Gratis offerte 0182-639709

Welke voorwaarden (isolatiewaarden) stelt het RVO aan de isolatie om in aanmerking te komen voor subsidie?

De subsidie voor isolatie wordt alleen uitgekeerd, als de isolatiematerialen voldoen aan bepaalde voorwaarden. Dit is per isolatiematregel verschillend.

Voor isolatiemateriaal is er een eis aan de Rd-waarde. Deze geeft aan hoe goed een isolatiemateriaal van een bepaalde dikte thermisch isoleert. Hoe hoger deze waarde, hoe beter is de thermische isolatie.

In het geval van glas, kijkt men naar de maximale U-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat door het glas.

Onderstaande tabel toont de eisen aan de waarde per isolatiemaatregel.

IsolatiemaatregelMinimale Rd-waardeMaximale U-waarde
Spouwmuurisolatie1,1 
Vloerisolatie3,5 
Bodemisolatie3,5 
Dakisolatie3,5 
Gevelisolatie3,5 
Zolder- of vlieringisolatie3,5 
HR++ glas 1,2
Triple-glas 0,7

Minimale hoeveelheden (m²) om in aanmerking te komen voor de subsidie

Naast de eisen op het gebied van de kwaliteit van de isolatiematerialen, is er ook een minimale hoeveelheid (m2) die dient te worden geïsoleerd om in aanmerking te komen voor de isolatiesubsidies.  Deze hoeveelheden verschillen per type woning, en hebben we hieronder voor u uitgewerkt.

MaatregelVrijstaandHoekwoningTussenwoningAppartement
Spouwmuurisolatie50331513
Vloerisolatie44322720
Bodemisolatie44322720
Dakisolatie57383115
Gevelisolatie55401813
Zolder- of vlieringisolatie57383115
Hoogrendementsglas1512108
HR++ glas1512108

Wilt u er zeker van zijn dat u voldoet aan de genoemde hoeveelheden voor isolatie subsidie? Laat ons dan vrijblijvend langskomen om uw situatie te bekijken. We kunnen u dan direct meer vertellen over de subsidies voor isolatie, en samen met u zorgen dat u aan alle eisen voldoet om de subsidies isolatie aanvraag in te dienen.

Hoe kan ik subsidie op isolatie aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor de nieuwe landelijke subsidie op isolatie, dient u de werkzaamheden al te hebben uitgevoerd. Dit betekent dus dat alle energiebesparende maatregelen zijn gedaan, en betaald, voordat u de isolatiesubsidie aanvraag in kunt dienen.

U kan tot maximaal 12 maanden na het uitvoeren van uw eerste isolatiemaatregel nog subsidie aanvragen. Het aanvragen van de subsidie voor isolatie dient te gebeuren via uw DigiD.

Komt u er niet uit of heeft u vragen? Ga naar www.simpelsubsidie.nl voor meer informatie. Zij kunnen u verder helpen en uw subsidieaanvraag regelen.

Voor gemeentelijke subsidie kunnen er andere regels gelden. Controleer dit goed bij uw gemeente!