fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Juli 2024: Subsidie spouwmuurisolatie

Door de subsidie spouwmuurisolatie is het erg aantrekkelijk om deze efficiente vorm van isolatie uit te laten voeren. Er is namelijk spraken van een forse spouwmuurisolatie subsidie die vergeven wordt. Wel dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. De woning dient uw hoofdverblijf te zijn, U ontvangt alleen subsidie voor spouwmuren isoleren indien dit met, door RVO, goedgekeurd isolatiematerialen door een professioneel bedrijf zoals isolatiespecialist.nl uitgevoerd wordt. Doordat wij in heel Nederland actief zijn, kunnen we u precies vertellen hoe u met spouwmuren isoleren subsidie kunt krijgen. Neem nu contact op om dit door te nemen, dit gesprek is uiteraard helemaal gratis en vrijblijvend.

Subsidie spouwmuurisolatie

De isolatie spouwmuur subsidie is weer actief in 2023. Wees er snel bij, want er is een beperkt budget! Is uw woning nog niet voorzien van isolatie, dan helpen wij u hier graag bij. Om in aanmerking te komen voor subsidie spouwmuurisolatie dient de subsidie maximaal 12 maanden na uitvoering aangevraagd te worden. Het isoleren van de muren brengt vele voordelen met zich mee, die wij zullen toelichten. We sommen ook belangrijke voorwaarden op, om eventueel aanspraak te maken op de subsidie spouwmuurisolatie en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Hoeveel subsidie krijgt u voor spouwmuurisolatie?

Hoeveel subsidie spouwmuurisolatie in 2023 kan opleveren, is afhankelijk van of u één of twee isolerende maatregelen neemt. Bij één maatregel kan de subsidie spouwmuurisolatie oplopen tot 15% van de materiaalkosten per vierkante meter. Bij het laten uitvoeren van twee isolerende maatregelen kan de subsidie oplopen tot maar liefst 30% van de materiaalkosten per vierkante meter. De hoogte van de spouwmuurisolatie subsidie hangt ook af van het oppervlak dat geïsoleerd wordt. De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) biedt 8 euro per vierkante meter met een minimum van 10 en een maximum van 170 vierkante meter in het geval van spouwmuurisolatie. De exacte hoogte van de subsidie kunnen we berekenen bij de gratis isolatiecheck.

Isolatiecheck uit laten voeren

De werkelijke winst van de spouw isoleren zit niet zozeer in de subsidie spouwmuurisolatie, maar in de besparing op de stookkosten. Voor de spouwmuurisolatie subsidie geldt een minimale Rd-waarde. Dit is een waarde die wordt gegeven aan isolatiemateriaal. Hiermee kunt u isolatiemateriaal vergelijken om te zien wat het effect kan zijn. Voor de subsidie spouwmuren isoleren is de Rd-waarde van belang en voor de uiteindelijke besparing op stookkosten geeft dit dus ook een goed beeld. Bij de isolatiecheck kijken we welke isolatiematerialen gebruikt kunnen worden en of deze voor de subsidie spouwmuurisolatie op de lijst van het RVO staan.

Isoleren van uw muren

eerst te zijn uitgevoerd, hieronder ziet u de voordelen ervan en waarom het aan te raden is om te starten met het isoleren:

  • Warmte wordt behouden in de woning, geen invloed meer van buitenaf.

  • Minder stoken, waardoor er een lagere energierekening zal zijn.

  • De gehele woonomgeving wordt prettiger door de betere temperatuur.

  • Minder last van toch en vocht. Hierdoor ook minder last van schimmel.

  • Door de duurzame toepassing, stijgt de woning in waarde.

  • Beter voor het milieu, door o.a. het lagere energieverbruik.

  • Ontvangen van subsidie spouwmuurisolatie.

Zoals u ziet is het erg aantrekkelijk om te isoleren, niet alleen vanwege de spouwmuur isolatie subsidie. Er zo zijn er nog veel meer voordelen, maar dit zijn wel de meest doorslaggevende. Er zijn ook verschillende vormen van spouwmuurisolatie, dat leest u hier verder. De verschillende methoden hebben een reden, elk huis zit anders in elkaar en daar dient de juiste methode voor gebruikt te worden. Daar kunnen wij u uiteraard bij helpen om te kijken welke methode het beste bij uw situatie past. Wacht niet langer en isoleer en kom in aanmerking voor de isolatie spouwmuur subsidie.

