Timberframe: voor daken, plafonds en vloeren

Timberframe is een product van Knauf dat ontwikkeld is voor het na-isoleren van verdiepingsvloeren, plafonds en hellende daken. De holle ruimtes worden met apparatuur volgeblazen met glaswolvlokken. Het voordeel van dit systeem is dat het goed in kleine hoekjes is te krijgen, waardoor een volledige vulling gegarandeerd is. Timberframe wordt - naast warmte-isolatie - ook veel toegepast als geluidsisolatie, bijv. in appartementen.

 

Supafil Timberframe

  • Breed toepasbaar voor daken, vloeren en plafond
  • Eenvoudige ingreep
  • Duurzaam: 80% gerecycled glas
  • Brandveilige isolatie

Timberframe: dakisolatie

Timberframe kan ook toegepast worden voor het isoleren van het dak tegen het dakbeschot. Op de gordingen spannen wij vooraf Homeseal (folie), waarna de Timberframe via kleine openingen achter de folie wordt geblazen. Nadat de openingen luchtdicht zijn afgesloten, kan het Timberframe systeem worden afgewerkt met gipsplaten.

Het voordeel van deze dakisolatie is een goede aansluiting ook bij ongelijkheden. Hierdoor worden isolatielekken voorkomen.

Timberframe voor nieuwbouw

Ook voor de Nieuwbouw is het Timberframe systeem uitermate geschikt. Houtskeletbouw wanden kunnen volgeblazen worden met Supafil. In combinatie met het Homeseal systeem biedt de Timberframe een perfecte oplossing voor luchtdicht bouwen.