Bodemfolie

Bodemfolie: effectief en betaalbaar

Vochtige kruipruimtes zorgen vaak voor problemen en ergernissen, maar het aanbrengen van bodemfolie is een simpele en relatief goedkope manier om vochtproblemen in de kruipruimte aan te pakken. Op de bodem van de kruipruimte wordt een stevige folie geplaatst. De bodemfolie stopt de verdamping van het vocht in de kruipruimte. Dit zorgt voor een prettiger klimaat in huis aangezien er minder vochtige lucht uw woning zal binnendringen. Maar ook het klimaat in de kruipruimte wordt dankzij de folie aanzienlijk beter. Een vochtige kruipruimte is nadelig voor de bouwconstructie en beperkt de levensduur van een houten vloerconstructie. Een beter klimaat zorgt eveneens voor een langere levensduur van leidingen en ophangbeugels in de kruipruimte. Bent u geïnteresseerd in folie isolatie op uw bodem? Onze specialisten staan klaar om met u in gesprek te gaan over de mogelijkheden. Dit is geheel vrijblijvend, voor zo’n gesprek kunt u contact met ons opnemen!

Voordelen van bodemfolie

  • Simpel en relatief goedkoop;
  • Stopt verdamping;
  • Beter (leef)klimaat.

Bodemfolie in de kruipruimte: minder vocht in huis

Bodemfolie reduceert de relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte tot ca. 60% en het houtvocht tot 10%. Bij een woning met een vloeroppervlak van ca. 60 m² komt er ca. 1 liter water per dag in huis! Bij woningen met een mechanische afzuiging zelfs meerdere liters per dag.

Bodemfolie = geen isolatie

Zoals gezegd: bodemfolie in de kruipruimte houdt vocht uit de bodem tegen. Bodemfolie is echter geen isolatie. Wilt u een vochtwering in combinatie met warmte isolatie: overweeg dan zeker eens bodemisolatie.

Water in mijn kruipruimte: Is bodemfolie de beste oplossing?

In veel kruipruimtes, vooral in het westen van Nederland, staat het hele jaar door regelmatig water. Soms wel 10 tot 20 cm. In deze kruipruimtes raden wij het aanbrengen van bodemfolie af. Het aanbrengen van bijvoorbeeld isolatiechips  is voor deze kruipruimtes – ook voor de langere termijn – de meest effectieve oplossing.

Meer informatie

Heeft u interesse in bodemfolie in uw kruipruimte of wenst u meer informatie? U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice via 0182-639709 of het contactformulier. Ons team staat graag voor u klaar!

Vragen?

Stel ze onze productspecialist!

  • Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ervaringen Bodemisolatie
8,6
239 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Jammer dat de monteurs niet op de afgesproken tijd kwamen. Er ging een apparaat kapot tijdens de uitvoering, waardoor de werkzaamheden qua tijd uitliep (wat logisch is, maar voor mij niet gunstig was.”

aantjes