fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Juli 2024: Subsidie muurisolatie

Met subsidie muurisolatie aanleggen verlaagt u de drempel en verkort u de terugverdientijd. Maak gebruik van de regelingen die er nu zijn. Sinds kort is er door de overheid weer subsidie beschikbaar gesteld voor duurzame isolatiemaatregelen. Op deze pagina bekijken we hoe u in aanmerking kunt komen voor subsidie muurisolatie, wat het kost en wat de voordelen zijn van muurisolatie subsidie. Het is belangrijk om vooraf te beseffen dat niet alle isolatiemethodes voor iedere woning geschikt zijn en onder de subsidievoorwaarden vallen. Lees verder of neem direct contact op. In het adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden voor u en plannen we de gratis isolatiecheck in.

Voorwaarden muurisolatie subsidie

Om in aanmerking te komen voor subsidie isolatie muren zijn er een aantal voorwaarden van kracht:

  • U bezit een particuliere woning / appartement (hoofdverblijf)
  • Het is de eerste keer dat er een SEEH-subsidie wordt aangevraagd voor de woning
  • Ten minste twee soorten isolatiemaatregelen uitvoeren voor de maximale subsidie. U krijgt ook al subsidie bij een isolerende maatregel, deze is wel lager.
  • De isolatiemaatregelen dienen door een erkend isolatiebedrijf uitgevoerd te worden
  • De werkzaamheden zijn gedaan binnen een jaar van elkaar om in aanmerking te komen voor muurisolatie subsidie
  • De maatregelen dienen uitgevoerd te zijn binnen de bestaande thermische schil

De subsidie muurisolatie vraagt u aan, nadat de isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd en zijn betaald, het is dus een tegemoetkoming achteraf voor uw duurzame bijdrage en investering. Naast de voorwaarden zijn er ook kwaliteitseisen aan het isolatiemateriaal en de hoeveelheid m2 die u laat isoleren. Lees verder om te zien hoe u op de juiste manier in aanmerking komt voor muren isoleren subsidie, waaronder spouwmuurisolatie.

Kwaliteitseisen muurisolatie

De kwaliteitseisen voor een maatregel wordt uitgedrukt in een waarde, namelijk de Rd-waarde. Dit geeft aan van welke kwaliteit de thermische isolatie is van het isolatiemateriaal. Om in aanmerking te komen voor de muren isoleren subsidie, dient het materiaal minimaal een isolatiewaarde te hebben van 1,1. Voor de aanvraag van uw subsidie muurisolatie heeft u een meldcode nodig. Deze kunt u vinden op uw factuur. Het kan zomaar zijn dat uw huis geïsoleerd wordt met een product waar geen subsidie voor beschikbaar is, wanneer u de isolatiewerkzaamheden laat uitvoeren door een isolatiebedrijf zonder certificaten. Controleer dit dus altijd. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf en werken uitsluitend met producten waar u subsidie op kunt krijgen.

Eis voor het minimale oppervlakte om te isoleren

Er dient een minimale oppervlakte te worden geïsoleerd, om in aanmerking te komen voor subsidie isolatie muren. De oppervlakte die is vereist om subsidie muurisolatie te kunnen aanvragen is 10m2.

Subsidie muurisolatie per m2

Er zijn verschillende soorten vormen van isoleren, voor elke isolatiemaatregel geldt een ander subsidiebedrag. Dit heeft te maken met de kosten per isolatiemaatregel. Hoeveel subsidie krijgt u op spouwmuurisolatie? Voor de muurisolatie subsidie kunt u een bedrag ontvangen van 8,- per m2. Maak dus goed gebruik van de oppervlakte en ontvang een leuke subsidie voor uw bijdrage aan duurzaam leven.

Opbrengst en kosten muurisolatie

Over het algemeen kunnen we stellen dat de kosten voor het aanbrengen van muurisolatie een korte terugverdientijd hebben. Zeker met de huidige hoge gasprijzen. De beschikbare subsidie muurisolatie maakt deze terugverdientijd alleen maar korter. Het is dus waardevol om de subsidie aan te vragen.

Advies en opbrengt voor uw woning

Woningen verschillen van elkaar en ook de wensen van bewoners verschillen. Om exact te berekenen wat u in uw geval kan besparen, dient er op locatie een afspraak gemaakt te worden. Hierdoor kunnen we alle opties, mogelijkheden en kosten van het isoleren en muurisolatie subsidie direct met u bespreken. Profiteer snel van de subsidie en neem contact met ons op! Advies voor subsidie muurisolatie? Neem eens contact met ons op.

Muurisolatie subsidie: Veel gestelde vragen

We behandelen graag al een aantal veel gestelde vragen over muurisolatie subsidie. Staat uw vraag hier niet tussen, neem dan gerust contact op.

Nee, u krijgt alleen subsidie als een professioneel en erkend isolatiebedrijf met kwaliteitscertificaten de werkzaamheden uitvoert. Zoals genoemd dient dit te gebeuren met specifiek isolatiemateriaal dat op de lijst van de RVO wordt vermeld. Bij de subsidie aanvragen dient u alle gegevens in te voeren. U krijgt van ons bij de factuur een handleiding toegestuurd waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de subsidie kunt aanvragen. Wilde u de verdere mogelijkheden onderzoeken voor zelf isoleren? Spouwmuurisolatie subsidie is in deze gevallen niet mogelijk, maar er zijn wel andere mogelijkheden.

Isolatie subsidie bedragen en regels worden periodiek aangepast. Bijvoorbeeld de Subsidie Waardevermeerdering lijkt nu tot 1 juni 2023 te lopen. Van de ISDE is nog geen exacte einddatum bekend. Er wordt aangegeven dat deze tot 2030 loopt. Jaarlijks is er budget. Ons advies is om zo snel mogelijk erbij te zijn. Wanneer u subsidie muurisolatie wilt ontvangen, wacht dan niet langer, maar onderzoek uw opties. U kunt rechtstreeks via websites van de overheid uw informatie zoeken, maar u kunt ook contact met ons opnemen. Wij werken in heel Nederland en weten soms net wat meer van subsidies van de Rijksoverheid en regio gebonden subsidies.

Niet voor ieder pand is spouwmuur isolatie aan te raden. Wij komen twee factoren regelmatig tegen. Ten eerste kan de gevel en dan met name de voeg lek zijn. Er komt daardoor water in de gevel. Nat isolatiemateriaal verliest zijn werking en kan verdere schade geven. Wij raden in zo’n geval spouwmuurisolatie af. Ten tweede kan de spouw te smal zijn. Het isoleren heeft dan simpelweg niet het gewenste effect door de beperkte laagdikte. In alle gevallen kijken we naar alternatieven. Wees niet getreurd: ook voor andere isolerende maatregelen kunt u momenteel subsidie krijgen.

Ja, om problemen zoals in de vorige alinea omschreven zijn te voorkomen, komen wij langs voor een gratis isolatiecheck. Op locatie of indien gewenst middels foto’s bekijken we de mogelijkheden. Wij doen dit altijd voor we onze werkzaamheden aanvangen. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Of u daarna met dit voorstel zelf verder gaat zoeken of ons inschakelt, bepaalt u helemaal zelf. Van de isolatiecheck wordt u hoe dan ook een stuk wijzer. U weet daarna wat er voor uw pand mogelijk is, wat de kosten zijn en hoe hoog uw muurisolatie subsidie is.

Welke isolatie komt in aanmerking voor subsidie?

Vrijwel elke vorm van isolatie komt momenteel in aanmerking voor subsidie, mits de voorwaarden gehaald worden. Omdat de subsidie isolatie 1 maatregel langer is dan voor 2 maatregelen, kunnen wij het ons voorstellen dat u een tweede maatregel overweegt. Bij de gratis isolatiecheck die wij uitvoeren letten wij hierop. Ten eerste, omdat u een hogere subsidie ontvangt. Ten tweede, omdat uw stookkosten daarmee nog lager worden en dit goed is voor het milieu. Indien gewenst kunnen we zelfs een derde manier van isolatie toepassen naast muurisolatie, denk aan bodemisolatie, vloerisolatie of dakisolatie.

 

Subsidie berekenen

Wilt u voor uw woning de isolatie subsidie berekenen? Laat ons dan eens langskomen voor een adviesgesprek. Wij kijken hoe wij u kunnen helpen en kunnen, aan de hand van een offerte, meteen zien hoeveel subsidie u – indicatief – kunt ontvangen.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag