fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Voorbeeld van een geïsoleerde vloer

Geluidsisolatie vloer

Geluidsisolatie vloer: Stop geluidsoverlast!

Als u zoekt naar geluidsisolatie vloer dan zult u ongetwijfeld last hebben van geluidsoverlast van onderburen of bijvoorbeeld de woonkamer onder de slaapkamer. Want geluidsisolatie vloer in een appartement of bovenwoning is niet de enige reden waarom wij van Isolatiespecialist.nl met vloerisolatie geluid dempen. Wij doen dit om het wooncomfort en klimaat in iedere ruimte te verbeteren. Zowel in nieuwe panden als oude panden en voor particuliere en zakelijke klanten voeren wij deze vorm van isolatie uit. Voor we beginnen met isoleren, komen we altijd langs op locatie om goed advies te geven. Nodig ons uit voor een gratis consult of lees verder om eerst meer informatie in te winnen.

Beste geluidsisolatie vloer

Isoleren doet u eigenlijk maar één keer, het beste isolatiemateriaal kiezen is daarom van wezenlijk belang. Ieder isolatiemateriaal heeft andere eigenschappen, denk aan geluiddempende werking, warmte-isolatie of de warmte juist buiten houden. Voor het bepalen van het beste type geluidsisolatie voor vloer, kunt u bij ons vertrouwen op meer dan 15 jaar ervaring en de kennis van talloze projecten die wij met 70 isolatiespecialisten in Nederland uitgevoerd hebben. Om u een voorbeeld te geven; de beste geluidsisolatie voor houten vloer zal anders zijn dan voor beton. En hoewel voor een bedrijfsruimte of openbare ruimte geluidsisolerende matten een oplossing zijn, wilt u in uw woning onzichtbaar vloerisolatie tegen geluid aanbrengen. Ook per type woning kan de beste oplossing tegen geluidshinder anders zijn.

Geluidsisolatie vloer appartement, jaren 30 bovenwoning of zolder

Onze geluidsisolerende maatregelen voor geluidsisolatie van de vloer zijn uiterst effectief. Het verbetert de akoestiek, vermindert geluidshinder en zorgt dat stookkosten dalen. Wij denken graag mee in de oplossing. Een vloer van geluidsisolatie in een jaren 30 woning voorzien, vergt een andere aanpak dan in een appartement. Bij een houten vloer isoleren, brengen wij het isolatiemateriaal tussen de balken aan. Afhankelijk van hoe de vloer is afgewerkt, boren we enkele gaten waar we de vloer kunnen vullen. In een appartement met een betonnen vloer gaan wij anders te werk. Het aanbrengen van geluidsisolatie bij een betonnen vloer, bestaat in de meeste gevallen uit contactgeluid verminderen met een zwevende vloer. Dit vergt dus een andere aanpak.

Wat betekent geluidsisolatie vloer 10db?

Als u zoekt naar een oplossing om met vloerisolatie geluid te beperken, komt u allerlei termen tegen. Eén daarvan is de geluidsisolatie vloer 10 db norm. Deze is afkomstig van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG). Deze norm wordt doorgaans in twee cijfers aangegeven, deze zijn Llin en Lw. De eerstgenoemde is de geluidsreductie in lage tonen, de tweede is in hoge tonen. U vindt keurmerken hierover met name bij vloerbedekking terug. Met de vloerbedekking is extra geluidsreductie te behalen, maar de basis is altijd een goede geluidsisolatie boven het plafond en onder de vloer van onderburen. Dit brengt ons op het tweede onderwerp, namelijk een totaaloplossing.

Geluidsisolatie vloer en plafond

Indien er geluidsoverlast van benedenburen of bovenburen is, dan ligt het probleem tussen beide woningen in. Van beide kanten kan geïsoleerd worden, in sommige gevallen is zo’n totaaloplossing nodig. In andere gevallen kan er gekozen worden voor één van beide oplossingen. Wij worden door de bewoners van de benedenverdieping benaderd bij geluidsoverlast van bovenburen, en door de bovenburen die geluidsisolatie in de vloer willen om de onderburen niet meer te horen. Toch kijken we graag naar wat de beste oplossing voor beide partijen biedt. U wilt van het geluidhinder af, en de kans is groot dat uw buren ook geluidsoverlast van u ervaren.

De beste en goedkoopste geluidsisolatie vloer

Nadat u ons uitnodigt om vrijblijvend te adviseren, plannen wij een afspraak met u in. Op het tijdstip van de afspraak is het ideaal als ook uw buren thuis zijn. Wij kunnen dan namelijk de situatie in beide woningen bekijken en op basis daarvan bepalen wat voor isolatieplan uw probleem verhelpt. Indien u een mooie tegelvloer heeft, kan het handig zijn om de ruimte tussen vloer en plafond vanaf de onderzijde te vullen. Immers, plafondisolatie van uw onderburen dient ook als geluidsisolatie voor uw vloer. In veel gevallen kunt u de kosten met uw buren delen, zeker als zij ook overlast van u als bovenbuur ervaren.

Wij komen bij u langs

Wat de beste en goedkoopste geluidsisolatie is, hangt af van de toegang tot de te isoleren ruimte, de mogelijke laagdikte en de constructie. Bijvoorbeeld bij dikker isolatiemateriaal is het zo dat deze in de regel zorgt voor betere geluidsisolatie. Wij komen graag langs om dit te beoordelen. We kunnen uw situatie eerst op afstand al beoordelen, hiervoor dient u de aanvraag voor gratis isolatieadvies in. Wanneer we uw foto’s en locatie bekeken hebben, kunnen we u ook over subsidie voor geluidsisolatie informeren.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag