bodemparels kruipruimte

Kosten vloerisolatie kruipruimte

Kosten vloerisolatie kruipruimte

September 2021: Kosten vloerisolatie kruipruimte

Veel mensen vragen zich af wat de kosten zijn van het isoleren van de kruipruimte. Deze vraag is lastig te beantwoorden, omdat dit afhangt van de isolatie die men wil gaan toepassen. Daarnaast is er meer sprake van een investering dan van kosten om de kruipruimte te isoleren, aangezien de isolatie aanzienlijk kan helpen bij het verlagen van de energierekening en meer wooncomfort kan bieden.

Soorten isolatie

De kruipruimte kan op diverse manieren worden geïsoleerd. Dit betekent ook dat de kosten van de kruipruimte isoleren erg uiteen kunnen lopen. Het belangrijkste onderscheid dat er gemaakt kan worden is tussen bodemisolatie en vloerisolatie.

  • Bodemisolatie: Het isoleren van de kruipruimte zelf. Het probleem wordt aangepakt bij de bron, namelijk de bodem.
  • Vloerisolatie: Een isolatielaag tegen de onderkant van de vloer. De effecten van vocht en kou vanuit de kruipruimte zal worden aangepakt.

Mogelijkheden bodemisolatie

Bodemisolatie is vrijwel altijd mogelijk in een kruipruimte. Bij vocht- of schimmelproblemen door een vochtige kruipruimte kan bodemisolatie de oplossing bieden. Door de bodem te bedekken met isolatiemateriaal zal de koude vochtige lucht condenseren op de bodem in plaats van tegen de vloer. Het gevolg is dus een droge vloer wat zeker bij houten vloeren een uitkomst is vanwege het tegengaan van houtrot. Om te kijken wat de kruipruimte isoleren prijs is, moet er eerst bepaald worden welke soort isolatie u wilt laten toepassen.

De volgende soorten bodemisolatie zijn mogelijk:

  • Isolatiechips
  • Neopixels bodemisolatie
  • HR++ PS schuimparels

U kunt op de diverse opties klikken om meer te lezen over de kosten van de vloerisolatie in de kruipruimte.

Mogelijkheden vloerisolatie

Op het gebied van vloerisolatie zijn er een flink aantal opties. De meest geschikte soort isolatie voor uw situatie hangt van diverse aspecten af. Zo zijn er voor houten vloeren andere soorten geschikt dan voor betonnen vloeren. Daarnaast is het belangrijk of het om een vochtige, of droge kruipruimte gaat, en wat de hoogte van de kruipruimte is.  Om goed in te kunnen schatten wat de kosten van de kruipruimte isoleren zijn, kunt u dus het beste kijken op de pagina van de soorten isolatiemateriaal hieronder.

Beste keuze voor uw situatie

Zoals u kunt lezen is de keuze van de soort isolatie belangrijk om de kosten van de kruipruimte isoleren te bepalen. Kijk gerust op de pagina’s van de diverse soorten isolatiemogelijkheden. Als  u vakkundig advies wilt, neem dan contact met ons op. We adviseren u vrijblijvend over de beste keuzes in uw situatie, zodat u een goede inschatting kunt maken van de kosten om uw kruipruimte te isoleren.

Gratis isolatie advies

Vraag direct aan