Isolatie spouwmuur subsidie: Belangrijke voorwaarden

Er zijn enkele voorwaarden voor subsidie spouwmuurisolatie van toepassing. Hoe komt u in aanmerking voor de subsidie op spouwmuurisolatie:

 • VvE / Eigenaar particuliere woning.
 • Naast spouwmuurisolatie nog een isolatiemaatregel laten uitvoeren.
 • Om in aanmerking te komen voor de isoleren spouwmuur subsidie, dienen de werkzaamheden door een gespecialiseerd bedrijf (nl) uitgevoerd te worden.
 • Er is geldt minimale Rd-waarde en het isolatiemateriaal dient op de lijst van de RVO te staan.
 • De vereiste vierkante meters worden behaald.
 • De isolerende maatregelen worden binnen de vereiste termijn afgerond.
 • U valt binnen de aanvraagtermijn voor subsidie isolatie aanvragen.
 • Het gaat om een bestaande woning.

Lees hier verder voor de overige eisen en voorwaarden voor de subsidie voor spouwmuur isolatie.

Subsidie isolatie 2023 particulieren, verhuurders en bedrijven

De RVO subsidie voor particulieren is er al jaren. Voor particuliere verhuurders is het sinds 1 april 2022 mogelijk om via de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) subsidie aan te vragen. De voorwaarden kunnen veel strenger zijn, dus niet iedere verhuurder van een woning zal van deze subsidieregeling gebruik kunnen maken. Voor bedrijven en het isoleren van bedrijfspanden gelden weer andere regels. Er zijn vaak wel subsidiemogelijkheden, maar wij zouden dit even voor uw individuele situatie na moeten gaan.

Advies en opbrengst

Bent u ook, net als vele anderen overtuigd van de voordelen en het belang erbij? En wilt u zo snel mogelijk in aanmerking kunnen komen voor de subsidie voor spouwmuur isolatie? Neem dan snel contact met ons op! Wij komen graag langs op locatie, zodat wij uw situatie kunnen exact opnemen en zodoende tot de juiste methode kunnen komen van spouwmuurisolatie. Dit dient namelijk goed te gebeuren, zodat u er uiteindelijk jarenlang profijt van zult hebben. Verder zullen het tot in de details met u bespreken en ook wat u gaat besparen. Het aanspraak maken op de isoleren spouwmuur subsidie, kan alleen achteraf, na de werkzaamheden. Daar zullen wij u bij helpen. Advies voor het isoleren en de subsidie spouwmuur isolatie? Vul dan onderstaand formulier in. Wij staan voor u klaar!

Subsidie spouwmuurisolatie 2023

Gedurende een jaar raakt de subsidiepot leeg en veel regelgeving gaat ook vanaf het nieuwe jaar in. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden om voor de spouwmuren isoleren subsidie aan te vragen. Bent u te laat voor subsidie spouwmuurisolatie 2022? Dan kunt u dit in 2023 eventueel alsnog proberen. De RVO subsidie isolatie van 2022 blijft ook in 2023 van kracht. Er is een termijn van 365 dagen na uitvoering.

Wat zijn de nadelen van spouwmuurisolatie?

Het kan zijn dat u nadelen van spouwmuurisolatie tegen bent gekomen. Hoe aantrekkelijk de spouwmuurisolatie subsidie ook is, wanneer het isoleren van de spouw schade aan uw woning of pand toebrengt, had u het natuurlijk liever niet gedaan. De reden waarom problemen bij spouwmuur isolatie optreden heeft te maken met onvoldoende onderzoek. Heeft u scheurtjes in voegen of stenen? Is er geen goede spouw isolatie ventilatie? Dan kunnen er al snel vochtproblemen ontstaan. Bij het na-isoleren van een woning moet er met de bestaande situatie gewerkt worden. Stel dat er sprake is van een vervuilde spouw die gevuld moet worden, dan kan dit een reden zijn dat het isolatiemateriaal er later weer uit moet. Dit kan voor extra kosten zorgen en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Vraag een gratis isolatiecheck aan

Wij kijken gratis en vrijblijvend naar uw spouwmuur en indien gewenst naar andere isolerende maatregelen. Doordat wij alle werkzaamheden uitvoeren, kunnen we naast de spouwmuurisolatie ook een tweede isolerende maatregel voor u aanbrengen. U krijgt dan naast de spouwmuurisolatie subsidie een subsidie op een tweede maatregel. U kunt de ISDE subsidie spouwmuurisolatie en uw subsidie op de tweede maatregel tegelijkertijd aanvragen, nadat beide maatregelen zijn uitgevoerd. U krijgt van ons een eerlijk en objectief advies tijdens de isolatiecheck. Wij brengen hier geen kosten voor in rekening, maar sturen een vrijblijvende offerte. Heeft u interesse in een gratis isolatiecheck? Neem dan contact met ons op.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag