fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor isolatie?

Een professionele isolatiespecialist zal beoordelen of je dak geschikt is voor isolatie en welk type isolatie het meest effectief zou zijn. Wij kijken naar de staat van het dak, de aanwezigheid van ventilatie, en andere structurele factoren.

Wat kost het isoleren van een schuin dak?


De kosten voor dakisolatie van een schuin dak kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak en het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Om een nauwkeurige prijsopgave te kunnen geven, is het belangrijk dat een van onze adviseurs bij u langskomt om de specifieke situatie te beoordelen.

Op basis van deze beoordeling kunnen we een op maat gemaakte offerte voor u opstellen die rekening houdt met uw specifieke wensen en budget. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek en meer informatie te krijgen over de kosten van dakisolatie voor uw schuin dak.

Wat kost het isoleren van een plat dak


De kosten voor dakisolatie van een plat dak kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het dak, het type isolatiemateriaal en eventuele bijkomende werkzaamheden. Omdat elk project uniek is, geven we graag een nauwkeurige prijsopgave nadat een van onze adviseurs bij u is langs geweest om de specifieke situatie te beoordelen.

Op die manier kunnen we een op maat gemaakte offerte verstrekken die rekening houdt met uw behoeften en budget. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken en meer informatie te krijgen over de kosten van dakisolatie voor uw platte dak.

Kan ik dakisolatie zelf aanbrengen?

Ja, u kunt dakisolatie zelf aanbrengen, maar het vereist wel zorgvuldige planning, kennis en vaardigheden. Het proces omvat het verzamelen van materialen, nauwkeurige metingen, het snijden van isolatiemateriaal, het dichten van luchtlekken en het volgen van veiligheidsvoorschriften.

Als u twijfelt over uw vaardigheden of de complexiteit van het project, is het verstandig professioneel advies in te winnen van een gecertificeerd isolatiebedrijf. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw dakisolatie correct wordt geïnstalleerd en dat u kunt profiteren van de energiebesparende voordelen.

Kan ik subsidie krijgen voor dakisolatie?

Er is een landelijke subsidieregeling voor dakisolatie, namelijk de ISDE subsidie. De materialen die wij gebruiken zijn goedgekeurd en komen in aanmerking voor de subsidie. Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de dakisolatie subsidie:

  • Het isolatiemateriaal moet worden aangebracht door een gecertificeerd isolatiebedrijf.
  • De aanvraag moet binnen een jaar na het uitvoeren van de (eerste) isolatiemaatregel worden ingediend
  • Het aantal minimaal benodigde vierkante meters is 20
  • Het maximum aantal vierkante meters – waarvoor u subsidie krijgt – is 200
  • Er moet een minimale Rd-waarde van 3,5 worden behaald

Bij een enkele isolatiemaatregel krijgt u €15,- per vierkante meter subsidie. Bij meerdere isolatiemaatregelen krijgt u €30,- isolatie subsidie per vierkante meter. Bij het gebruiker van biobased isolatiematerialen, komt er een bedrag van €5,- bovenop.

Wat kost dakisolatie?

De kosten van dakisolatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de locatie en de isolatiedikte. Over het algemeen is dakisolatie duurder geprijsd in vergelijking met andere isolatiemaatregelen, maar de energiebesparing op lange termijn kan aanzienlijk zijn.

Graag sturen wij één van onze adviseurs langs, die uw een prijsopgave kan geven.

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

De methode hangt af van het type dak. Bij schuine daken wordt isolatiemateriaal vaak tussen de dakspanten geplaatst of onder de dakbedekking. Bij platte daken kan de isolatie bovenop de dakconstructie worden aangebracht, gevolgd door een waterdichte laag.

Welke materialen worden gebruikt voor dakisolatie?


Voor dakisolatie worden verschillende materialen gebruikt, elk met hun eigen eigenschappen en toepassingen. Enkele veelvoorkomende materialen voor dakisolatie zijn:

  1. Glaswol: Dit isolatiemateriaal, gemaakt van gerecycled glas, is populair vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen en betaalbaarheid.
  2. Rotswol: Vergelijkbaar met glaswol, maar gemaakt van gesmolten gesteente, biedt rotswol ook goede thermische en geluidsisolatie.
  3. EPS (geëxpandeerd polystyreen): Dit lichtgewicht isolatiemateriaal is gemakkelijk te installeren en biedt goede thermische prestaties.
  4. PIR/PUR (polyisocyanuraat/polyurethaan): Deze isolatiepanelen bieden uitstekende thermische prestaties en zijn dunner dan andere materialen, waardoor ze geschikt zijn voor ruimtes met beperkte hoogte.
  5. Biobased isolatiematerialen: Materialen zoals inblaasstro, hennep en vlas worden steeds populairder vanwege hun duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Het juiste isolatiemateriaal voor uw dak hangt af van verschillende factoren, waaronder uw budget, isolatiebehoeften, beschikbare ruimte en milieuvriendelijkheidsvoorkeuren. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een isolatiespecialist om het meest geschikte materiaal voor uw specifieke situatie te bepalen.

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

Dakisolatie biedt meerdere voordelen, zoals een vermindering van het energieverbruik door betere temperatuurregulatie binnen het huis, waardoor de stookkosten dalen.
Door te investeren in dakisolatie profiteert u niet alleen van een significante vermindering van het energieverbruik dankzij een betere temperatuurregulatie binnen het huis, maar ook van lagere stookkosten.

Bovendien draagt het bij aan een comfortabeler binnenklimaat het hele jaar door, waardoor uw huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Een goed geïsoleerd dak kan ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast van buiten, waardoor u meer rust en stilte in uw woning ervaart. Kortom, dakisolatie is een investering die zichzelf snel terugverdient door de vele voordelen die het biedt voor zowel uw comfort als uw portemonnee.