fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Isoleren in de provincie Flevoland

Uw woning isoleren in de provincie Flevoland

Bij Isolatiespecialist.nl zijn we enthousiast over onze groeiende aanwezigheid in Flevoland. Net als uw buren in talrijke eengezinswoningen, appartementencomplexen en bedrijfspanden in de stad, hebben ook zij gekozen voor onze isolatie.

Word onderdeel van de gemeenschap in Flevoland die al heeft gekozen voor onze professionele isolatieoplossingen. Verlaag uw energiekosten en verhoog het comfort van uw woning of bedrijfspand, net als uw mede-Flevolanders. Neem hieronder een kijkje en ontdek hoe we jouw buurt een stukje warmer maken!

Gratis isolatie advies op maat

Isolatiebedrijf in Flevoland

Wij staan voor je klaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze isolatie diensten in Flevoland

Wij bieden de volgende isolatie diensten aan in de provincie Flevoland:

Spouwmuurisolatie in Flevoland

Een van ons meest afgenomen diensten in Flevoland is spouwmuurisolatie. Deze vorm van isolatie is ideaal voor huizen die tussen 1920 en 1980 zijn gebouwd, waarbij een luchtlaag (spouw) tussen twee muren aanwezig is. Wij gebruiken hoogwaardige materialen zoals EPS-parels of glaswol om deze ruimte te vullen, wat resulteert in een significante verbetering van de thermische efficiëntie van het gebouw.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een gespecialiseerde taak en vereist ervaren isolatiespecialisten. Voordat het proces begint, voert één van onze adviseurs een grondige inspectie uit om te verzekeren dat de gevels geschikt zijn voor spouwmuurisolatie.

Onze aanpak voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie omvat verschillende stappen:

 • Visuele inspectie: De adviseur begint met een nauwkeurige visuele inspectie om de gevels te controleren op eventuele afwijkingen of bijzonderheden.
 • Boren van gaten: Op strategische punten in de voegen worden gaten geboord volgens een vast patroon. Dit zorgt voor een optimale verdeling tijdens het inblazen van het isolatiemateriaal.
 • Inblazen van isolatiemateriaal: Het isolatiemateriaal wordt via een inblaasmachine in de spouwmuur gebracht. De isolatiemonteur begint bij de onderste gaten en werkt geleidelijk naar boven. De inblaasmachine is uitgerust met een automatische afschakeling om aan te geven wanneer een sectie volledig is gevuld.
 • Afdichten van gaten: Na het vullen van de spouw worden de boorgaten zorgvuldig afgedicht met voegsel. Dit voegsel wordt op kleur gemengd om een naadloze overgang met de bestaande voegkleur te garanderen.

Door deze zorgvuldige aanpak kunnen we efficiënt en effectief spouwmuurisolatie aanbrengen in Flevoland.

Dakisolatie in Flevoland

Het isoleren van daken is een andere specialiteit van ons. Dit is vooral belangrijk in een regio als Flevoland waar de winters koud kunnen zijn. Dakisolatie helpt bij het vasthouden van warmte in de winter en houdt het huis koel in de zomer.

Het isoleren van je dak levert niet alleen aanzienlijke energiebesparingen op, maar ook financiële voordelen. Bij een gemiddelde hoekwoning kan de overgang van geen isolatie naar goede dakisolatie jaarlijks zo’n 420 kubieke meter gas besparen, wat neerkomt op ongeveer 600 euro bij een verwachte gasprijs van 1,45 euro per kubieke meter voor de periode 2025-2040. De exacte besparingen zijn afhankelijk van de huidige gasprijs.

Echter, het isoleren van het dak heeft niet alleen als doel om de energierekening te verlagen. Er zijn ook andere voordelen. Een goed geïsoleerd dak zorgt ervoor dat je huis comfortabeler aanvoelt. Vergelijk het met een warme deken die over je huis wordt gelegd: de kou van buiten blijft buiten en onder de deken blijft het lekker warm. Bovendien draagt het verminderde gas- of stroomverbruik bij aan een beter milieu, waardoor dakisolatie ook een positieve impact heeft op het klimaat.

Vloer- en bodemisolatie in Flevoland

Vloer- en bodemisolatie zijn essentieel voor het verhogen van het comfort in huis. Koude vloeren kunnen onaangenaam zijn, vooral in oudere woningen. Wij bieden oplossingen zoals het aanbrengen van isolatiematerialen onder de vloer of op de bodem van de kruipruimte, wat leidt tot een warmer en comfortabeler huis.

Het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie kan verwarrend zijn. Beide worden uitgevoerd in de kruipruimte onder uw huis. Maar bij bodemisolatie wordt niet de onderkant van de vloer geïsoleerd, maar de bodem van de kruipruimte zelf.

Als uw kruipruimte minstens 50 centimeter hoog en goed bereikbaar is, is vloerisolatie altijd effectiever dan bodemisolatie. Maar als uw kruipruimte niet zo hoog is, is bodemisolatie een goed alternatief. De minimale hoogte voor bodemisolatie is 40 centimeter.

Hieronder wordt uitgelegd wat het effect van bodem- of vloerisolatie op de energiezuinigheid van uw woning is. Wilt u weten of vloer- of bodemisolatie ook voor uw huis geschikt is en hoe dit het beste kan worden aangepakt? Vraag dan advies aan onze isolatiespecialisten. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende inspectie en een op maat gemaakt advies.

Waarom bodemisolatie of vloerisolatie?

Lucht beweegt van warme naar koude plekken. Dit geldt ook voor de lucht die u in uw huis opwarmt met uw verwarmingssysteem. De koudste plek in uw huis is meestal de kruipruimte, een ruimte tussen de grond en de onderkant van uw vloer. Hier lopen leidingen voor gas, water, elektriciteit, televisie en internet doorheen. Het is een koude, tochtige en vochtige ruimte waar u liever niet vaak komt.

Wat gebeurt er als uw vloer of bodem niet is geïsoleerd en u op een koude ochtend de verwarming aanzet? Een groot deel van de energie wordt dan gebruikt om eerst uw kruipruimte op te warmen en droog te maken. Maar u wilt de ruimte boven uw vloer op kamertemperatuur hebben. De warmte trekt snel door de kieren van uw vloer de kruipruimte in. Daar wordt de energie gebruikt om de vochtige lucht te drogen en vervolgens de temperatuur te verhogen.

Warmte stijgt normaal gesproken op, dus niet alle energie gaat door de vloer de kruipruimte in. Maar bij vloerverwarming gebeurt dit wel als de onderkant van de vloer niet goed is geïsoleerd. De warmte zoekt dan de weg van de minste weerstand, en dat is naar beneden door een ongeïsoleerde vloer. De vloerbedekking houdt in eerste instantie de warmte tegen.

Als uw kruipruimte eenmaal warm en droog is, verspreidt de energie zich gelijkmatiger door uw huis. Maar ondertussen heeft u al veel gas verspild.

Geluidsisolatie in Flevoland

Geluidsoverlast kan een grote bron van irritatie zijn, vooral in drukke steden of huizen dicht bij drukke wegen. De meest effectieve oplossing om dit probleem te verhelpen is geluidsisolatie. Geluidsisolatie is het proces van het verminderen of blokkeren van geluidsoverdracht van buitenaf naar binnenruimtes, of tussen verschillende ruimtes in een gebouw. Het wordt toegepast om ongewenste geluiden buiten te houden en de geluidsbalans in huis te verbeteren.

Bij last van geluidsoverlast van verkeer, luidruchtige buren en zelfs van geluiden uit andere kamers in uw huis kan geluidsisolatie helpen om de overlast van deze geluiden te minimaliseren.

Isolatiespecialist: Uw Expert in Natuurvriendelijke Isolatie in Flevoland

Bij Isolatiespecialist zijn we trots op onze expertise in het natuurvriendelijk isoleren van woningen en bedrijfspanden. Toen de Wet natuurbescherming in 2023 van kracht ging, was dit een enorme switch voor de isolatiebranche. Daarom waren wij van Isolatiespecialist.nl blij dat we onze bedrijfsvoering hierop hadden aangepast en sindsdien isoleren wij elke woning Natuurvriendelijk.

Waarom kiezen voor Natuurvriendelijke Isolatie door Isolatiespecialist?

 • Menselijkheid: De wereld wordt steeds digitaler, daarmee ook de meeste dienstverlening. Maar wij merken dat wij het menselijke aspect voor zowel ons als de klant nog steeds enorm belangrijk is. Wil je contact met ons opnemen? Dan krijg je direct iemand te spreken, geen robot maar een echt persoon. Zoals het hoort!
 • Ervaring: Al sinds 2005 zijn wij bezig met het verduurzamen van Nederland door het isoleren van duizenden woningen en bedrijfspanden. Zo hebben onze medewerkers alles al gezien en is niks nieuw. Is er een probleem, dan weten wij al de oplossing.
 • Lokale Ervaring: Met meerdere succesvolle projecten in Flevoland, begrijpen we waar de valkuilen zitten in het isoleren van woningen in Flevoland.

Ontdek uw subsidiemogelijkheden voor Isolatie in Flevoland

Bent u een inwoner van Flevoland en overweegt u uw woning te isoleren? Dan zijn er subsidies beschikbaar waar u voor in aanmerking komt. Er zijn verschillende soorten subsidies beschikbaar, zo zijn er landelijke subsidies, maar ook plaatselijke subsidies beschikbaar.

Landelijke Isolatiesubsidies: Wat u moet weten

 • Subsidiebedrag: De subsidie voor isolatie is een vast bedrag per vierkante meter. Dit betekent dat hoe groter het gebied dat u isoleert, hoe hoger de subsidie kan oplopen.
 • Extra voordeel bij meerdere maatregelen: Als u kiest voor twee of meer isolatiemaatregelen, kan het subsidiebedrag per vierkante meter verdubbelen. Dit biedt een geweldige kans om uw woning nog uitgebreider te isoleren.
 • Voorwaarde van professionaliteit: Een voorwaarde voor het ontvangen van deze subsidie is dat de isolatiewerken uitgevoerd moeten worden door een professioneel isolatiebedrijf. Hier valt Isolatiespecialist uiteraard onder.

Lokale Subsidies in Flevoland

Naast de landelijke subsidies biedt de gemeente Flevoland mogelijk extra subsidiemogelijkheden voor woningisolatie. Deze lokale subsidies kunnen variëren, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 • Blijf geïnformeerd: Voor de actuele informatie over lokale subsidies in Flevoland, bezoek Verbeterjehuis.nl. Hier vindt u uitgebreide informatie over de beschikbare subsidies en hoe u deze kunt aanvragen. Hier kunnen wij u natuurlijk ook mee helpen, mocht u er niet uitkomen.

Nu kunnen wij begrijpen dat u niet meer helemaal helder hebt hoe alle subsidies in elkaar zetten en waar u deze kan vinden. Daarom hebben wij hier een speciale pagina voor gemaakt om u te ondersteunen. Verder zijn onze collega’s altijd beschikbaar om u verder te helpen met uw subsidieaanvraag.

Uw perfecte isolatiepartner in Flevoland

Wij zijn een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het bieden van hoogwaardige isolatieoplossingen. Met een breed scala aan diensten en een focus op duurzaamheid en natuurvriendelijk isoleren, zijn wij een uitstekende keuze voor iedereen die zijn huis wil isoleren. Of het nu gaat om het verbeteren van het wooncomfort, het verlagen van energiekosten of het bijdragen aan een beter milieu, wij bieden een oplossing op maat voor elke behoefte.

Neem contact op met onze Isolatiespecialisten

Heeft u vragen of wilt u advies over isolatiesubsidies? Onze specialisten staan klaar om u te helpen. Bel ons op 0182-639709 voor advies en antwoorden op al uw vragen over isolatie in Flevoland.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag