fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Spouwmuurisolatie Wassenaar Isolatiespecialist

Beste Spouwmuurisolatie

Beste spouwmuurisolatie

Vraagt u zich af wat de beste spouwmuurisolatie is? In veel gevallen zal het antwoord glaswol of isolatieparels zijn. Maar niet in alle gebouwen kan de beste spouwmuurisolatie ook geplaatst worden. Voor beide bovengenoemde oplossingen is een vrij brede spouw nodig van minimaal 5 centimeter en moeten er gaten in de voeg geboord kunnen worden van ongeveer 2 centimeter. De vraag zou dus eigenlijk moeten zijn: Wat is de beste spouwmuurisolatie voor mijn pand? Dit artikel zal globaal een antwoord daarop geven, maar neemt niet de noodzaak weg voor een inspectie op locatie. Vraag daarom ook direct ons gratis isolatie advies aan.

Kiezen uit verschillende soorten spouwmuurisolatie

Wat is de beste spouwmuurisolatie? Dat is spouwmuurisolatie die het beste past bij het pand en bij de wensen van u als bewoner. Waarbij sommige isolatiebedrijven een one-size fits all aanpak hebben, nemen wij de tijd om naar uw wensen te luisteren en u te adviseren. Wist u bijvoorbeeld dat glaswolvlokken en isolatieparels een vergelijkbare isolatiewaarde hebben? De eerstgenoemde geeft echter een betere geluidsisolatie. Handig om te weten als u de beste spouwmuurisolatie zoekt die geluidshinder kan verminderen. Geef altijd goed uw wensen door. Zoals u merkt, valt er meer met spouwmuurisolatie te bereiken dan alleen de warmte binnenhouden.

Is uw spouw al geïsoleerd?

In Nederland zijn drie type panden: panden die niet geïsoleerd zijn, panden die na de bouw geïsoleerd zijn en panden die tijdens de bouw geïsoleerd zijn. Afhankelijk van het bouwjaar kunnen wij vaak wel een goede inschatting maken van de situatie. Aan kleine boorgaatjes in de gevel kunnen we vaak al wel zien of er reeds spouwmuurisolatie geplaatst is. In het verleden waren de spouwmuur isolatiematerialen minder goed dan tegenwoordig. Vochtproblemen of verzakking horen tot de grootste fouten bij spouwmuurisolatie. Gelukkig kan iedere fout hersteld worden!

Beste spouwmuurisolatie materiaal voor panden die reeds geïsoleerd zijn

Indien de spouwmuur van uw pand langere tijd geleden al geïsoleerd is, dan is er een grote kans dat de spouwmuurisolatie verzakt is. Afhankelijk van welk materiaal er gebruikt is, zullen wij van Isolatiespecialist.nl de muur bijvullen met hetzelfde isolatiemateriaal of voor een isolatieschuim kiezen. Isolatieschuim werkt perfect bij oude isolatie repareren of upgraden.

Beste spouwmuurisolatie oude woning

Wat is de beste spouwmuurisolatie voor een oude woning? Vroeger was een smallere voeg gebruikelijk. Hoewel, zoals eerder genoemd, voor spouwmuurisolatie glaswol en isolatieparels het beste zijn, kan dit niet door een te smalle voeg ingespoten worden. Daarom moet er voor oudere panden soms een andere oplossing gekozen worden. Ook als de spouw zelf te smal is, zullen de beste isolatiematerialen hun werk niet goed kunnen doen. Kiezen voor een van de soorten isolatieschuim die er bestaan, is dan de slimmere keus! Hoewel isolatieschuim duurder is, kan de prijs soms toch gelijk zijn omdat er minder materiaal in gaat.

Wanneer is vloeibare spouwmuurisolatie het beste?

Bij smalle voegen, een smalle spouw of bij het repareren van verouderde of verzakte spouwmuurisolatie zal vloeibare spouwmuurisolatie vaak de beste oplossing bieden. Ook bij muren met moeilijk bereikbare plekken, of met zeer grof metselwerk aan de binnenkant kan dit in sommige gevallen de enige oplossing zijn. Wij van Isolatiespecialist.nl kunnen met een camera in de spouw kijken om een goede inschatting te maken. We doen dit voor we ook maar iets in uw spouw aanbrengen. Indien namelijk een verkeerd isolatiemateriaal gekozen wordt, is het er weer uithalen moeilijk of zelfs onmogelijk. PUR hecht zich bijvoorbeeld aan de omgeving, hierdoor is PUR uit de spouw halen praktisch onhaalbaar en erg kostbaar.

Beste spouwmuurisolatie: kosten

Stop met zoeken naar goedkoopste spouwmuurisolatie of isolatiemateriaal tegen de laagste prijs! De terugverdientijd is namelijk waar het om gaat. Indien u langer dan drie of vier jaar in uw huidige huis wilt blijven wonen, zult u gemiddeld al de voordelen gaan plukken. Hoe hoger uw stookkosten zijn, hoe sneller u de spouwmuurisolatie kosten terugverdiend hebt en hoe eerder en hoe meer u bespaart! Isolatiespecialist.nl heeft het als missie om Nederland te helpen met verduurzamen. Wij zien een goede isolatie als de oplossing voor minder fossiele brandstoffen verbruiken. Om dit voor zoveel mensen mogelijk te maken, hanteren we scherpe tarieven en kunnen we u eventueel helpen we bij de subsidieaanvraag.

Spouwmuurisolatie ervaringen

Benieuwd naar spouwmuurisolatie ervaringen? 97% van onze klanten raadt ons aan. Naast de besparing op stookkosten gaat het wooncomfort ook omhoog. Sneller een warm huis en minder last van omgevingsgeluid merkt u snel. Daarbij komen ook onze andere isolatieoplossingen. Doordat wij bij Isolatiespecialist.nl niet alleen het makkelijke werk doen (de spouw isoleren) maar ook meteen kruipruimte en dak mee kunnen nemen, is het effect nog groter. Bovendien moet u om subsidie te krijgen vaak een aantal isolerende maatregelen nemen en is alleen de spouw isoleren onvoldoende. De beste spouwmuurisolatie komt pas echt toch zijn recht in een combinatie met andere isolerende maatregelen.

Spouwmuurisolatie nadelen

We hebben het gehad over de beste spouwmuurisolatie. Als het goed is weet u nu dat dat het beste is per pand verschilt. En dat voor de meeste panden glaswol of isolatieparels het beste zijn, maar dat voor oudere panden of oud isolatiemateriaal upgraden soms een isolatieschuim beter is. Hoewel spouwmuurisolatie vrijwel alleen maar voordelen heeft, zitten zelfs aan de beste spouwmuurisolatie nadelen. Zo moet bijvoorbeeld bij glaswol en bij isolatieparels de spouw minimaal 5 cm breed zijn en heeft isolatieschuim weer als nadeel dat het er moeilijk uit te halen is, mocht dit ooit nodig zijn. Kortom, voor iedere soort is wat te zeggen.

Advies op locatie

Spouwmuurisolatie is goedkoop en makkelijk aan te brengen. Het er weer uithalen is daarentegen een kostbare aangelegenheid. Dit is de reden waarom wij bij Isolatiespecialist.nl extra aandacht besteden aan het doornemen van uw wensen en het bekijken van het pand. Zien we bijvoorbeeld scheurtjes in voegen? Dan kan het advies zijn geen spouwmuurisolatie te plaatsen voor dit gerepareerd is. Anders kan vocht alsnog in de spouw komen en in het isolatiemateriaal trekken. De beste spouwmuurisolatie kan alleen tot zijn recht komen als deze ook goed is aangebracht en nadat de constructie van het pand goed bevonden is. Nodig ons nu uit voor een vrijblijvend en volledig gratis adviesgesprek. Met meer dan 70 medewerkers staan wij altijd voor u klaar.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag