fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Besparing spouwmuurisolatie

Besparing spouwmuurisolatie

Besparing spouwmuurisolatie (rendement)

U overweegt de spouwmuren te isoleren maar wat levert wat levert spouwmuurisolatie op? Is het – ongeacht het comfort dat het oplevert – ook financieel rendabel? Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie? Op deze pagina leest u hierover meer.

Spouwmuurisolatie besparing

De besparing met spouwmuurisolatie is gemiddeld 9 tot 11 m³ gas per m² per jaar. Gewoon even een rekenvoorbeeld. Familie Roos woont in een hoekhuis met 4 kinderen. Jaarlijks verbruiken zij 3.800 m3 gas. Vorig jaar hebben zij de spouwmuren laten isoleren. Zij betaalden hiervoor – met ventilatieroosters erbij – bijna € 2.000,-. Het gasverbruik daalde met ruim € 600,00 (gasprijs € 0,76 / m³). De terugverdientijd spouwmuurisolatie is voor deze familie ruim 3 jaar.

Spouwmuurisolatie: rendement extra hoog met subsidie

Wanneer de familie in bovenstaand voorbeeld gebruik gemaakt was van de subsidieregeling ISDE was het spouwmuurisolatie rendement zelfs nog hoger geweest. Op dit moment kunnen particuliere woningeigenaren € 8,00 per m² subsidie krijgen op spouwmuurisolatie. Familie Roos had dus nog eens € 800,- terug kunnen krijgen van de Rijksoverheid. Kortom, zeker in combinatie met subsidie heeft spouwmuurisolatie een zeer hoog rendement. De spouwmuurisolatie kosten zijn relatief laag zijn en het effect op het gasverbruik hoog.

Levensduur spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie kan dan wel kort zijn, maar hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee? Wat is de levensduur? Spouwmuurisolatie gaat voor zeer lange tijd mee. Kiest u voor een goed, gecertificeerd isolatiemateriaal en wordt de isolatie goed aangebracht, gaat het voor de volledige levensduur van de woning mee.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag