Subsidie voor huisisolatie

Subsidie voor huisisolatie

Wilt u geld besparen en tegelijk duurzaam bijdragen aan het milieu? Kijk dan snel naar de nieuwe subsidie voor huisisolatie dat weer van kracht is sinds kort. Isolatie is een hot item. De overheid stimuleert duurzaam wonen dan ook door subsidies te geven. Wij zullen uitleggen wat de voordelen zijn van de isolatiemaatregelen, wat voor soort isolatiemaatregelen u kunt treffen, wat de opbrengst kan zijn en hoe u uiteindelijk in aanmerking komt voor subsidie voor huisisolatie. Let op! U komt eventueel in aanmerking voor isolatie huis subsidie, wanneer de isolatiemaatregelen na 15 augustus zijn of worden uitgevoerd.

Waarom kiezen voor huisisolatie

De overheid heeft subsidie huis isolatie in het leven gebracht, om het isoleren van woningen te stimuleren, omtrent duurzaam wonen en het positief effect voor het milieu. Uiteraard heeft het ook voordelen voor uzelf, dat is waarom huis isolatie subsidie zo aantrekkelijk is.

 • Het reduceren van stookkosten; Door de isolatie blijft de kou buiten en warmte goed binnen, waardoor u aanzienlijk minder hoeft te stoken en geld bespaart.
 • Door het isoleren van de woning blijft de kou dus buiten, dit gaat gepaard met vocht. Dus ook minder tot geen last van vocht in een goed geïsoleerde woning.
 • Door het elimineren van vocht in uw woning door de isolatie, uiteindelijk ook geen schimmelvorming in uw woning.
 • Door middel van isolatie, isoleert u ook geluid. Uw woning zal minder last hebben van resonantie of ruis van buitenaf. Op deze manier zal de geluidsoverlast afnemen, ook vanuit uw woning.
 • Met het isoleren van de woning is de kans zeer groot, dat de taxatiewaarde van uw woning toeneemt, duurzaamheid wordt beloont.
 • Uiteindelijk heeft het als collectief een positief effect op onze milieu!

Isoleren heeft dus in vele opzichten voordelen, tref uw isolatiemaatregelen en ga net als vele andere voor de huis isolatie subsidie.

Soorten vormen van isoleren

Om uiteindelijk in aanmerking te komen voor de subsidie voor huisisolatie, dient er al isolatie (minimaal 2 isolatiemaatregelen) aanwezig te zijn in uw woning, hieronder ziet u verschillende vormen die u kunt toepassen met de bijbehorende subsidiebedrag per m²:

 • Spouwmuurisolatie ➤ € 5/m²
 • Dakisolatie ➤ € 20/m²
 • Bodemisolatie ➤ € 4/m²
 • Gevelisolatie ➤ € 25/m²
 • Zolder- of vlieringvloer ➤ € 5/m²
 • Vloerisolatie ➤ € 7/m²

De subsidiebedragen per m² verschillen. De kosten voor elke vorm van isolatie is uiteraard anders, dit heeft te maken met de arbeid en de soort materialen. Verder dienen er minimaal twee soorten isolatievormen uitgevoerd te worden door een erkend bedrijf als Isolatiespecialist.nl! Voor de overige voorwaarden en eisen waaraan u moet voldoen, om in aanmerking te komen voor de subsidie voor isolatie huis, leest u hier verder.

Advies en opbrengst voor uw woning

Wilt u graag uw woning isoleren en in aanmerking komen voor de subsidie huisisolatie? Wij geven u dan graag meer advies over de subsidie isolatie huis en bespreken graag de mogelijkheden om uw woning te isoleren. Maak snel een afspraak door onderstaand formulier in te vullen en dan komen wij langs op locatie, zodat wij uw situatie exact kunnen opnemen. Op die manier kunnen we een duidelijk plaatje schetsen voor het toepassen van de isolatiemaatregelen, de kosten ervan en wat u uiteindelijk als subsidie huisisolatie kunt terugvragen. Advies voor isolatie huis subsidie? Vul dan onderstaand formulier in.