fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Subsidie isolatie Rotterdam besparen

Subsidie isolatie berekenen

Subsidie isolatie berekenen

Door subsidie isolatie berekenen weet u precies waar u aan toe bent. Hoeveel subsidie isolatie gegeven wordt, is afhankelijk van diverse factoren. Er zijn factoren waar u zelf invloed op heeft en er zijn factoren die worden bepaald door geografische en pand specifieke kenmerken. Voor we in dit artikel met subsidie berekenen isolatie aan de slag gaan, noemen wij graag welke factoren meespelen. De subsidie isolatie zorgt ervoor dat uw terugverdientijd nog korter wordt. Wij informeren u ook over de besparing isolatie.

Isolatie subsidie berekenen: welke subsidies voor isolatie zijn er?

Isolatie subsidie berekenen: Hoe doe ik dat? Er is niet één isolatie subsidie, maar er zijn diverse regelingen waar u eventueel gebruik van kunt maken. Alleen de RVO subsidie verduurzaming bestaat uit een aantal regelingen die elk weer allerlei isolatiemaatregelen bevatten. Welke dit zijn, benoemen wij in de volgende alinea. Wij willen eerst nog aangeven dat het ook altijd verstandig is naast de landelijke isolatie subsidie aanvragen ook subsidie van de gemeente te onderzoeken. Verschillende gemeenten hebben interessante isolatie subsidies, die vaak stapelbaar zijn, dit verschilt echter per gemeente. U kunt dit controleren op de website van uw gemeente of door telefonisch contact op te nemen met uw gemeente.

Hoeveel subsidie isolatie landelijk gegeven wordt

Per periode kunt u bij het subsidie isolatie berekenen een andere uitkomst krijgen. Wanneer u de bedragen voor de subsidie isolatie 2023 vergelijkt met voorgaande jaren, zult u andere cijfers zien. Ook kunnen de eisen aan de subsidie aangescherpt of juist versoepeld worden. Op de website van de RVO ziet u de bedragen staan en kun u de subsidie isolatie aanvragen. De regelingen zijn ISDE, isolatiemaatregelen woningeigenaren, Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE) en de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). Gemeenten kunnen ook nog de SpUk (Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie) aanvragen.

Subsidie aanvragen particulier

In dit deel van het artikel nemen wij een voorbeeld om als particulier subsidie isolatie te berekenen. Hoe bereken ik mijn isolatie subsidie? U gaat daarvoor naar de pagina van de ISDE. U leest eerst alles door of u aan de algemene eisen voldoet. U gaat alleen de subsidie isolatie berekenen voor bestaande bouwdelen die voor wonen gebruikt worden. Het bouwjaar van uw woning moet voor 2019 zijn of een bouwvergunning voor 1 juli 2018 hebben. U krijgt alleen subsidie indien isolatiemaatregelen door een erkende partij geplaatst worden. Isolatiespecialist is erkend!

Subsidie isolatie berekenen: isolatiemaatregelen kiezen

Hier komen wij van Isolatiespecialist in het spel, wij gaan tijdens de gratis isolatiecheck samen met u kijken welke isolatiemaatregelen mogelijk zijn en wat het hoogste rendement geeft. Wij bepalen ook het isolatiemateriaal en geven u de meldcode die u voor de ISDE subsidie aanvragen nodig heeft. Om u een beeld te geven, noemen wij een aantal voorbeelden van situaties die u kunt herkennen.

Hoeveel subsidie isolatie u ontvangt, is afhankelijk van de maatregelen die u kiest

Dat bij subsidie berekenen isolatiematerialen een rol spelen, is een feit. Ten eerste is er een maatregel, dat per maatregel andere eisen gelden. Hoeveel m2 isoleren voor subsidie? Het antwoord op deze vraag verschilt per methode en kan veranderen over tijd. Voor gevel- en spouwmuurisolatie is dit minimaal 10 m2, voor dak-, vloer- en bodemisolatie minimaal 20 m2. Hoeveel m2 HR ++ voor subsidie? Hier geldt minimaal 8 m2 en maximaal 45 m2. Wij focussen ons alleen op de isolatiematerialen en niet op glas. Kies nu voor isolatie subsidie berekenen door Isolatiespecialist!

Isolatie subsidie berekenen voor specifieke materialen

Hoeveel subsidie isolatie berekenen? U krijgt bij twee isolerende maatregelen een hoger subsidiebedrag dan bij één isolerende maatregel uitvoeren. Wij raden daarom altijd het plaatsen van twee isolerende maatregelen aan. Welke maatregelen dit zijn, hangt af van uw pand. Voor een bovenwoning kan geen vloer- of bodemisolatie aangevraagd worden en voor een benedenwoning geen dakisolatie. Spouwmuur isolatie kan alleen als u een spouw heeft met voldoende diepte. Er moet voor de meeste maatregelen een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) bereikt worden.

Subsidie isolatie berekenen

Hoe bereken ik mijn isolatie subsidie? Zoals u begrijpt, is het bij u en bij de meeste woningeigenaren niet bekend hoe diep hun spouw is, of bodem- of kruipruimte isolatie geplaatst kan worden en dat dak- of zolder- of vliering isolatie mogelijk is. Laat staan dat u weet welk exacte isolatiemateriaal een voldoende Rd waarde heeft om subsidie op te krijgen. Wij vinden de eisen die de overheid stelt ook onnodig ingewikkeld en komen daarom graag langs om samen te kijken hoeveel subsidie isolatie u krijgt. Wij van Isolatiespecialist maken een plan, rekenen alles voor u door en u kunt daarna beslissen wat u ermee doet. Deze service bieden wij momenteel helemaal kosteloos en vrijblijvend aan.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag