Subsidie muurisolatie

Subsidie muurisolatie

Sinds kort is er door de overheid weer subsidie beschikbaar gesteld voor duurzame isolatiemaatregelen. Op deze pagina bekijken we hoe u in aanmerking kunt komen voor subsidie muurisolatie, wat het kost en wat de voordelen zijn van muurisolatie subsidie.

Voorwaarden muurisolatie subsidie

Om in aanmerking te komen voor subsidie isolatie muren zijn er een aantal voorwaarden van kracht:

  • U bezit een particuliere woning/appartement, dat uw hoofdverblijf is.
  • Het is de eerste keer dat er een SEEH-subsidie wordt aangevraagd voor de woning.
  • Ten minste twee soorten isolatiemaatregelen uitvoeren.
  • De isolatiemaatregelen dienen door een erkend isolatiebedrijf uitgevoerd te worden.
  • De werkzaamheden zijn gedaan na 15 augustus 2019 om in aanmerking te komen voor muurisolatie subsidie.
  • De maatregelen dienen uitgevoerd te zijn binnen de bestaande thermische schil.

De subsidie muurisolatie vraagt u aan, nadat de isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd en zijn betaald, het is dus een tegemoetkoming achteraf voor uw duurzame bijdrage en investering. Naast de voorwaarden zijn er ook kwaliteitseisen aan het isolatiemateriaal en de hoeveelheid m2 die u laat isoleren. Lees verder om te zien hoe u op de juiste manier in aanmerking komt voor muren isoleren subsidie, waaronder spouwmuurisolatie.

Kwaliteitseisen muurisolatie

De kwaliteitseisen voor een maatregel wordt uitgedrukt in een waarde, namelijk de Rd-waarde. Dit geeft aan van welke kwaliteit de thermische isolatie is van het isolatiemateriaal. Om in aanmerking te komen voor de muren isoleren subsidie, dient het materiaal minimaal een isolatiewaarde te hebben van 1,1.

Eis voor minimale oppervlakte om te isoleren

Er dient een minimale oppervlakte te worden geïsoleerd, om in aanmerking te komen voor subsidie isolatie muren. De oppervlakte die is vereist om subsidie muurisolatie te kunnen aanvragen verschilt per type woning.

Vrijstaande woningenHoekwoningen/ Twee-onder-een-kapwoningenTussenwoningenEtagewoningen
50 m233 m215 m213 m2

Subsidie muurisolatie per m2

Er zijn verschillende soorten vormen van isoleren, voor elke isolatiemaatregel geldt een ander subsidiebedrag, dat heeft ook te maken met de kosten per isolatiemaatregel. Voor de muurisolatie subsidie kunt een bedrag ontvangen van 5,- per m2. Maak dus goed gebruik van de oppervlakte en ontvang een leuke subsidie voor uw bijdrage aan duurzaam leven.

Opbrengst en kosten van muurisolatie

Over het algemeen kunnen we stellen dat de kosten voor het aanbrengen van dakisolatie bij een gemiddelde woning tussen de 3.500 en 4.800 euro bedragen. De besparing kan oplopen tot 500 euro per jaar! Waarmee de terugverdienperiode ongeveer 7 jaar is. De subsidie op isolatie dak zorgt er nog eens voor dat u de terugverdienperiode kunt inkorten met 1-2 jaar! Dat maakt de subsidies isolatie dak of zolder- / vlieringvloer erg waardevol.

Advies en opbrengst voor uw woning

Woningen verschillen van elkaar en ook de wensen van bewoners. Om exact te berekenen wat u in uw geval kan besparen, dient er op locatie een afspraak gemaakt te worden, zodat we alle opties, mogelijkheden en kosten van het isoleren en muurisolatie subsidie direct met u kunnen bespreken. Profiteer snel van de subsidie en neem snel contact met ons op! Advies voor subsidie muurisolatie? Vul dan onderstaand formulier in.