fbpx
Gratis offerte 0182-639709
hondje Isolatiespecialist

Subsidie isolatie

Landelijke subsidie (ISDE) isolatie nu beschikbaar!

Vanaf 4 januari 2021 is er weer een landelijke subsidie isolatie beschikbaar. Deze wordt niet langer gesubsidieerd vanuit de SEEH-regeling, maar via de regeling investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Op deze pagina leest u meer over de eisen aan subsidie voor isolatie, hoe u deze kunt aanvragen, en uiteraard de bedragen voor de diverse soorten subsidie op isolatie.

Subsidie op isolatie: de eisen

Wanneer komt u in aanmerking voor de isolatiesubsidie?

  • De isolatie subsidies zijn van toepassing wanneer u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt, dus bijvoorbeeld vloerisolatie en spouwmuurisolatie, maar ook de combinatie van 1 isolatiemaatregel met de aanschaf van een duurzame opwekfunctie zoals een warmtepomp of een zonneboiler
  • U dient zowel eigenaar als bewoner te zijn van het pand.
  • Het isolatiemateriaal dient vermeld te zijn op de maatregelenlijst van het RVO. Mocht u twijfels hebben of het door uw gekozen product vermeld staat op deze lijst, neem dan gerust contact met ons op.
  • U mag voor de betreffende woning nog niet eerder een subsidie isolatie hebben ontvangen.
  • U komt niet in aanmerking voor de subsidie voor isolatie, als u de werkzaamheden zelf uitvoert.

Hoe kan ik de subsidie op isolatie aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor de nieuwe subsidie op isolatie, dient u de werkzaamheden al te hebben uitgevoerd. Dit betekent dus dat alle energiebesparende maatregelen zijn gedaan, en betaald, voordat u de subsidie isolatie aanvraag in kunt dienen.

U kunt tot uiterlijk 12 maanden na de uitvoering van de werkzaamheden de subsidie aanvragen. Wanneer de verschillende werkzaamheden niet op dezelfde dag worden uitgevoerd, gaan de 12 maanden in vanaf het moment dat de eerste maatregel is uitgevoerd. Het aanvragen van de subsidie voor isolatie dient te gebeuren via uw DigiD.

Komt u er niet uit of heeft u vragen? Dan helpen wij u graag!

Bedragen van de isolatie subsidie per m² isolatie

Het RVO verstrekt de subsidie voor de isolatie op basis van m². Tevens is er voor de diverse soorten isolatie ook een ander bedrag gekoppeld aan de subsidie voor isolatie. In onderstaande tabel hebben we deze voor u opgesomd.

IsolatiemaatregelSubsidie per m²
Spouwmuurisolatie€ 8,00
Vloerisolatie€ 11,00
Bodemisolatie€ 6,00
Dakisolatie€ 30,00
Gevelisolatie€ 38,00
Zolder (vliering) isolatie€ 8,00

Welke voorwaarden (isolatiewaarden) stelt het RVO aan de isolatie om in aanmerking te komen voor subsidie?

De subsidie voor isolatie wordt alleen uitgekeerd, als de isolatiematerialen voldoen aan bepaalde voorwaarden. Dit is per isolatiematregel verschillend.

Voor isolatiemateriaal is er een eis aan de Rd-waarde. Deze geeft aan hoe goed een isolatiemateriaal van een bepaalde dikte thermisch isoleert. Hoe hoger deze waarde, hoe beter is de thermische isolatie.

In het geval van glas, kijkt men naar de maximale U-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat door het glas.

Onderstaande tabel toont de eisen aan de waarde per isolatiemaatregel.

IsolatiemaatregelMinimale Rd-waardeMaximale U-waarde
Spouwmuurisolatie1,1 
Vloerisolatie3,5 
Bodemisolatie3,5 
Dakisolatie3,5 
Gevelisolatie3,5 
Zolder- of vlieringisolatie3,5 
HR++ glas 1,2
Triple-glas 0,7

Minimale hoeveelheden (m²) om in aanmerking te komen voor de subsidie

Naast de eisen op het gebied van de kwaliteit van de isolatiematerialen, is er ook een minimale hoeveelheid (m2) die dient te worden geïsoleerd om in aanmerking te komen voor de isolatiesubsidies. 

MaatregelMin. aantal m²Max. aantal m²
Spouwmuurisolatie10170
Vloerisolatie20130
Bodemisolatie20130
Dakisolatie20200
Gevelisolatie10170
Zolder- of vlieringisolatie20130
Hoogrendementsglas845
HR++ glas845

Wilt u er zeker van zijn dat u voldoet aan de genoemde hoeveelheden voor isolatie subsidie? Laat ons dan vrijblijvend langskomen om uw situatie te bekijken. We kunnen u dan direct meer vertellen over de subsidies voor isolatie, en samen met u zorgen dat u aan alle eisen voldoet om de subsidies isolatie aanvraag in te dienen.

9% BTW op arbeidskosten

Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan profiteert u van de 9%-regeling op het isoleren van uw vloer, kruipruimte, spouwmuren en dak.
Let op: deze subsidieregeling isoleren gaat alléén op voor de arbeidskosten, en NIET voor de kosten van het isolatiemateriaal.

Isolatiesubsidie via uw gemeente

Veel gemeentes belonen isolatie eveneens met subsidies. Informeer eens wat de mogelijkheden zijn en of u in aanmerking komt. De kans is groot dat u ook via die weg uw investeringskosten kunt drukken. Nog een vraag over isolatie en subsidie? Stel ‘m gerust aan ons, en wij zoeken het voor u uit óf hebben het antwoord al klaar. U kunt ons altijd bellen (0182 639 709) of mailen.

Energiebespaarlening voor huiseigenaren

De investering in isolatiemaatregelen levert het nodige op via de besparingen en isolatiesubsidies.Het kan echter voorkomen dat u niet in staat bent deze investeringen te betalen, waardoor u niet kunt profiteren van de voordelen van isolatie. Gelukkig is er ook in dit geval de mogelijkheid om te besparen, en de subsidie op isolatie te benutten.

Indien u eigenaar bent van uw huis, kunt u eventueel aanspraak maken op de mogelijkheden van het Nationaal Energiebespaarfonds. Via dit fonds kunt u minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- voordelig lenen. Er is sprake van een lage rente, en geen afsluitkosten. Dit fonds is een initiatief van de overheid, in samenwerking met Rabobank en ASN Bank.

Kosten opvragen

Overtuigd van de vele voordelen die isolatie met zich meebrengt? Dan is het tijd om de kosten voor uw isolatieplannen op te vragen. Vul ons offerteformulier in en we nemen dan binnen 24 uur contact op om een afspraak met u te maken. Wij komen altijd eerst langs om uw situatie op te nemen. Alleen zo kunnen we u een goede prijsopgave leveren. Overigens kunt u ook voor vragen over landelijke subsidie isolatie bij ons terecht! Lees hier meer over subsidie vloerisolatie en subsidie dakisolatie en subsidie spouwmuurisolatie.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag