisolatie dat weer van kracht is sinds kort. Isolatie is een hot item. De overheid stimuleert duurzaam wonen dan ook door voor huis isoleren subsidies te geven. Wij zullen uitleggen wat de voordelen zijn van de isolatiemaatregelen, wat voor soort isolatiemaatregelen u kunt treffen, wat de opbrengst kan zijn en hoe u uiteindelijk in aanmerking komt voor subsidie voor huisisolatie. Let op! U komt eventueel in aanmerking voor isolatie huis subsidie, wanneer de isolatiemaatregelen na 15 augustus zijn of worden uitgevoerd.

Waarom kiezen voor huisisolatie

De overheid heeft subsidie huis isolatie in het leven gebracht, om het isoleren van woningen te stimuleren, omtrent duurzaam wonen en het positief effect voor het milieu. Uiteraard heeft het ook voordelen voor uzelf, dat is waarom huis isolatie subsidie zo aantrekkelijk is.

 • Het reduceren van stookkosten; Door de isolatie blijft de kou buiten en warmte goed binnen, waardoor u aanzienlijk minder hoeft te stoken en geld bespaart.
 • Door het isoleren van de woning blijft de kou dus buiten, dit gaat gepaard met vocht. Dus ook minder tot geen last van vocht in een goed geïsoleerde woning.
 • Door het elimineren van vocht in uw woning door de isolatie, uiteindelijk ook geen schimmelvorming in uw woning.
 • Door middel van isolatie, isoleert u ook geluid. Uw woning zal minder last hebben van resonantie of ruis van buitenaf. Op deze manier zal de geluidsoverlast afnemen, ook vanuit uw woning.
 • Met het isoleren van de woning is de kans zeer groot, dat de taxatiewaarde van uw woning toeneemt, duurzaamheid wordt beloont.
 • Uiteindelijk heeft het als collectief een positief effect op onze milieu!

Isoleren heeft dus in vele opzichten voordelen, tref uw isolatiemaatregelen en ga net als vele andere voor de huis isolatie subsidie.

Soorten vormen van isoleren

De meerdere vormen van isoleren komen ook in de subsidie huis isoleren tot uiting. Om uiteindelijk in aanmerking te komen voor de subsidie voor huisisolatie, dient er al isolatie (minimaal 2 isolatiemaatregelen) aanwezig te zijn in uw woning, hieronder ziet u verschillende vormen die u kunt toepassen met de bijbehorende subsidiebedrag per m²:

 • Spouwmuurisolatie ➤ € 8/m²
 • Dakisolatie ➤ € 30/m²
 • Bodemisolatie ➤ € 6/m²
 • Gevelisolatie ➤ € 38/m²
 • Zolder- of vlieringvloer ➤ € 8/m²
 • Vloerisolatie ➤ € 11/m²

De subsidiebedragen per m² verschillen. De kosten voor elke vorm van isolatie is uiteraard anders, dit heeft te maken met de arbeid en de soort materialen. Verder dienen er minimaal twee soorten isolatievormen uitgevoerd te worden door een erkend bedrijf als Isolatiespecialist.nl! Voor de overige voorwaarden en eisen waaraan u voor de huis isoleren subsidie moet voldoen, om in aanmerking te komen voor de subsidie voor isolatie huis, leest u hier verder.

Huis isoleren subsidie: veranderende voorwaarden

Denkt u al jaren na over uw huis energiebesparend maken? Wanneer u al een tijdje de subsidie huis isolatie in de gaten houdt, ziet u dat er steeds dingen veranderen. De huis isolatie subsidie van de RVO is bijvoorbeeld al meerdere malen aangepast. Van minimaal 2 maatregelen naar ook 1 maatregel. Ook de hoogte van de subsidie huis isolatie is veranderd. Het is heel bepalend voor de hoogte van de subsidie huis isoleren wanneer u dit laat doen.

Isolatie subsidie in 2023 van de Rijksoverheid

De belangrijkste subsidieverstrekker voor subsidie isolatie 2023 is op dit moment de Rijksoverheid. Maar er is niet één energie subsidie van de overheid, want ook lokale overheden kunnen speciale regelingen hebben. Denk aan gemeentes of overkoepelende gebiedsorganisaties. Naast de subsidie huis isolatie zijn er leuke milieu subsidies, zoals een regenton ontvangen, geveltuin aan laten leggen of subsidie voor een sedum dak. Onder de huis isoleren subsidie vallen niet alleen onze isolatiematerialen. U kunt ook voor HR++ glas kiezen, een warmtepomp en meer.

Kunt u subsidie krijgen als u zelf isoleert?

Sommige kleine isolerende maatregelen kunt u zelf aanbrengen en toch subsidie huis isoleren voor ontvangen. Bekijk mede voor deze huis isolatie subsidies de site van MilieuCentraal. Voor de hogere subsidies, zoals de huis isoleren subsidie ISDE, SEEH of SVOH dient de isolatie door een professioneel en erkend bedrijf gedaan te worden zoals Isolatiespecialist. Er is nog wel eens verwarring omdat de RVO staat voor Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, maar in het geval van huis isolatie subsidie regelt de RVO subsidie particulieren.

Goede afweging maken voor de subsidie huis isoleren

Waarom geen subsidie bij zelf isoleren? Isoleren is een taak voor de vakman of vakvrouw. Ten eerste dient er een isolatiecheck uitgevoerd te worden. Deze is het allerbelangrijkste, want niet ieder isolatiemateriaal is geschikt voor iedere woning. Omdat er voor een huis isoleren subsidie gegeven wordt, moet o.a. het isolatiemateriaal, de isolatiewaarde van de maatregel en de laagdikte aan voorwaarden voldoen. Dit geldt naast andere voorwaarden, zoals de minimum m². We vertellen over de voorwaarden huis isolatie subsidie graag wat meer. Tijdens het gratis isolatie advies gesprek, komt dit ook aan bod. Plan uw gesprek daarom nu direct in.

Plaats- en woning specifieke kenmerken voor huis isolatie subsidie

In sommige gevallen zijn er extra subsidieregelingen. Zocht u naar het antwoord op de vraag “Wie heeft recht op 4000 vergoeding?” Of vroeg u zich af “Hoeveel subsidie op isolatie 2022?” De huis isolatie subsidie verschilt per woning. In het aardbevingsgebied in Groningen is bijvoorbeeld een waardevermeerdering subsidie mogelijk. Met deze subsidie huis isoleren is een slimme keus, want het levert direct een besparing op omdat er geen terugverdientijd is. Aan de subsidie huis isolatie zitten ook voorwaarden die niet alle vormen van isoleren voor iedere woning mogelijk maken. Op een verwarmde zolder vloerisolatie plaatsen, geeft bijvoorbeeld geen recht op huis isolatie subsidie.

Advies en opbrengst voor uw woning

Wilt u graag uw woning isoleren en in aanmerking komen voor de subsidie huisisolatie? Wij geven u dan graag meer advies over de subsidie isolatie huis en bespreken graag de mogelijkheden om uw woning te isoleren. Maak snel een afspraak door onderstaand formulier in te vullen en dan komen wij langs op locatie, zodat wij uw situatie exact kunnen opnemen. Op die manier kunnen we een duidelijk plaatje schetsen voor het toepassen van de isolatiemaatregelen, de kosten ervan en wat u uiteindelijk als subsidie huisisolatie kunt terugvragen. Advies voor isolatie huis subsidie? Vul dan onderstaand formulier in.

Check de websites van de subsidieverstrekkers

De informatie in dit artikel geeft een beeld van de subsidie huis isoleren. Wel moet gezegd worden dat voor up-to-date informatie altijd de website van de subsidieverstrekker bekeken moet worden. Ook kunnen wij als isolatiebedrijf niet alle subsidies noemen. Wij doen immers alleen de isolatiewerkzaamheden zoals dak- gevel- en vloerisolatie. Over de subsidie 2023 isolatieglas, warmtepomp en andere onderwerpen kunt u het beste op de sites van de RVO, ISDE, MilieuCentraal en gemeente kijken. U ziet dan direct of de subsidie op huis isolatie op dat moment nog beschikbaar is. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag