fbpx
Gratis offerte 0182-639709
ISDE subsidie besparing

ISDE subsidie aanvragen

ISDE subsidie aanvragen

ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie wordt verstrekt door de RVO. Voor 2023 is er een subsidiepot van 350 miljoen euro beschikbaar gesteld voor isolerende en energiebesparende maatregelen. Om voor de ISDE subsidie in aanmerking te komen, dient u wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Als specialist in isolatie plaatsen, geven wij op deze pagina informatie over ISDE subsidie aanvragen. Zo informeren wij u op voorhand over de mogelijkheden van zowel de subsidie als isolatie.

Wat is een ISDE subsidie?

De ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) is de subsidie voor huiseigenaren die willen isoleren. De subsidie wordt verstrekt op isolatiematerialen plaatsen. De meest bekende zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Ook nieuwe kozijnen met HR++ of triple glas laten plaatsen komt in aanmerking voor subsidie. Per maatregel zijn er strikte voorwaarden.

ISDE subsidie aanvragen: voorwaarden

Heb ik recht op ISDE subsidie? Voor de ISDE subsidie gelden enkele voorwaarden. Ten eerste dient u zelf in het huis te wonen of deze na isolatie te gaan bewonen. Ten tweede dient het gekozen isolatiemateriaal op de ISDE subsidie lijst te staan. Ten derde dient u het isoleren door een professioneel bedrijf, zoals isolatiespecialist te laten doen. Naast deze voorwaarden zijn er specifieke voorwaarden aan het type isolatie gesteld en zijn er maximale bedragen.

ISDE subsidie aanvragen: bedragen

Op de website van de ISDE zijn actuele bedragen te vinden. Om u een beeld te geven, noemen wij hier de ISDE subsidie bedragen voor 2023.

ISDE subsidie lijst 2023 en bedrag per vierkante meter (bij 2 isolerende maatregelen):

Voor de ISDE 2023 heeft u de keuze uit één of twee isolerende maatregelen laten plaatsen. Bij het plaatsen van één maatregel is het maximale bedrag dat u krijgt ongeveer 15% van de kosten en de helft van de prijzen die hierboven genoemd zijn. Bij twee isolerende maatregelen komt u uit op ongeveer 30% subsidie isolatie.

ISDE subsidie aanvragen: mogelijkheden

Voor de ISDE subsidie 2023 mag u ervoor kiezen om één maatregel uit te laten voeren. De kosten zijn dan lager, maar het subsidiebedrag is ook lager. Kiest u twee maatregelen, dan zijn er voorwaarden aan de combinatie. Een verwarmde zolder of vliering komt niet in aanmerking voor zolder of vliering isolatie. En zowel de zolder als het dak isoleren is dubbelop en telt ook niet als twee maatregelen. Hetzelfde geldt voor de bodem en vloer van de begane grond isoleren. Wij denken graag mee welke combinatie wel recht geeft op de hogere ISDE subsidie. Met die ISDE subsidie informatie in ons hoofd, kijken we ook meteen welke combinatie het beste rendement geeft.

Hoe werkt ISDE subsidie aanvragen?

Hoe werkt ISDE subsidie aanvragen? Deze werkt heel eenvoudig. U vraagt ISDE subsidie aan bij de RVO. Bij het invullen heeft u vrij veel informatie nodig over wat u precies gaat isoleren en met welk isolatiemateriaal u dit gaat doen. Omdat dit voor u lastig te beoordelen kan zijn, hebben wij de meldcode van het isolatiemateriaal toegevoegd aan uw factuur.

ISDE subsidie aanvragen

U kunt zelf bij de RVO ISDE subsidie aanvragen. Wij doen eerst een gratis en vrijblijvende isolatiecheck, waardoor u weet welke manier van isoleren mogelijk is en welk isolatiemateriaal gebruikt wordt. Per materiaal is er een meldcode die u voor de aanvraag nodig heeft. Gaat u de RVO ISDE-subsidie aanvragen, dan geeft u de meldcode op. Dit moet wel de precieze code zijn van het gebruikte materiaal. Wij vermelden deze code op uw factuur. Zonder inspectie weet u niet welk materiaal voor uw woning geschikt is. Onze adviseur legt u uit waarom er voor een bepaald materiaal wordt gekozen.

Biobased ISDE subsidie aanvragen

Vanaf dit jaar kunt u ook ISDE subsidie aanvragen op biobased isolatie. Wanneer u gebruik maakt van gecertificeerde biobased isolatiematerialen heeft u recht op de volgende bedragen per m2:

Type isolatie  Extra subsidie per m2
Spouwmuurisolatie €1,50
Vloerisolatie €2,00
Bodemisolatie €1,00
Gevelisolatie €6,00
Dakisolatie €5,00
Zolder-/Vlieringisolatie €1,50

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze subsidie biobased isolatie pagina.

Gratis isolatiecheck

Plan nu de gratis isolatiecheck in en wij komen vrijblijvend kijken voor welk isolatiemateriaal uw huis geschikt is. Daarbij willen we direct noemen dat we vrijwel alle bekende soorten isolatiematerialen plaatsen. Bij ons krijgt u dus echt objectief advies en geen one-size-fits-all oplossing. Wij kijken welk isolatiemateriaal geschikt is voor uw woning. We doen dit onder andere op basis van diepte spouw, type woning, hoogte kruipruimte, materiaal vloeren, aanwezigheid zolder of vliering. Deze grondige inspectie is helemaal gratis. Wat u vervolgens met de informatie en onze vrijblijvende offerte doet, is geheel aan u.

 

Let op: Er kunnen alternatieve en aanvullende subsidie mogelijk zijn

In sommige gemeenten zijn regio gebonden subsidie voor energiebesparende maatregelen. Ook zijn er andere subsidieregelingen. Denk aan subsidies om uw huis aardgasvrij te maken, een geveltuin of daktuin aan te leggen en meer. Laat u hierover informeren door uw gemeente. Neem zeker ook eens contact met ons op. Wij kennen niet elke gemeentelijke subsidie uit ons hoofd, maar we kunnen u altijd helpen. Neem nu contact op.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag